ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
افغانیها اگر کمی وطن پرستی در وجودتان هست بروید کشور خودتان را آباد کنید ایران را ترک کنید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
هزارتا لایک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
دلار از 70 ریال رسید به 600000 ریال و بنزین 10 ریالی به نسبت هنوز به 85000 ریال نرسیده اما به این نکته هم توجه کنیم که حقوقهای معادل 1000 تا 2000 دلاری ان موقع هم به 400 تا 500 دلار رسیده و خانه و ماشین های ارزان به کالاهای لوکس و غیر قابل دسترس تبدیل شده اند. همه اجناس و کالاها بیش از نرخ تورم افزایش داشته اند ولی حقوق ها که عامل و محرک اقتصاد هستند به میزان قابل توجهی کاهش داشته است حقوقها را به دلار و متناسب با حقوق های جهانی پرداخت کنید ان وقت بنزین را هم به قیمت جهانی بفروشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
دوره اول روحانی یادتونه تورم کاهشی بود و ثبات حاکم اما عده زیادی از بازاری ها و دلال ها ناراضی بودید می گفتید دولت رکود دولت رکود . بله ما گرانی می خواستیم هیجان بازار و افزایش قیمت ها ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
اون موقع پیکان هزار تومان بود خانه بهترینش صد هزار تومان حقوق کارگر هزار تومان یعنی با یکسال کار راحت ماشین روز دنیا که پیکان بود با موتور ساخت انگلیس میتوانستی بخرید
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
ای خدا یعنی میبینم روزی را که اپاچی های جاده چالوس مصرف بنزین را متوقف کنند تا ان را صادر کنیم و صرف ابادی کشور بلاخص تولید بکنیم؟شما مصرف نکن غصه دولت را نخور روی دستش نمیمونه برای بردنش به قیمت لیتری 50 هزار تومان صف میکشند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
کاش کمی مطالعه داشتی، راه دوری نمی‌رفت
حداقل فصل اول کتاب مبانی اقتصاد رو بخون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
هر چیزی را گران می کنید بکنید ولی حقوق و دستمزد فقط ایرانی ها را بالا ببرید از این کار دو نفع میبرید یکی مردم با حقوق و دستمزد بالا اعتراضی نمی کنند دوم شرایط برای قاچاقچی ها و اتباعی که غیر مجاز در کشور هستند خودشان بر اثر فشار اقتصادی کشور را ترک می کنند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
بنزین با این قیمت اصلا هیچ منطقی ندارد.
دولت باید بتدریج و ظرف مدت چند سال بدون مماشات قیمت ها را افزایش دهد
و حقوق حقوق بگیران را افزایش دهد.
مجلس هم باید همکاری کند و این موضوع را دستمایه سیاسی کاری ها نکند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
دولت باید یقه کسانیکه مالیات نمی دهند چه در بخش خصوصی و چه نهاد ها را بگیرد و حق مردم را از حلقومشان بیرون بکشد .
محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
حل مشکل آلودگی، خشکسالی و تورم و ناترازی سوخت و انرژی و پایین بودن حقوق ها
متاسفانه شرایط اقتصادی برای مردم دشوار شده و این موضوع امنیت مردم و حاکمیت را تهدید می کند.
از طرفی اگر قیمت بنزین و دیگر حامل های انرژی بالا رود، مردم متحمل فشار اقتصادی می شوند، اما از سوی دیگر، اگر قیمت گذاری به همین روش کنونی بماند، آسیب و زیان آن برای مردم و کشور بسیار بیشتر است(به دلایل زیر).
راه حل:
این منابع متعلق به همه مردم است، پیشنهاد می کنم برای اینکه مردم در صرفه جویی منابع مشارکت بیشتری کنند:
1- دولت صرفه جویی را از بودجه خود و نهادهای حاکمیتی شروع کند.
2- بخشی از درآمد صادراتی آنها با مشارکت بخش خصوصی با قیمت جهانی، مستقیما به مردم برسد و بخشی دیگر بصورت شفاف در بودجه دولتی، صرف رفاه و پیشرفت کشور گردد.
به همین خاطر با سهمیه بندی (ارائه سهمیه به هر کد ملی ) و اصلاح تدریجی و پلکانی شدن قیمت بنزین و دیگر حامل های انرژی در بازار بهینه‌سازی و خرید و فروش سهمیه توسط مردم موافقم. اگر درست و حساب شده اجرا شود، این نتایج را در پی دارد:
1- حل مشکل مصرف بالا و غیر بهینه و ناترازی سوخت
2- کاهش کسری بودجه دولت که منشا اصلی تورم است 3- به کاهش ترافیک خیابان ها و آلودگی شدید هوا و در نتیجه، بحران عظیم خشکسالی (افزایش بارندگی پس از هر دوره کاهش رفت و آمد و مصرف سوخت، مثلا سال 98 و 99 و عید نوروز سال های گذشته استان تهران یکی از نشانه های این موضوع است) و مرگ و میر فراوان ناشی از آن منجر می شود
4- اصلاح قیمت باعث بهینه سازی مصرف انرژی و جایگزینی خودروهای فرسوده و سرمایه گزاری و اشتغال بیشتر و افزایش سطح دستمزدها می گردد.
5- به عدالت اجتماعی بیشتر می انجامد.
در صورتی که فقط سهمیه دریافت شده از دولت قابل فروش باشد، می توان از دلالی هم جلوگیری کرد.
همچنین بازه تغییر قیمت ها روزانه یا هفتگی درصد مشخصی می باشد و می‌تواند به آرامی به تعادل برسند، بنابراین جهش قیمتی نخواهیم داشت و حساسیت چندانی ایجاد نمی کند.
در زمینه دیگر حامل های انرژی و کالاها هم سهمیه قابل مبادله به مردم داده شود. این کار همچنین باعث اصلاح الگوی مصرف می گردد و مردم نتیجه برنامه ریزی و صرفه جویی را بطور مستقیم دریافت کنند.
باید همه به دولت کمک کنیم. شرایط و علت این کار را برای مردم توضیح دهد و این اصلاحات را با کمک کارشناسان با تجربه و یک برنامه جامع به سرانجام برساند، پیش از آنکه دیرتر شود و از روی انفعال و اجبار بخواهد کاری انجام دهد. اگر در این اصلاحات تاخیر کنیم، در اثر هدر رفت منابع و قاچاق، شرکت ها، تامین کنندگان و منابع کشور ورشکسته شده و دچار قحطی خواهیم شد.
البته در کنار اصلاح و بروز بودن قیمت انرژی و سوخت، بهتر است سیاست های تکمیلی دیگری مانند کوپن یا کارت مواد غذایی و سهمیه حمل و نقل عمومی و حذف قیمت گذاری دستوری انجام گیرد.
کیفیت خودروها چقدر تاثیر دارد
کیفیت خودروهای داخلی در کشور ما پایین تر است و بیشتر افراد آن را علت اصلی مصرف بالای بنزین می دانند.
- اما این پرسش ها مطرح است که علت ناترازی گاز و برق چیست؟ آن هم مقصر خودروسازان است؟
- آیا خودروهای خارجی موجود در ایران (مثلا مزدا، هیوندا و خودروهای چینی) هم مصرف پایینی دارند؟
بهترین ماشین های دنیا هم توی خیابون های پر ترافیک و پر هرج و مرج ایران با این فرهنگ رانندگی مصرفشون بالا هست و حدود ۲ برابر میزان اعلامی کارخونه هست.
درسته که ماشین های داخلی بی کیفیت هستن ولی علت اصلی مصرف بالای سوخت و آلودگی شدید هوا و در نتیجه خشکسالی و مرگ و میر ناشی از آلودگی همین ترافیک شدیده و مصرف غیر بهینه سوخت و انرژیه (بنزین، گاز و برق و...) اما مصرف بنزین خودرو پراید و تیبا در ترافیک سنگین حدود 10 لیتر است.
مصرف خودرو هیوندای I20 و رنو کپچر به عنوان خودروهای کم مصرف خارجی در همین شرایط ترافیک شدید خیابان ها (و نه خیابان های پاریس و کیفیت بنزین آنجا) نیز حدود 10 است. با افزایش ترافیک(کاهش سرعت خودرو) مصرف افزایش می یابد اگرچه خودروهای سمند و پژو بیشتر است. پس علت چیز دیگری است
علت اصلی مصرف بالا، ترافیک سنگین خیابان ها و علت ترافیک.....
حتی اگر همه خودروهای مملکت هم برقی بودن باز هم این مشکلات حل نمی شدن، چون که برخلاف تصور خیلی ها برق لازم برای شارژ خودرو خیلی خیلی بالاتر از تصور عامه هست و این میزان برق برای این همه استفاده غیر بهینه از خودرو اونقدر زیاد هست که خیلی بیشتر از الان کمبود برق و همینطور آلودگی ناشی از سوخت نیروگاه ها خواهیم داشت.
همه این مشکلات بخاطر اینه که با سیاست گذاری غلط اقتصادی و انرژی و و قیمت دستوری انرژی، مردم انگیزه ای برای مصرف بهینه ندارن، یعنی نفع اقتصادی براشون نداره، برعکس، صاحبان خودرو انگیزه بالا برای مصرف بیشتر دارند
علت اصلی ترافیک، مصرف بالا و ناترازی انرژی و سوخت و در نتیجه آلودگی هوا و خشکسالی، قیمت دستوری آن است که باعث شده هیچ کس انگیزه ای اقتصادی برای صرفه جویی و مصرف بهینه نداشته باشد.
قیمت دستوری کالا و خدمات و سوخت، نابود کننده اقتصاد کشور و کسب و کار مردم است، بهترین جایگزین برای آن، آزادسازی قیمت بر اساس عرضه و تقاضا و پرداخت یارانه یا سهمیه مستقیم به مردم است.
اصلاح قیمت و پرداخت سهمیه قابل مبادله انرژی و سوخت بر اساس کد ملی بسیار به سود همه مردم و دولت است و بسیاری از معضلات اقتصادی و زیست محیطی کشور را حل میکند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
آی جماعت ببنید اینکه من میگم منطقی است یا آنچه را دولت می گوید:
یا همه چیز را به ریال حساب کنید یا به دلار. اگر به دلار حساب می کنید پس:
۱- درآمد ما را به دلار بدهید مثلا ۳۰۰۰ دلار در ماه
۲- اینکه ما بنزین داریم گاز داریم هیچ. بنزین را هم به دلار حساب کنید
۳- تورم را متوقف کنید
۴- خودرو را به قیمت جهانی نه بیشتر بدید
۵- خودروهای کم کیفیت و مصرف زیاد را تولید نکنید.
۶- ما هم انسانیم با این این همه منابع ، نفت، گاز، معدن و... مثل کشورهای مرفه زندگی کنیم
نظرات بیشتر