حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۴
مرگ بر روسیه
مرگ بر آمریکا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۴
عهدنامه گلستان و ترکمن چای ، با روسیه منعقد شده است و نه با اتحاد جماهیر شوروی ، مقاله نویس مغلطه می کند . لطفا تاریخ را دقیق تر بخواند و سال انقلاب کبیر اکتبر سوسیالیستی را کشف کرده و سالهای قراردادهای ننگین گلستان و ترکمن چای را با آن بسنجد.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۴
آقاي ابراهيمي
با سلام
مطلبي خوبي بود .اما توصيه خوبي نبود.رابطه اين دو آدم را به ياد زبيريان و يزيديان مي اندازد .هر دو آنها يك هدف مشترك بداشتند و آن آزار علويان بود.رهبران فعلي روسيه فرقي با رهبران صهيونيست ندارند.
محفوظ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۴
اين كه تعارضات ماهوي ميان دو ساختار سياسي پس از انقلاب اكتبروفروپاشي نظام كمونيستي وجود دارد حرف تازه اي نيست.20 سال است كه علل وريشه هاي فروپاشي شوروي بررسي شده ومدل هاي جديدي كه همه نتيجه آن فروپاشي است در شرق اروپا در قفقاز وآسياي مركزيوحتي ايران به كار گرفته شده اند.بنابر اين تكرار ناقص وغير موثر سطحي ترين استدلالها براي نمايش تغير در ساختارهاي سياسي شوروي سابق با چه هدف وبراي توجيه چه موضوع و واقعيتي است؟نويسنده محترم احتمالا از نقش شوروي درايجاد احزاب كمونيستي وابسته به خود در ايران خبرندارد!از خيانتهاواقدامات براندازانه و تجزيه طلبانه در دهه هاي 20و30 شمسي.از تلاش براي تجزيه خاك آذربايجان.خيانتهاي توده پس از انقلاب.جاسوسي و نفوذ در اركان سياسي ونظامي كشور.از سياستهاي چند پهلو ومنفعت طلبانه روسهاي جديد.از ماجراي فروش سلاح تا قرار گرفتن در جبهه ضد ايراني در شوراي امنيت.در تحليل رويكردها وعملكردروسها در قبال ايران دلايل بسياري مي توان يافت كه نشان مي دهد حكومتهاي مختلف روسي اززمان تزارها تا كمونيستها واينك روسيهء سنجاق شده به دنياي سرمايه داري از يك روند ونگاه پايدار به ايران تبعيت كرده اند.نگاهي كه همواره خواهان يك ايران ضعيف ومنفعل در كنار مرزهاي جعلي واشغال شده روسي بود.نويسنده محترم كه چند سالي است رحل اقامت در روسيه افكنده اند خوب است جستجويي در اسناد مربوط به دوره استيلاي مطلق روسها در زمان محمد علي ميرزا بياندازد.بخصوص به بخشي از نظرات سياسيون روس كه بر سر الحاق نهايي خاك ايران به روسيه و يا نگاه داشتن آن در حالت احتضار بدون مرگ با يكديگر مجادله داشتند.راه دور نروند به نظرات اخير برخي به اصطلاح استراتژيستهاي روس دقت كنند.آنجا كه نمي توانند پشيماني خود را از خروج ارتش سرخ از آذربايجان پنهان سازند.آقاي نويسنده محترم!آيا وقتي مي خواهيدبه نظريه پردازي در باره يكي از سياه ترين ادوار تاريخي ايران كه حضور سلطه روسي در تحولات داخلي ايران است بپردازيد نبايد اين ملاحظات را در نظر بگيريد؟اصلا تحليل روابط ميان ملتها بدون توجه به تاريخ ممكن است؟اين روش تحليل غلط ونتيجه گيري از آن ناقص است.بگذريم كه در پس اينگونه افاضات چه هدفهاي ديگري نهفته است.اميدوارم تابناك با قضاوت يك سويه اين نوشته را حذف نكند واجازه دهد فضاي نقدو پاسخگويي در فضاي مجازي باز بماند.
علی
|
Czechia
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۵
... تواند ما را از قضاوت های متکی بر تاریخ تلخ روابط دو کشور برهاند...
جمله جالبیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۵
البته هنوز مواضع سياسيشون نسبت به ما فرق نكرده و از هز فرصتي استفاده ميكنند براي ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۵
روسیه اول کلاهه خودشو نیگرداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۶
راست میگه روسیه شوروی نیست از شوروی بدتره.
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۷
استراتژی روسیه در باره ایران از گذشته تاکنون فرقی نکرده است بلکه تاکتیکها عوض شده و آن ضعیف نگه داشتن ایران است. نکته دیگر آن است که وجود شوروی برای ایران بهتر بود تا روسیه. تمامی قراردادهایی که بر اساس آن بخشهای وسیعی از خاک ایران جدا شده در زمان روسیه منعقد شده نه شوروی. انقلاب روسیه و ایجاد شوروی به یک معنی نعمتی برای ایران بود تا قراردادهای 1907 و 1915 ملغی گردد در غیر اینصورت دیگر اثری از ایران باقی نمی ماند.
كيومرث
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۷
سلام آقاي ابوذر عزيز
اولا اين حرف درست است كه با فروپاشي شوروي يك تغييري در آن كشور(ها)اتفاق افتاده كه بايستي تنظيم روابط با ديدن اين تغييرات باشد،ولي من از نوشته شما اين برداشت را نداشتم بلكه اين نتيجه را گرفتم كه شما مي گوييد شوروي سابق براي منافع ملي ما مضر بود ولي اين روسيه اينگونه نيست.از شما كه ميدانم آدم اهل مطالعه ايي هستيد بعيد ميدانم كه تاريخ روابط ايران با روس را از گذشته هاي دور تا كنون نخوانده باشيد.اتفاقا قسمتي از حل مشكلات ما با لغو تمام قراردادهاي تزار روس توسط بلشويكها در دوران اوايل انقلابشان اتفاق افتاد كه اگر اين مهم اتفاق نمي افتاد شايد شرايط مرزي ما بيشتر فرق ميكرد. دوما مي فرماييد شوروي متحد محور بوده و روسيه منافع محور!!خوب برادر من هردوي آنها دنبال منافعشان بودن آن موقع با بدست آوردن متحد حتي در زير گوش آمريكا و الان با رها كردن متحدين خود حتي زير گوش خودش.
سوما همانگونه كه يكي از عزيزان كامنت گذاشته بودند تاريخ قراردادهاي آنچناني تركمنچاي و گلستان پيش از ظهور حكومت كمونيستي بوده.
چهارما شما بهتر از من ميدانيد كه هسته اصلي شوروي سابق حتي در جمهوري هاي دور افتاده شوروي همچون تاجيكستان و ... روسها بودند و اتفاقا مهاجرت 8مليون روس بعد از فروپاشي به همين دليل بود وگرنه دليلي نداشت كه يك روس نسل سوم و چهارم به روسيه برگردد.
پنجم اينكه همين روسها براي مدت هاي مديدي با ما بازي كردند و آخرين آنها راي موافق با تحريم ايران در شوراي امنيت سازمان ملل بود.
نه برادر من تاريخ رابطه ايران با روس پر است از نقاط سياه و تاريك از غائله تبريز گرفته تا كودتاي سال 32 و عملكرد حزب توده و ...
اميد وارو كه تراوشات قلم شما همچنان ادامه داشته باشد تا فرصتي براي گفتگو با هموطنانمان در اين فضاي مجازي پيش آيد
سالم باشيد
نظرات بیشتر