ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۹
با سلام،
جناب عالی در بین نوشته هایتان به درستی و زیبایی اشاره هایی به سخنان و یا رفتار پیامبر اسلام (ص) و یا امامان معصوم (ع) داشته اید. ولی باور بفرمایید شخصیتی که از این عزیزان در ذهن ما مردم عامی نقش بسته است آمیخته ای است از حقایق ناب و خروارها خرافات. از انجا که جامعه ما یک جامعه مکتبی و مذهبی است
اولاً اصلاح فرهنگ باید با رفع و زدودن انحرافات از اسلام ناب محمدی همراه با تاباندن نور به زوایای مظلوم و مجهول دین باشد. همان کاری که شهید بزرگوار ، پدر گرامیتان - استاد مطهری - انجام دادند.
ثانیاً این مهم نیاز به همراهی و همکاری علما و روحانیون ، وعاظ و مداحان دارد. راستی چرا در باره ارزش های اخلاقی و اجتماعی برآمده از جهان مدرن در منابر کمتر می شنویم؟ موعظه دینی محدود است به بیان مسائل رساله های عملیه و اخلاقیات خاص از قبیل حجاب و نگاه به نامحرم و مسائلی از این قبیل که البته بیان انها در جای خود لازم و ضروری است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
با تشكر فراوان از جناب مطهري عزيز
به نظر من اکثر ما مردم در مکانهاي عمومی همواره حقوق یکدیگر را پایمال می کنيم حتی در اماکن زیارتی. زيارت حرم مطهر امام رضا (ع) را همه ديده ايم براي دست زدن به ضريح چنان پاي بر سر و شانه هم مي گذاريم كه واقعا آدم شك مي كند اصلا زائر مي داند در محضر چه كسي ايستاده است يا نه؟ آيا اگر به سايرين احترام نمي گذاريم حداقل نبايد رعايت احترام آن مكان مقدس را نمود ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
با سلام از نگارنده مقاله واقعا" سپاسگزارم کاش رسانه ها و بخصوص صدا و سیما هم این مشکلات و ناهنجاریها را به تصویر می کشیدند .قطعا" یاد آوری نکات مثبت و سازنده باعث میشود هنجار شکنان بخود آیند و مردم نیز برای احقاق حقوق خود بیشتر پافشاری نمایند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
سلام
می خواستم به یکی از علل شکل گیری این گونه رفتار در ما ایرانیان اشاره کنم و آنهم نحوه رفتار شخصیت های اصلی فیلم های حادثه ای و پر رونق خارجی و داخلی در کشور ماست.
الگوگیری بچه ها، نوجوانان و جوانان از شخصیت های سینمایی ضریب نفوذ بسیار بالایی دارد و عملکردهای خلاف متعارف و دقیقا بی صبرانه و خلاف قاعده این کاراکترها و در نهایت پیروزی آنها در اثر مجموعه همین عملکردها سبب تاثیر عمیق رفتاری در تماشاکنندگان خواهد شد که شواهد این تقلیدهای رفتاری را در مسابقات شبانه خیابانی، تشکیل گروه ها با موتورهای هرکول، شکل عینک زدن ها، تحمل نکردن کوچکترین تذکر و .... می بینیم.
مقاله خوب شما وقتی خوبتر می شود که وقتی عیب را نشان داد، علل ایجاد آن و سپس راه کار برای حرکت قدم به قدم برای اصلاح آن را نیز ارائه کند.
با احترام
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
عالی بود. چندی قبل که تازه از سفر اروپایی برگشته بودم، تازه بحث امنیت اجتماعی و بگیر بگیرهای آن شروع شده بود، در همین سایت و یا سایت دیگری من به عنوان Comment در مورد چشم چرانی ایرانی ها در داخل کشور و امنیت بیشتر خانم ها در اروپا مطلبی نوشتم. جالب بود واکنش خوانندگان!
واقعیت این است که در زمینه اخلاق و رعایت شئونات اخلاقی (بگویید رفتار دینی) ما بسیار عقب تر از جوامع غربی هستیم. اگرچه تبلیغات رسمی چیز دیگری می گوید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
بسمه تعالی

چقدر خوب بود اگر این مجموعه مقالاتی که توسط این نویسنده نکته بین با قلمی ساده و گویا تهیه میشود به صورت جزوه در اختیار مردم قرار گیرد ضمن اینکه صدا و سیما میتواند با محوریت موضوعات این مقالات با ساختن میان پردههای طنز چند دقیقه ای بصورت انیمیشن مثل سیا ساکتی یا به صور دیگر باعث اصلاح رفتار اجتماعی جامعه شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
با سلام
مطالب ونظرات خوبي مطرح شده است وبنظر اينجانب مردم بايد از خود شروع كنند واگر بخواهند ميتوانند. خود را گول نزنيم و اين شخص ويا ديگري را مقصر بدانيم.واقعا"صبر وحوصله عامل مهمي در آرامش اعصاب و درستي انجام كار مي باشد.در يكي از شهرهاي خوزستان به بانك ... مراجعه نمودم عجب آرامشي برقرار بود مراجعين از طريق دستگاه نوبت دريافت مي كردند و پس از نشستن روي مبلمان منتظر اعلام نوبت بودند كسي جلوي باجه نايستاده بود هر باجه فقط يك نفر روي صندلي نشسته بود تا كارش انجام شودمحيط بسيار آرامي بود.حال اگر اين روش و فرهنگ در جامعه رواج پيدا كندآيا مشكلي ايجاد ميشود؟ولازم است كه مسؤلين امكانات لازم را تهيه نمايند ودر رسانه ها تبليغ شود.اگر همه بخواهيم جامعه به آرامش ميرسد.در كشورهاي ديگر مردم ميخواهند واز خود خانواده ومدرسه شروع ميشود.كارتون پلنگ صورتي كه براي بچه ها ساخته شده دقت كنيد،تمام مطالب آموزنده اجتماعي در آن براي بچه ها مطرح شده است.
ناشناس
|
-
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
در پاسخ به بازدیدکننده ای که مشکلات را به جهان سومی بودن نسبت می دهند باید عرض کنم، جهان سومی بودن عقوبت ناگزیر الهی نیست که بر سر ما فرود آمده است. بلکه نتیجه اعمال خود ماست. مردم غرب (چه در گذشته و چه حال) برای به دست آوردن رفاهی که اکنون دارند تلاشهای زیادی کرده اند . ما که به تازگی نظم حاکم بر جوامعشان را می بینیم، گمان می بریم که ازلی بوده است که این با عدل الهی قطعاً در تعارض خواهد بود.
نکته ای هم خطاب به نگارنه محترم معروض می دارم. گرچه خانه از پای بست ویران است، ولی هرگز نومیدی به دل نباید راه داد. همان طور که شما به نوبه خود با نگارش این سلسله مقالات در جهت اصلاح امور کوشش نمودید، تک تک اعضای جامعه اصلاه ناهنجاری های اجتماعی را می توانند از خود شروع کنند. تأثیر آن بسی بیشتر از حد تصور ما است. مثالی را عرض می کنم. یکی از دوستان بنده در هنگام رانندگی در هر ساعتی مقید به ایستادن در پشت چراغ قرمز و البته قبل از خط عابر پیاده است. یک بار که نیمه شب در یک خیابان فرعی و خالی این کار را انجام داد خودرویی که پس از ما به نقاطع رسید نیز این کار ار تکرار کرد و پس از حدود یک دقیقه و به ارامی و با حالتی که به گمانم ناشی از شرم ساری بود از تقاطع عبور کرد. یا بسیاردیده ام که وقتی به عنوان نخستین خودرو پشت خط عابر پیاده توقف می کنیم، دیگران هم تبعیت می کنند یا این که به آرامی روی خط عابر پیاده پیش روی می کنند. وقتی یک نفر چنین تأثیری در رفتارهای اجتماعی دارد، گسترش آن تأثیری فوق تصور ما خواهد داشت. "باید" احترام به قانون و حقوق دیگرانرا از خود شروع کنیم و به جای تصور تضرر و جات ماندگی از قافله از نقش مصلحانه خود لذت ببریم. شرایط بد فقط برای بهانه گیران و فرصت طلبان توجیه آفرین است. شهرون پایبند در هیچ شرایطی نباید از ضوابط تخطی کند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
با سلام و تشکر.
تبدیل کردن مجموعه مقالات به یک مجموعه چاپ شده مدون (کتاب یا جزوه)، در فراگیر کردن دغدغه‌ها و راهکارها موثر است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۲۰
1- مثالهايي كه از عدم رعايت فاصله ذكر شد خطر جاني نداشتند. اما براي تنوع هم كه شده سري به ايستگاههاي مترو بزنيد تا ببينيد كه با وجود خط قرمز و تذكر دائم از طريق بلندگوهاي ايستگاه، باز هم مردم براي زودتر سوار شدن، جان خود و ديگران را به خطر مي اندازند.
2- رفتارهاي ترافيكي مردم پيشاني و ويترين نظام است. هر خارجي كه حتي براي يك بار به ايران بيايد، اگر هيچ كجاي ديگر را نبيند حداقل چند خيابان و رفتارهاي مردم در رانندگي را مي بينند. حركت موتور سيكلتها در پياده روها - پارك كردن ماشينها در پياده روها - عبور از خط عابر پياده - عبور با فاصله ميليمتري از عابرين پياده در خيابانها و صدها رفتار ناخوشايند و غير قانوني ديگر هم وجهه نظام را در پيش چشم مردم ديگر كشورها خراب مي كند هم اعصاب خود ما را.
3- در اين ميان نمي دانم مخالفت با افزايش مبلغ جريمه ها براي افزايش قدرت بازدارندگي آنها چه توجيهي جز حمايت از تقلب و خلاف كاري دارد. قيمت همه چيز را با كشورهاي ديگر مقايسه كرده ايم جز جريمه ها و نسبت آنها با متوسط درآمد افراد هر كشور.
4- معتقدم كه با پي گيري و پشتكار مي توان فرهنگ مناسب در زمينه هاي مورد اشاره را در مردم جا انداخت. همان طور كه بالاخره پس از چند سال فرهنگ بستن كمربند هنگام رانندگي تقريبا جا افتاده است.
نظرات بیشتر