به اطلاع دوستان برسانم خشک شدن دریاچه و تالابها از دوجنبه قابل بررسی است. پدیده جوی و عامل ناشی از احداث سد و بدون سنجش ارزیابی و پاسخگویی مشاوران.
بخش دوم قابل پیگیری است ولی بخش اول خیر.
همچنن امور محیط طبیعی به دلیل ماهیت توصیفی و بدون استاندارد و قابل تحلیل آماری بودن فرصت خوبی برای صرف اعتبارات کلان و بی و یا با نتیجه ضعیف است.و میتوان هر اقدامی را به موضوعی ربط داد و همچنین نداد.
در امور بدون سنجش همواره راه فرار است. دریاچه ارومیه و تالابهای دچار کم آبی و آلودگی هوا و غبار را مطرح میکنم.
شما چگونه می توانید بین نقش پرواز تعدادی هواپیما بر ابرهای دریاچه ارومیه و بارش نزولات ارتباط و آن را به اقدام خود منتسب نمایید؟
مثلا 1 میلیارد تومان صرف شود و گفته شود به دلیل پرواز هواپیماهای ما در بالای دریاچه بارش صورت گرفت و حال آنکه خودبخود این پدیده روی می داد.
یا اعتبارات تخصیص یافته برای گونه های در خطر انقراض مثلا درنای سیبری و فک دریای خزر و .... چه تضمینی است که اعتبار صرف شده ما نتیجه داده باشد و با چه تحلیل آماری آنرا اثبات میکنید؟ مثلا 10 میلیارد هزینه شود و مطرح شود زیستگاههای ما بهبود یافت . اولا مفهوم بهبود را با چه شاخصی برررسی می نمایید و اگر بهبود نیافت چه کسی پاسخگو است. و بیشترین اعتبارات در بخش طبیعی و بدون سنجش صرف میشود.
بعضی از موارد ارتبا با سازمان ندارد. مثلا برداشت سنگ از کوه و فروش به امارات و .... این موارد از طریق بخش خصوصی و افراد و متقاضیان اجرا میشود. فقط اعلام نظر از سوی سازمان مطرح است که آیا این مجوز دارای شرایط و مجوز کارشناسی شده و انطباق با قانون معادن است و یا خیر؟ و اگر مانع به دلیل اینکه این سنگ به آلمان و چین و امارات و عربستان و ... می رود مانع توسعه اقتصادی و جلوگیری از اشتغال زایی میشویم و بحث جداگانه ارتباط بین الملل است.
بیشترین آسیب این سازمان از عملکرد امور اداری است-تدابیری برای سنجش امور توصیفی ندارد-از سال 85-88 کل کارمندان امتیازات با و بی سنجش خبره و عالی را دریافت نموده اند. کارمندی که به فرایند انعقاد قراردادهای مطالعات به شرکت دوست و رفیق و بدون اعلام نظر شورای پژوهشی و مبلغ و شرح خدمات و ... دسترسی داشته رشد اقتصادی نموده و لیستی از عناوین حضور خود را در این امور به این دفاتر ارائه داده و امتیاز کسب نموده-در واقع 98 درصد کارمندان امور تخصصی و یا ویزه و یا شرایط احراز را در صورت بررسی قانونمند نداشته اند. عمدتا این اقدامات در امور محیط طبیعی بدون استاندارد است.
همواره در امور توصیفی محیط طبیعی راه فرار است و قابل سنجش و نتیجه بخش بودن و نبودن تیمار صورت گرفته و مبلغ و میزان اعتبار صرف شده نیز نیست- این امور فقط برای عده معدود رابط مالی-اداری بدون و خارج طرح در شورای پژوهشی که نه شرح خدمات و نه دلیل و نه نتیجه و نه ایده جدید است منفعت اقتصادی دارد. به همین راحتی.
به عنوان یک متخصص محیط زیست نظر می دهم.
برش درخت داخل شهر در حیطه شهرداری است. و خارج از شهر مستلزم کمیته متشکل از جهاد و محیط زیست و منابع طبیعی و ...در قالب کمیته تغییر کاربری اراضی است که اصولا این امر باید در قالب نقشه قابل طرح و رویت مراجعین صورت گیرد.
خشک شدن دریاچه و تالاب را باید از منشا پیگیری کرد که آیا بواسطه سد بوده و یا طبیعی و عدم بارش است؟
اگر از سد است مشاور ارزیابی آن سد را بازخواست کنید که رژیم حقوقی آب دریاچه چگونه محاسبه گردیده؟
مدیریت زباله توسط واحد استانداری و شهرداری اجرا میگردد و نه محیط زیست که البته این مورد در سال اخیر با اعتبار محیط زیست اجرا شده و تخلف رسمی است که توافقی در محل استانداری با تغییر ردیف اعتبارات از محیط زیست برای شهرداری اجرا شده و آن را پیگیری نمایید.
مناطق گردشگری و مدیریت زباله آن با شهرداری و یا دهیاری روستاهای همجوار و دخیل است. سازمان گردشگری بلافاصله با ارائه نقشه مناطق گردشگری خود به مراجع قضایی مراجعه و با ارائه آن میتواند در قالب شکوائیه از شهرداری به مراجع قضایی اقدام و آن را محکوم و ملزم به جمع آوری زباله از آن محل کند البته اگر نقشه ای داشته باشد و نه اینکه توصیفی هر محل را گردشگری بداند و مانع توسعه هر صنعت و خدماتی گردد .
بخش دوم قابل پیگیری است ولی بخش اول خیر.
همچنن امور محیط طبیعی به دلیل ماهیت توصیفی و بدون استاندارد و قابل تحلیل آماری بودن فرصت خوبی برای صرف اعتبارات کلان و بی و یا با نتیجه ضعیف است.و میتوان هر اقدامی را به موضوعی ربط داد و همچنین نداد.