سلام
منم با نظر شخص دوم موافقم. به نظر بنده هزینه های اقتصادی و تبعات اجتماعی این بیماری بعد از ازدواج ، بسیار بیشتر از هزینه های اقتصادی قبل از ازدواج هستش. بنابراین باید این ازمایش ها اجباری بشه.
مسئله "سخت" یا "هزینه" آزمایش ها نیست، مسئله راز داری پزشکی ست، به هیچ وجه توجیهی وجود ندارد مردم را مجبور به انجام آزمایش ایدز کنیم، از هر پزشکی سوال بفرمایید توضیح می دهد که اخلاقاً بدون اجازه ی افراد این آزمایش نباید نسخه شود، نظر شما محترم اما باید اول مسئله اخلاقی اجتماعی آنرا حل کنید
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
بنظرم اينها همش توجيه غير مسئولانس
ايمان دارم با اجباري شدن و بطبع همه گير شدن قبح مسئله ريخته مي شود و آنگاه خود مردم طالب اين مهم مي شوند
اگر منتظر اجازه شخص باشيم كه چون توضيح مناسب داده نشده فعلا خاهان ندارد و حتي چنان فضا مبهم است كه شك ندارم بهر كدام ما بگويند آزمايش بده شوكه ميشيم و اين يعني مخفي تر ماندن و ...
و آمار در سالهاي آينده
83هزار نفر
830هزار نفر
8300هزار نفر
83000هزار نفر
830000هزار نفر
.
.
.
...
اين زيبنده دين و فرهنگ مردم اين سرزمين نيست
زود دير مي شود...
ناشناس
||
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
اخلاق می گه که شما اگر مشکلی دارید از همسر آینده تان مخفی کنید؟!!
این راز داری نیست . قانونا هم اگر کسی بیماری خاصی داشته باشد و از همسرش پنهان کند و بعد از ازدواج همسرش متوجه شود تدلیس به حساب می آید و حق فسخ برایش ایجاد می شود.
مريم
||
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
زماني که رسما" انجام اين آزمايش اجباري شود، کسي که براي ازدواج و آزمايشهاي مربوط به آن اقدام ميکند مطلع خواهد شد که قرار است چنين آزمايشي انجام شود و اگر بداند که مبتلا نيست پس با انجام آن نيز مشکلي نخواهد داشت و اگر بداند که مبتلاست، همان بهتر که ازدواج نکند. ضمن اينکه به نظر شما براي لو نرفتن احتمالي يک نفر، بايد فرد بيگناه ديگري در معرض ابتلا قرار بگيرد؟
غلامرضا
||
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
آقای محترم موضوع آگاهی یا عدم آگاهی است ،ممکن است خود فرد مورد آزمایش هم از وضعیت خود خبر نداشته باشد.
ثانیا اگر کسی چنین رفتارهای پر خطر قبل از ازدواج داشته باشد،آیا درمعرض خطر قرار دادن زوج یا زوجه سالم خیانت در امانت توسط فرد خاطی نیست؟
محمد
||
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
عزيزاني كه به محرمانه بودن نتيجه آزمايش تأكيد دارند، آيا به نظر شما اگر شخص مبتلا به اين بيماري يك سال دوسال يه سه سال بعد كه همسر و فرزندان احتمالي اين شخص مبتلا به اين بيمار شدن آبروش بره بهتره؟؟؟؟
چرا با همه مسائل اينطور احساسي برخورد ميكنين؟
ناشناس
||
۰۱:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۲
جان؟
راز داری؟ عزیز من رازداری برای وقتیه که سود و زیانش متوجه کسی نباشه
خوبه مثلا طرف دندان پزشکی و اصلاح و جراحی و... میره هیچی نگه واسه اینکه دلش نمیخواد؟ یه نفر بیگناه آلوده میشه به کنار، آلودگی پخش میشه...
در ساده ترین شرایط آنقدر هزینه ازدواج بالاست که هزینه های این آزمایش در مقابلش ناچیز است و به دلیل اهمیت موضوع و هزینه مراقبت از افراد مبتلا هم برای دولت و هم برای مردم پرداخت هزینه آزمایش قبل از ازدواج به صرفه تر است.
من صمیمانه از مقاله شما متشکرم . این صحبت وزیر محترم که آزمایش HIV هزینه بالایی داره با این سوال مواجهه: آیا عمر یک انسان که ندانسته از همسرش میتونه این بیماری رو بگیره و یک عمر در وحشت مرگ و دارو زندگی کنه و احیانا در نهایت از چند سرطان همزمان و یا بیماری عفونی بمیره ارزش مالی کمتری داره؟
ای ویریوس ویروسی است که بسیاری ناقلش هستن و نمیدونن. در نتیجه باید آزمایش این ویروس قبل از ازدواج اجباری باشه تا افراد بیگناه دیگه که دارن شرعا ازدواج میکنن در اوج جوانی و ندانسته قربانی فرد دیگری که شاید رفتار پرخطری در دوران مجردی خود داشته نشن
موضوع هزینه اش هم میتونه به صورت تعادلی (بخشی دولت- بخشی خود فرد) و پوشش بیمه ای و اندکی افزایش حق بیمه ها حل بشه.
اگر هر کسی فکر میکرد که ممکن است قربانی بعدی خودش یا یکی از عزیزانش باشد مخالفت نمیکرد. بعلاوه اینکه هزینه پیش گیری یقینا کمتر از درمان است و در تمام کشورهای پیشرفته دنیا که اتفاقا نفت خیز هم نیستند و پول مالیات دهنده ها را خرج میکنند تاکیدشان روی پیشگیری است. حالا اگر وزیر محترم بهداشت مقبول باشد و با پیشگیری موافق نیستند پس چطور است که از فردا پرداخت هزینه ماموگرافی و اسمیر تست برای شناسایی زودهنگام سرطان سینه و رحم در خانمها از طریق بیمه ها را هم متوقف کنیم و بگذاریم وقتی مبتلا شدند و بیماری قشنگ خودش را نشان داد شروع به درمان کنیم؟!
هزینه تک فروشی کیت تست خانگی: 40 دلار آمریکا، - دقت: 99.5 درصد.
منبع: گوگل، اداره غذا و دارو آمریکا
البته خرید عمده از کشوری مثل کوبا یا تولید در کشور برای وزارت بهداشت خیلی کم هزینه تر خواهد بود (تا یک دهم این رقم). قطعاً تست آزمایشگاهی خیلی ارزان تر است. برای این حرفم منبع ندارم و یک حرف تجربی است. الان قیمت تست را در آزمایشگاه های داخلی ندارم. اگر کسی دارد بگذارد تا ببینیم.
حدود 1 میلیون ازدواج در کشور داشته باشیم (که ثبت احوال کمتر نشان میدهد) و اگر فقط مردها تست شوند به همینقدر تست احتیاج است. کلاً در مورد 4 میلیون دلار در سال صحبت می کنیم. بودجه وارداتی دارویی وزارت بهداشت تا همین چند سال پیش کمی بیشتر از 800 میلیون دلار بود. حال اگر به فرض 50% هزینه تست را خود زوج پرداخت کند باز هم هزینه برای دولت کمتر است.
بهتر است خانم وزیر دلیل دیگری می آوردند (مانند اخلاق پزشکی، نظر جمعی متخصصین عفونی و هماتولوژی).
من شخصاً پزشک نیستم و نمی توانم نظر بدهم. برای این کار باید با متخصصین بیماریهای عفونی مانند خانم دکتر مینو محرز مشورت کرد. ایشان در این خصوص صاحب نظر هستند. در ضمن تخصص خانم وزیر زنان و زایمان است و ربط زیادی به ایدز ندارد.
منم با نظر شخص دوم موافقم. به نظر بنده هزینه های اقتصادی و تبعات اجتماعی این بیماری بعد از ازدواج ، بسیار بیشتر از هزینه های اقتصادی قبل از ازدواج هستش. بنابراین باید این ازمایش ها اجباری بشه.