سلام
اگر امکان دارد نگارنده زحمت کشیده پاسخ کلی یا به اینجانب پاسخ فردی دهند، ایشان در متن مقاله عنوان کرده اند که شاعر در اصطلاح قرآن با شاعر به معناي امروز تفاوت دارد. این تفاوت چیست؟
سلام
خيلي از حرفهاي شما را قبول دارم، اما اين جهت كه اينترنت به آدمها كمك مي كند بدون احراز هويت و گذاشتن ماسك خودشان باشند به نظرم در كل مثبت است، هر چند كه اثرات منفي هم دارد.
همین الآن من چون می دونم هویتم فاش نمی شه به راحتی می گم که توی خیلی از سایتهایی که نباید می رفتم، رفتم . هر بار تمام ذهن و فکرم رو داغون می کنه. حوصلم تنگ می شه. نمازم می خونم ولی دیگه موقع نماز همه چی میاد تو ذهنم الا اونیکه باید. ولی این فقط مال وقتای استفاده ناصحیح. این رو هم باید گفت که اگه اینترنت نبود من الآن هیچی نداشتم. علم، کار، پول، اطلاعات، آگاهی، تخلیه نظرات و .... همه اینها توی اینترنت هست. ... و اینکه اگه اینترنت نبود و یا هویت مجازی نداشت همین مقاله زیبای شما هم شاید نبود و این نظرات و ....
با تشکر از استاد محترم بخاطر پرداختن به این مقوله مهم و با این امید که مطالب بیان شده ایشان نقطه شروعی باشد برای انجام تحلیل های بیشتر در این رابطه. در ادامه مطالب استاد محترم شاید ذکر موارد زیر خالی از لطف نباشد.
- اولین باری که خواستم از طریق کتاب با نحوه کار با اینترنت آشنا شوم با کمال تعجب دیدم که بخش قابل توجهی از کتاب مذکور که اتفاقا نویسنده آن یک فرد خارجی و غیرمسلمان نیز بود, به مسائل اخلاقی و اجتماعی استفاده از اینترنت پرداخته بود (از قبیل رعایت حقوق و احترام به دیگران, ارزش قائل شدن و مشارکت برای ایجاد محیط سالم و ...) و برای من که صرفاً بمنظور یادگیری مطالب فنی کار با اینترنت کتاب مذکور را خریده بودم وجود این توضیحات برای من جای سوال داشت ولی پس از چند سال به اهمیت واقعی این مطالب واقف شدم و تاکنون یادآوری و پیروی از این نکات در هنگام استفاده از اینترنت محاسن بسیاری برای من در بر داشته است. حال جای سوال اینجاست که با وجودی که مدتهاست از ورود پدیده اینترنت به عرصه اجتماعی کشور ما میگذرد رسانه های ارتباط جمعی و بخصوص صدا و سیما و همچنین مسئولین فرهنگی کشور چه برنامه هائی را جهت کمک به استفاده مناسب و سالم مردم از این ابزار نوین ارائه کرده اند؟ و آیا صرف نادیده گرفتن و یا عدم توجه کافی در گسترش این پدیده, کمکی به حل مشکلات کرده و یا خواهد کرد؟
- به تعبیر یکی از بنیان گذاران اینترنت, اینترنت همانند آئینه منعکس کننده رفتار جامعه اعم از خوب یا بد بوده و زیر سوال بردن و یا انکار این آینه در صورت مشاهده عیب و نقص در آن به معنای مبرا شدن جامعه از آن مشکل نخواهد بود. متاسفانه تاکنون در کشور به اطلاع رسانی در خصوص مزیتهای استفاده مفید از اینترنت بسیار محدود پرداخته شده و بیشتر جنبه های منفی قضیه بیان میشود و از فرصت های بی مانندی که انسان معاصر بواسطه وجود اینترنت به آنها دست یافته (که شاید قبلا تنها در حد آرزوئی بیشتر نبوده) کمتر سخنی به میان میآید.
با تشکر از استاد محترم؛ بسیاری از مقالات شما که در این وب سایت آمده، بسیار جالب و غنی بود، اما این مقاله با توجه به رشته تخصصی و تجربیات من در زمینه علوم کامپیوتر و اینترنت، چندان درست نمی باشد. بسیاری از مواردی که در اینجا ذکر شده، به گونه ای می تواند تبعات ناشی از استفاده ناصحیح از اینترنت باشد، اما برای بسیاری از آنها نه تنها دلیل و برهان ذکر نشده بلکه اگر احتمال را بررسی نمایید، درصد بسیار کمی برای بسیاری از آنها احتمال وقوع وجود دارد. در بسیاری از این موارد، ضعف اعتقادی و بنیادی اندیشه های کاربران میتواند باعث انحراف شود. کاربرانی که ایمان و اعتقادات استوار داشته باشند از بسیاری از موارد بالا مثتنی هستند. در مورد وجود وب سایتهای پرنوگرافی که پیشگیری صورت گرفته است. برای جهت مثبت دادن به موارد دیگر هم راههای بسیاری وجود دارد. خواهشمندم که یک بار مزایا و معایب را با دلیل و برهان مقایسه نمایید و مطمئنم که تحقیق جامع و کاملی خواهد شد.
مثل اینکه برخی فکر کرده اند این نوشته درباره "مزایای اینترنت" است و لذا می گویند "منفی رفته اید". لطفا عنوان مقاله را دوباره بخوانند و همچنین پاراگراف 3 و 4 که می گوید: "اينترنت فوايد بي شماري دارد... طبق روال اين مقالات، اين نوشتار هم تنها به «آسيبها» نظر دارد".
آقای مطهری حضرتعالی بجای نکوهش این رفتارهای غیراخلاقی که مفصلا" شرح دادید به دلایل و منشاء آنها نیز بپردازید، شما بهترمیدانید که هر معلولی خود متاثر علتی است که میبایست علتها را ریشه یابی کرد ،دردهارا شناسائی و درمان کنید
اول: سلام
دوم: واقعا نمی دانم، یعنی نه که راستی راستی ندانم، نه می دانم اما سر در نمی آرم که چرا قبلا از اینکه ابزاری از دنیای مدرن وارد دنیای ما شود متولیان امر(دلم من ازدست شان خونه!) به شناسایی آن اقدام نمی کنند تا با آگاهی به موقع جامعه را از استفاده صحیح و غیر صحیح آگاه کنند، همین اینترنت، یا موبایل، تازه بعد از اینکه همه درگیر شدند می آیند و برنامه می گذارند که ای وای حریم خصوصی، سایت های غیر اخلاقی، اخلاق مردم.... بابا یکی نیست به اینها بگوید چرا همش دنبال درمان هستید یه خورده هم دنبال پیش گیری باشید. وقتی آمار جستجوهای اینترنتی می بینند آنوقت می آیند با قیافه حق به جانب می گویند: هیچ می دانید چه کلمه ای بیشترین جستجو را داشته؟(هیییییی!) خوب مرد مومن یه خورده که چشمها را که باز کنی می بینی که با توجه به ماهیت انترنت چنین آماری در کشور ما چندان دور از انتظار نیست، چرا قبل از آن نظرتان به این موضوع جلب نشد؟! (همیشه باید اوضاع مان را از دهان دیگران بشنویم، مثل اون بنده خدا که به دیگران که می رسید می گفت: ببینم امروز حالم چطوره؟) تا با اطلاع رسانی به خانواده ها و خود جوانان کمی از سوزانندگی این آتش ملتهب کم کنید.
سوم: دکتر جان منم با هرز گردی های اینترنتی کاملا موافقم، گاهی اوقات دنبال یک مطلب سیاسی می گردی بعد از چند وقت سر از خانه مردم در می آوری واقعا این جای شگفتی دارد. مثل این که کسی بگوید رفتم بیرون روزنامه بخرم اما ییهو دیدم دارم تو خونه مردم آلبوم خانوادگی یشان رو ورق می زنم، من که باشم به عقل طرف شک می کنم اما توی اینترنت معادلات جور دیگری بهم پیوند می خورند. نکته که می خواهم بگویم این است که دنیای مجازی واقعا وجود دارد اما این نباید ما را به اشتباه بیندازد که تمام قوانینی که در جهان واقعی وجود دارد در آن هم حاکم است، لذت بردن در هر دو جهان وجود دارد اما میانشان فرق های بنیادی است که توجه نکردن به آن می تواند قضاوت نادرستی را سبب شود، توجه کنید به خیال لذت، یا لذت های مجهول در مقابل واقعیت.
چهارم: هویت پنهان می تواند عامل های مختلفی داشته باشد یکی همانی بود که شما اشاره فرمودید، دوم ترس از مجازات ناعادلانه باشد مثل اینکه طرف فکر می کند اگر حرفی مخالف بزند امنیت ش از بین می رود، سوم از باب انظر الی ما قال باشد،
پنجم: بازم فکر می کنم از جایی دیگر باید به دنبال فرهنگ سازی بود
ششم: خداحافظ
من از متن نوشته شده توسط شما استفاده کردم.اعتراف می کنم من هم به خیلی از درد هایی که شما اشاره کردید دچار هستم.امیدوارم از این به بعد عاقلانه تر رفتار کنم.حداقل من یکی را هشیار کردید.افسوس می خورم که چرا من مثل شما اینقدر خوب مسائل را درک نمی کنم.
اگر امکان دارد نگارنده زحمت کشیده پاسخ کلی یا به اینجانب پاسخ فردی دهند، ایشان در متن مقاله عنوان کرده اند که شاعر در اصطلاح قرآن با شاعر به معناي امروز تفاوت دارد. این تفاوت چیست؟