وزارت خارجه عملا کاره ای نیست و مانند دیگر نهادهای کشور کاملا از کار افتاده است. اساسا گیج و حیران نمی داند که چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است چون دیگر نهادها وظایف آن را بر عهده گرفته و وزارت خارجه در جریان هیچ اقدامی صویت نمی گیرد. سفرا را دیگران انتخاب می کنند اینکه روابطمان با کشورها چگونه باشد را دیگران معلوم می کنند. مذاکرات هسته ای را نهادهای دیگر دنبال می کنند. موضوع تحریمها را دیگران اظهار نظر می کنند و راسا اقدام حتی وزارت خارجه در جریات تحولات نیز قرار نمی گیرد و مدیران و کارکنان وزارت خارجه مانند دیگر هموطنانمان از رسانه ها به موضوعات پی می برند. دیپلماتهای وزارت خارجه نیز اینترنتشات فیلتر است و حتی مانند دیگر هموطنان از فیلترشکن هم نمی توانند استفاده کنند. شاید باورتان نشود اما یک مدیر ارشد وزارت خارجه نمی تواند به رسانه ای انگلیسی زبان مانند گاردین و نیوزویک و .... سر بزند ببیند دنیا چه خبر است. حال شما انتظار دارید چکار کند. اصلا از کجا بداند که باید چه موضعی در مورد موضوعی که اطلاع دقیقی د رمورد آن ندارد بگیرد که فردا گندش در نیاید.
یقین بدانید استخدام بی رویه 1200 نفر در وزارت خارجه بزرگترین ضربه این خواهد بود که به بدنه وزارت خارجه وارد خواهد کرد. استخدام 1200 نفر علاوه بر اینکه جنبه کاملا انتخاباتی دارد، قصد آن دارد تا ساختار وزارت خارجه را تغییر داده تا آنرا در اختیار عده ای افراد معلوم الحال قرار دهد. نکته جالب این قضیه استخدام عده ای در کادر سیاسی وزارتخانه است . دوستانی که در وزارت خارجه مشغول کار هستند می دانند استخدام افراد در قالب کادر سیاسی الزاماتی دارد .بنابراین اگر شما یک فرد را در ابتدا امر بعنوان کادر سیاسی و آنهم یقینا به شکل سفارشی وارد وزارت کنید آنرا با مشکلات عدیده ای دچار خواهد کرد. متاسفانه معاونت اداری مالی وزارت با دارا بودن کادری ضعیف و مدیریتی ضعیف تر از آن توانایی و قابلیت مدیریت چنین مسائلی را ندارد. از سویی وزارت خارجه برای جذب نیرو نیازمند آرامش و متانت است و جنبه تبلیغی و انتخابلتی دادن به استخدام فاجعه بار خواهد بو. همچنین این وزارتخانه تحمل جذب 1200 نفر را در یک پروسه کوتاه مدت نخواهد داشت. یقین بدانید اگر مسوول عاقلی جلوی این فرایند استخدام که به این شکال در انجام است را نگیرد، وزارت خارجه به پایان عمر خود خواهد رسید. از سویی عدم شفافیت در برگزاری آزمون استخدامی می تواند تقلب و باند بازی را به حد اعلای خود برساند. متاسفانه مسوولین بخش اداری مالی مشغول تغییر چارت سازمانی وزارت خارجه بوده و در قالب بخش طرح و برنامه این وزارت نه تنها توانایی انجام آنرا ندارند که حتی می خواهند 1200 نیروی جدید را هم وارد وزارت کنند.
وزارت امور خارجه بدلیل وظایف ذاتی خود یکی از مهمترین وزارت خانه ها نه فقط در کشور ما بلکه در همه کشورهای دنیاست ومعمولا خبره ترین باهوشترین وزیرکترین افراد جذب این وزارتخانه باید بشوند بنظر میرسد این اصل حیاتی در کشور ما رعایت نمیشود وندنم کاری وتصمیمات احساسی وغیر عقلانی حاکم بر روابط خارجی ماست در حال حاضر تعداد کشور هایی که با روابط خوبی دارند بسیار کم ومیشود گفت انگشت شمارند از اذربایجان گرفته تا کشور های عربی یا کشورهای غربی واخیرا هم تایلند میشد با اتخاذ تصمیمات منطقی وبا لحاظ نمودن منافع ملی بعنوان اصل اول خیلی از تنشهای بیمورد ومضر را تبدیل به روابط خوب وحسنه کرد این همه دشمن تراشی بیدلیل برای چیست؟سیاستمداران وزارت امور خارجه از ترکها درس بگیرند که کم کم دارند تبدیل به یک مهره بین المللی میشوند در حالیکه با همه هم روابط معقولی دارند خواهشا منافع ملی خود را قربانی شعار وخیالات نکنیم.
تابناکیها اگر خوی همراهی با دشمن را کنار بگذارند وگوش شنوایی برای سخن مسئولان کشور داشته باشند میفهمند که سخنگوی وزارت امور خارجه پس از آغاز اتهمات آنرا رسما مردود دانست
دوستان! انصاف کجا رفته ! گاهی - منصفانه هم قضاوت کنیم بد نیست. شکی نیست که ارباب ثروت و قدرت در این مملکت در راستای منافع شخصی و گروهی خود - نه برای رضای خدا و نه برای منافع و امنیت ملی - هر از گاهی عشقشون میکشه به یه دستگاهی و یا شخصی گیر بدهند. اتفاقاً همین ارباب ثروت و قدرت خوب میدانند که وزارت خارجه قویترین بدنه کارشناسی و اجرائی را در بین سایر وزارت خانه ها دارد. شاید اغراق نباشد اگر بگوییم هر یک از کارشناسان دستگاه سیاست خارجی مملکت به لحاظ وزن علمی - تجربی و تخصصی در سطح یک مدیر کل و یا معاون وزیر و بعضاً در سطح یک وزیر میباشند. مشکل از نظر همین ارباب ثروت و قدرت این است که بدنه کارشناسی وزارت خارجه سیاسی کار بمعنای جناحی نیست. اری - صحیح متوجه شده اید برادران! برای دیپلماتهای وزارت خارجه آنچه مهم است منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است. آنها از اول انقلاب با همه کابینه ها و دولت ها کار کرده اند برای آنها شخص هاشمی - خاتمی - احمدی نژاد مهم نیست . عزت و سربلندی نام ایران و صیانت و تامین منافع و امنیت ملی ایران زمین مهم است. آری خیلی ها این کلان نگری که خود را در نگاه حزبی و جناحی محصور نمیکند را دوست نمیدارند. پس به همین خیلی ها و یا بعضی ها یادآور میشوم که هر زمان بجای رویکرد معطوف به منافع نظام و کشور رویکرد حزبی - جناحی - عشیر ه ای - قبیله ای - هیاتی در وزارت خارجه و یا وزارت اطلاعات مسلط و حاکم شد آنگاه شما مجاز خواهید بود که بر این دو وزارت فاتحه ای نثار کنید!