بابا تابناک جون چه جوری برات بگم که شما هم به اطلاع مردم و هم قانون گذاران بگذاری که هم خدا راخوش بیادو هم این مردم مظلوم چشم انتظار نباشند .باباسازمان مدیریت بحران کشورتعطیله وتنها جای ان که کار میکنه ردیف اعتباریش است برای مانور بعضی از مسئولین .
تابناک جان ـ در مورد فرهنگ سازی و قوانین حرف می زنید نگوییدـ ؛در ذهن تک تکمان شکل بگیرد؛ مردم که همه شان چیزی از ساخت و ساز نمی دانند - این کار ها باید با وضع قوانین و نظارت دقیق بر آنها انجام شود - فرهنگ سازی نه با زور می شود و نه با ... - موقع برخورد با مردم با هر بهانه ای چه امنیتی و چه اخلاقی همه سازمانها بسیج می شوند اما موقع امنیت مردم و خدمت به مردم؟ کو تسهیلات تابناک جان - در حال حاضر مردم برای خرید همان خانه های نا امن برای زلزله مشکل دارند - اصلا به نظر شما جان مردم برای مسوولین مهم است؟
تو ژاپن زلزله تبدیل به یک اتفاق مفرح شده و تو شدید ترین زلزله ها خسارت کمی میبینند. خوش به حالشون.
ولی تو ایران چی...
دو سه سال پیش تو بندر عباس نصف شب یه زلزله نچندان شدید اومد.همون موق برق رفت.یه تعداد زخمی شدند که بالای نود درصدشون به خاطر ترس از زلزله و فرار بود. یکی شیشه رفت تو پاش یکی ازپله ها پرت شد و ... حتی من شنیدم یکی خودشو از بالکن طبقه دوم پرت کرد پایین!!!
با وجود اینکه نصف شب بود ولی تو خیابونا ترافیک سنگینی بود. همه مردم یرای ایمن ماندن از زلزله میرفتن به ساحل. با وجود اینکه زلزله زیاد شدید نبود تو یکی از شهرک های بندر علاس که عموما فرهنگیان زندگی میکردند خسارت شدیدی به خونه ها وارد شد ، انگار که یک زلزله خیلی شدید اومده بود.
متاسفانه ایمنی ساخنمان ها در برابر زلزله در ایران خیلی ضعیفه و با یک زلزله شدید فاتحه هممون خوندست...
ساختمان سازی ژاپن را با ساختمان سازی در ایران و بلخصوص تهران یکی میکنید؟ در ژاپن تمام ساختمانها بر روی شاسی هأی بنا شده که قابل خم شدن است. شما فقط نگاهی به ساختمانهای تهران کنید و قضاوت نمأیید.
من یک دانشجوی زمین شناسی هستم.
بله درسته که اکثر ساختمان های ما ایمنی لازم در برابر زلزله ندارن ، واین مسئله چیزی هست که برای پیشرفت باید بهش پرداخته بشه. اما باید این نکته رو درباره تفاوت زمین لرزه های ایران و ژاپن بگم که بیشتر زمین لرزه های ایران در عمق کم اتفاق می افتن و این درحالیه که در ژاپن بیشتر(نزدیک 95%) زلزله ها به دلیل فرو رفتن صفحه اقیانوسی به زیر صفحه قاره ای و نتیجتا در اعماق خیلی زیاد روی می دن.
نتیجه این که با قدرت یکسان عددی زمین لرزه ، قدرت تخریب اون در ایران به مراتب بیشتر از ژاپنه.
این طورا هم نیست که هی بزنیم تو سر مملکتمون و این سرزمین مقدسو پایین تر از بقیه کشورها جلوه بدیم.
من کارشناسی ارشد زلزله می خونم. آیین نامه های ما همه کپی برداری از آیین نامه های امریکا با تغییر برخی ملاحظات اقتصادی است. چون کشور ما ارزشی برای تحقیق قایل نیست. در ژاپن ساختمان را در مقیاس واقعی برای آزمایش می سازند و روی میز لرزه قرار می دهند. در حالی که در ایران باید صبر کنیم جایی زلزله بیاید و بعد اطلاعات را بروز کنیم. حتی اگر آیین نامه های ما هم مشکل نداشته باشد وضعیت اجرا به حدی نامناسب است که بهترین محاسبات هم دردی را دوا نمی کند.