وقتي بخاطر مشكلات اقتصادي سن ازدواج بالا بره، نرخ باروري خود به خود كم ميشه. من در سن 35 سالگي موفق به ازدواج شدم و فرزندم در سن 37 سالگي من به دنيا آمد. الان در 39 سالگي اصلاً توان مجدداً بچه دار شدن ندارم مسائل اقتصادي به كنار.
سلام
بنظر بنده اینکه فکر کنیم سیاست های دولت در اجرای برنامه کنترل خانواده طی چند سال گذشته باعث کاهش رشد جمعیت در کشور شده ، اشتباه است بلکه آنچه دلایل اصلی کاهش رشد جمعیت شده ، عوامل زیر می باشند :
1 - بالا رفتن سن ازدواج
2 - عدم تمایل زوجین به بچه دار شدن بدلیل مشکلات موجود از قبیل نداشتن مسکن مقتضی و عدم امکان تامین مناسب کودک
3 - کاهش اعتماد به دولت در بین جوانان و عدم مشخص بودن آینده کودکان در کشور که بعنوان نمونه می توان به وعده دولت در خصوص پرداخت یک میلیون تومان به هر کودک اشاره کرد که عملاً انجام نشد .
4 - افزایش آگاهی والدین در خصوص لزوم کنترل تعداد اعضای خانواده بدلیل داشتن توانایی جهت تربیت بهتر فرزندان
5 - تمایل تعدادی از جوانان به اتخاذ زندگی مجردی بدلیل :
الف - نداشتن کار
ب - نداشتن مسکن مناسب
پ - گرانی روزافزون
ت - عدم اعتماد به یکدیگر
ث - دروغگویی مسئولین و ...
امید است با برنامه ریزی مناسب ، ما نیز بتوانیم روزی رفاه در کشورمان ببینیم . ربطی به بحث نداره اما الان واقعاً من متاهل که در تهران زندگی می کنم با حقوق کارمندی ، تفریح مناسبی ندارم و نمی دانم چه کنم ، یه شمال 5 شنبه جمعه بود که اونم دیگه واقعاً نمی تونم بنزین 700 بزنم . با تشکر
دولت داره 1 ميليون رو به حساب برو بچ واريز ميكنه
يه صفر ديگه بذاره جلوي واريزيهاش جمعيت صد درصد زياد ميشه.........
اين ومطمئن باشيد ...مشكل كم بودن رقم 1 ميليونه مگر همش چند كيلو مرغ ميشه.........
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
عمو جان کجای کاری؟ او1 میلیون رو یک ساله که حذف کردن!اونوقت شما میگی بشه 10 میلیون؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
||
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
به آدم عاقل 100 میلیون هم بدن بچه دار نمیشه. اما قبول دارم 90% جامعه با 2 3 میلیون هم راضی میشن
در مورد دلیل کاهش جمعیت باید بگم به نظر من امروزه در جامعه ما که لااقل به ظاهر در حال گذار از یک جامعه سنتی به مدرن هست شاهد از بین رفتن کارکردهای فرزند برای خانواده هستیم. امروزه دیگه مثل گذشته نه تنها فرزندان کمک حال پدرو مادر و مایه مباهات اون ها نیستند بلکه با توجه به هزینه های سرسام آور زندگی و سخت شدن تامین معیشت فرزندان و مشکلاتی که در تربیت فرزند سالم در جامعه پر تناقض امروز ایران وجود داره کسی اگه واقعا با برنامه و عاقلانه زندگی کنه ترجیح می ده حدالثر یک یا دو فرزند داشته باشه که گاها حتی داشتن این تعداد فرزند هم به دلیل جبر اجتماعی و فرار از انگ هایی هست که ممکنه به زوجین زده بشه..به نظر خیلی از کارشناسان کشوری که نمی تونه از پس تامین رفاه اجتماعی جمعیت فعلی خودش بر بیاد عاقلانه نیست که خودش رو در چاه بزرگتری بندازه و به دنبال ترفند هایی برای افزایش جمعیت باشه.در نظر گرفتن تشویق هایی برای افزایش جمعیت به هیچ عنوان نمی تونه قشر متوسط رو تطمیع و اون ها رو وادار به تولید مثل کنه اما در مورد قشر ضعیف که تحصیلات پایینی دارند ممکنه کارساز باشه اما در طولانی مدت اون بندگان خدا رو هم به چاه میندازه و زندگی رو براشون غیر ممکنه می کنه.