با سلام . خوب است جهت ثبت یک واقعه مهم در تاریخ دچار افراط و تفریط نشویم . و همانگونه که واقعه حادث شده آن را بدون کم و کاست بنویسیم . لذا :
یکم : منطقه کوی ذوالفقاری محصور در نخلستان بود ه ولی نویسنده با دو تصویر القاء نموده که منظور از کوی " کوه گ می باشد.
دوم : به استناد گفته های فرزند شهد دریاقلی سورانی که در حال حاضر در قید حیات بوده و در نجف آباد زندگی میکند شهید سورانی دوچرخه نداشته است و موتور سیکلت تریل یا ماها داشت (رجوع شود به کتاب جای امن گلوله ها از خاطرات عبدالرضا آلبوغبیش صفحه 205)
سوم : فاصله محل زندگی شهید دریاقلی سورانی در اوراقچی تا پاسگاه ژاندارمری شطیط فقط حدود 34 کیلومتر می باشد نه بیست کیلومتر .(می توانید متر کنید )!!!
چهارم : پس از راندن عراقی ها به آن سوی بهمن شیر بنده شاهد بودم که حدود چندروز دریاقلی همپای مدافعین به برادران ارتشی کمک میکرد و حتی یک قبضه کلت 45 توسط سرهنگ کهتری (فرمانده گردان) به او داده شده بود تا بتواند از خود دفاع کند.
پنجم : پیشنهاد می نمایم هرکس مدعی است که در ارتباط با دریاقلی و نقش وی بیشتر می داند با محوریت آقای حبیب احمدزاده در جایی دور هم جمع شوند و برای یک بار هم که شده نقش دریاقلی را به طور صحیح در حماسه کوی ذوالفقاری روشن نمایند.
سلام. یه سوال دارم. طایفه سورانی از ترک زبانهای روستای یانچشمه در ساحل رودخانه زاینده رود هستن . که حالا بخاطر زیر آب رفتن روستاشون اطراف نجف آباد بخصوص یزدانشهر ساکن هستن. حالا این شهید گرامی چطور از آبادان سر درآورده و بعد مزارش تهران؟
اولانگویید میخواستیم دریاقلی رو وارد کتاب درسی کنیم،صادقانه بگید میخواستیم پتروس رو حذف کنیم. مگه پتروس جای دریاقلی رو تنگ کرده بود؟
میزاشتین درس بعد! چرا آسمون ریسمون میبافین .ثانیا دریاقلی با اون قد وقواره و سن و سالش به الگوشدن برای بچه دبستانی نزدیکتره یاپتروس کوچولو . سوم اینکه مگه ما دریاقلی رو میشناختیم که هلندیها چرا پتروس رو نشناختن؟ چهارم مگه فداکاری فقط توی جنگ اتفاق میفته.چرا از اتشنشانها یا اهداکنندگان خون داستان نمیسازین.پنجم مگه کوکب خانم و روباه و زاغ و بقیه داستانهای کتب درسی واقعی هستن که حالا چرا پتروس واقعی نیست .ششم حبیب احمد زاده نویسنده دفاع مقدسه،طبیعیه که جنس قلمش رو ترجیح میده،بی طرفانه نمیگه.هفتم اینکه این طنزه که اگه لاستیک دوچرخه دریاقلی پنچر میشد تا مرکز ایران تصرف میشد،پس این همه عقاب تیزچشم ارتش و دلاوران سپاه و جان برکفان بسیج کجا بودن؟! هشتم اینکه هزاران نفر از دانش اموزانی که داستان پتروس رو خوندن داوطلبانه به جبهه رفتن و بدن نحیفشون رو خوراک سیمخار و میدون مین کردن و فدایی اسلام شدن با داستان دریاقلی چند تا فدایی در اون حد ساخته میشه ؟ نهم اینکه چطوره که از غرب یخچال و کولر و ماشین و همه چیزش خوبه وارد میکنید اما با ادبیات کودکش هم دشمنی دارید.دهم اینکه خودتونید !!!
موضوع مهمی که در کامنت ها هم دیده میشه، نظر داشتن بدون داشتن اطلاعات کافی درمورد مساله و در اینجا داستان پتروس فداکار هست. پتروس فداکار اصلا داستانی هلندی نیست! نوشته ی نویسنده ی آمریکایی در ۱۸۶۵ هست. و اینکه این داستان یک افسانه هست و درکتاب های درسی کشورهای مختلف در جهان به عنوان یک افسانه شبیه داستان های فردوسی یا هری پاتر وجود داره و تدریس میشه! درضمن نهایت بی دانشی و کوته فکری هست که از افسانه ایراد منطقی بگیرن که با این حساب بسیاری از داستان های فردوسی هم ایراد بهش وارد خواهد بود. در ضمن لزوم استفاده از ادبیات جهان در کنار ادبیات داخلی هر کشور صد ها دلیل بدیهی داره.