آقا مشکلشون اینه که فکر میکنن تو کارشون دست زیاد میشه همه میدونن دعوا سر لحاف است نه علم این حرفا. به نظر من این سد شکسته میشه چون سیل جمعیت از کنکور سراسری رسیده به ارشد دکتری
سلام، متاسفانه این نوع بی عدالتی در پذیرش دانشگاه علوم تحقیقات نیز دیده میشود، بنده که سال گذشته فقط بخاطر بورسیه محتمل در آزمونش شرکت کرده بودم و به مصاحبه این دانشگاه دعوت شدم(یکی از رشته های فنی) ، هیات ژوری که اکثرا اساتید بازنشسته شریف و علم وصنعت بودن با جو سازی و حمله روانی در مورد معدل پایین کارشناسی بنده دست به ترور شخصیت علمی زدند که وسط مصاحبه فهمیدم با اسم استاد راهنمای بنده که از اساتید فنی تهران بود مشکل داشتند!!!جالبه روز قبلش با اساتید خودمون که مشورت میکردم برای گرفتن توصیه نامه انها هم از دانشگاه علوم تحقیقات بد گفتند و توصیه نامه ندادند!!!متاسفانه برخی اساتید ایران اینجوری مشکلات بین خودشون را به ما داوطلبهای بیچاره میکشونند. آخرسرهم مشخص شد اکثر دانشجوهای ارشد خودشون را گرفتند، اسم منهم با یک مسیج! اعلام کردند بعنوان قبولی دانشگاه نجف آباد!!! که برای من به شخصه به مثابه یک توهین بود.بنظر من هرکی مقاله داره عمرشو اینجا هدر نده بهتره!تابناک خواهشا اینبارو دیگه نظرمو منتشر کن!
هدف از مقطع دکتری:
خیلی از دوستان و حتی دانشجویان مقطع کراشناسی ارشد با هدف مقطع دکتری آشنا نیستند من در زیر متن آئین نامه تعرف دکتری را قرار می دهم.:
ماده 2 : هدف
هدف از ايجاد دوره دكتري ، تربيت افرادي است كه با احاطه يافتن به آثار علمي در يك زمينه خاص و آشناشدن با روشهاي پيشرفته تحقيق و دستيابي به حديدترين مباني آموزش و پژوهش بتوانند با نو آوري در زمينه هاي علمي و تحقيقي در رفع نيازهاي كشور و گسترش مرزهاي دانش در رشته تخصصي خود، مؤثر بوده و به تازه هايي در جهان دانش دست يابند .
ماده 3 : محور اصلي
محور اصلي فعاليتهاي دوره دكتري پژوهش و كسب تجربه در يك رشته خاص علمي است و آموزش وسيله برطرف كردن كاستي هاي آموزشي دانشجويان اين دوره است . تا راه را براي وصول به اهداف دوره هموار سازد .
ماده 4 : مراحل دوره
دوره دكتري به دو مرحله آموزشي و پژوهشي تقسيم مي شود .
مرحله آموزشي از زمان پذيرفته شدن دانشجو در امتحان ورودي آغاز و به متحان جامع ختم مي شود .
مرحله پژوهشي پس از مرحله آموزشي آغاز و با تدوين رساله و دفاع از آن پايان مي پذيرد .
-------
هیچ کس در بالا اشاره ایی به تحقیق و نتایج آن نکرده اند.دیگه مقطع دکتری اگه فقط از طریق آزمون باشد دیگر معنی نخواهد داشت.
در مقطع دکتری استاد راهنما نقش تعیین کننده ایی دارد چطور از اساتید می خواهید از کسی که در تمام نمرات خود از اول تا کارشناسی ارشد 20 گرفته و مقاله های عالی هم دارد ولی می خواهد در زمینه ایی تحقیق کند که استاد راهنمایش اطلاعی از موضوع ندارد را در مصاحبه قبول کند؟
به این ترتیب فردی امکان دارد در دانشگاهی در مصاحبه رد شود و در دانشگاه دیگر رتبه بالایی داشته باشد.
سلام اقای تابناک ............ من قبول دارم درصدی توی پذیرش بی عدالتی هست ولی نباید فضای علمی کشور رو به جایی برد که دانشجوهایی که الان دارن درس میخونن ناامید بشن من مطمئنم اگه دانشجویی فعال باشه و باسواد باشه حقش رو حتما میگیره .....................................
من در مصاحبه علمی سال 87 در دانشگاه تهران در رشته روابط بین الملل رد شدم. گفتم شاید شرایطش رو نداشتم. سال 89 در مصاحبه علمی تنها یک سئوال از من کردند و آن این بود که انگیزه شما از ادامه تحصیل چیست! من که فهمیدم قراره رد بشم، اگر اعتراض می کردم که این سئوال علمی نیست، آنقدر سئوال پیچم کی کردند تا آنچه را آنها می خواهند ثابت کنند. نهایتاً علیرغم این که من تالیفاتی داشتم نمره 17 از 50 به من دادند. در حالی که این دومین بار بود که من به مرحله مصاحبه می رسیدم و همین خودش نمره داشت. توجه کنید که من در آزمون دانشگاه تهران قبول شده بودم و نه در آزمون سازمان سنجش. رئیس بخش روابط بین الملل دانشگاه در پاسخ به اعتراض من گفت سال آینده به آنها این مطلب را گوشزد کنم تا جبران بشه . این در حالی بود که یک دانشجوی دانشگاه تهران که با اساتید آشنا بود و تالیفاتی نداشت در مصاحبه نمره گرفت و قبول شد. اما در سال 90 هم که به مصاحبه رفتم باز موضوع را مد نظر قرار ندادند. در آزمون سال 90 قبول شدم اما سازمان سنجش به جای من یک نفر دیگر را معرفی کرد و جالب این که در آزمون سال 91 به دلیل پذیرش در آزمون سال قبل در انتخاب رشته به صورت اینترنتی محروم شدم . در پاسخ به اعتراض من سازمان سنجش مرا برای مصاحبه به 4 دانشگاه معرفی کرد که تنها دانشگاه علامه از من مصاحبه به عمل آورد و آن هم نمره 27.5 رو به من داد در حالی که دو ساعت قبل از مصاحبه مرا به دانشگا فراخواندن و در ماه رمضان با زبان روزه به سئوالات آنها پاسخ دادم و خود اساتید گفتند مصاحبه خیلی خوبی را داشتم. اما باز هم مردود شدم. پس از اعلام نتایج به دانشگاه علامه مراجعه کردم تا ببینم واقعا نمره مصاحبه من همانی بوده که در کارنامه درج شده بود که متاسفانه نمره خودم رو به من ندادند و گفتند محرمانه است. واقعا وزارت علوم ، سازمان سنجش و دانشگاهها که مراکز علامی و فرهنگی کشور هستند، اینطور باشه دیگه از جاهای دیگه انتظاری نمی توان داشت.
متأ سفانه فساد و رشوه در برخي مديريت ها بيداد مي كند ، و ما به عينه مي بينيم آقاي دكتري را كه در پست مصاحبه و استاد دانشگاه .... فعاليت مي كند چه كادو ها و هداياي سنگيني را از دانشجويان مي پذيرند آخر ايشان در خانواده ما مي باشند.
بخدا قسم من روزی که برا مصاحبه سال 90 رفتم دانشگاه تهران حتی مدارکم رو ندادند که اساتید مصاحبه کننده ببینند، 50000 تومان رو واقعا باید گفت که متاسفانه بالا کشیدند مثل خیلی از 50000 تومان های دیگر، ادعا میکنن خیلی تاپ هستند!!!!!!!!!!!!!!!! آره خوب تو این جور ......خیلی تاپ هستند، خیلی خیلی هم تاپ هستند، استعدادشون فقط در کور کردن استعداد و ذوق جوانهاست و ...........برخی از اساتید اونجا طبل توخالی هستند .... میتونم ثابت کنم گرچه تروخشک نباید باهم بسوزه.................اما ما که سوختیم، زندگی جوونها رو سوزوندند
ممنون از سایت تابناک که با اون همه حرفهای مخالف که دفعۀ قبل زده شد، باز هم از حق ما دفاع میکنی. مشکل اینجاست که دورۀ دکترا باید پژوهش محور باشد و این اساتید محترم، که به من نمرۀ صفر دادند و باعث شدند که هرگز دیگر در آزمون دکترا شرکت نکنم، باید خودشان چندین موضوع تحقیقاتی آماده داشته باشند و دانشجویی که سوابق تحقیقاتی آنها مربوط به این موضوعات باشد و از نظر استاد مورد قبول باشد، پذیرفته شود. آیا خود این اساتید، تا این حد اهل علم آموزی و ارتقای سطح علمی خود هستند؟ یا مشغول شرکتها و کارهای خارج از دانشگاه خودشان هستند؟ آیا حقوقی را که دریافت می کنند حلال می کنند؟ باور کنید وقتی به من صفر دادند، اصلا ناراحت نشدم و با خودم گفتم اصلا شما که هستید که بخواهید به من صفر بدهید؟ نمرۀ خود شما چند هستش؟ اما نا امید نیستم و در آینده نشان خواهم داد که این مدرک دکترا برایم به اندازۀ پشیزی ارزش ندارد. ممنون که نظرم رو منتشر می کنید.
شما فرمودید 81% موافق بودن که وزن مصاحبه باید زیر 50% باشه! پس میشه فهمید که فقط 19% از داوطلبان اهل تحقیق و پژوهش هستن و بقیه فقط شب امتحانی درس خوندن و نمره گرا بودن!
شما اگر سوال مشابه رو از بچه های کنکور کارشناسی بپرسید، 99% خواهان حذف کنکور میشن. آیا همیشه نظرسنجی منطقیه؟ خب معلومه که نه. چون کسایی که کمتر زحمت کشیدن به دنبال راه آسون تر میگردن.
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
پدیده اون 80 درصد فهمیدن که با وجود این جور مصاحبه ها قبول نخواهند شد. اون 19 درصد نوابغ ....... مثل شما هستند.