سلام،من دبیر فنی ، ناشنوا هستم ، می دانید که آلودگی هوا از نظر احکام شرعی حرام است یا نه؟ آلودگی هوا دشمن آدم ، گیاهان ، حیوانات و .... است زیرا آنها را میرند ، به مقامات محترم پیشنهاد می کنم که "تشکل دبیر شورای عالی مبارز با آلودگی هوا درست کنند. به نظر من ، طرح زوج و فرد خوردو و موتور سیلکت و طرح ترافیک فایده ندارد. باید فرهنگ سازی شود که مردم بیشتر از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند و البته باید وسایل نقلیه عمومی هم به وفور در دسترس باشد تا مردم در ایستگاهها معطل نشوند.
همه عزیزان می دانند که وزش باد در تهران از غرب به شرق است. من در سال 1375 در منطقه 22 تهران(5 قبلی) ساکن شدم. اینجا محیطی سالم و عاری از آلودگی بود. ریرا در جنوب این منطقه پارک جنگلی چیتگر اکسیژن و هوای تازه را بوسیله باد غربی شرقی به دره تهران بزرگ می فرستاد و حداقل هوا در فصل پر خطری چون پاییز جریان می یافت و وارونگی هوا به این شدت نبود.
متاسفانه به دلیل سیاستهای غلط شهرداری منطقه 22 این منطقه که می توانست فقط ساختمانهای یک و دو طبقه داشته باشد(پیشینه شهرک چشمه و دهکده المپیک سال 1352 را ببینید) ناگهان مورد تاخت و تاز سازمان ها و بساز و بفروش ها قرار گرفت و با زور و اقتدار سازمانی بلندمرتبه سازی در این منطقه شروع شد. بطوری که اگر شما امروزه از اتوبان همت غریی به طرف وردآورد بروید شاهد این برج ها و اپارتمانها خواهید بود.
جالب آن است که شهرداری با افتخار مشغول ساخت یک دریاچه مصنوعی است. که دور تا دور ان مشغول ساخت برج های بلند هستند
از سوی دیگر به پارگ چیتگر هم که تنفس گاه تهران بود رحم نکردند و ضلع شرقی ان که محل عبور بادهای غربی شرقی به داخل تهران بود از این اسیب بلند مرتبه سازی در امان نماند.
حال تنفس گاه تهران که می توانست منطقه 22 باشد همچون سدی از برج های بلند پر شده است که عملا از جریان و عبور و حرکت هوا از غری به شرق جلوگیری کرده و هوا را در مدخل ورودی شهر ساکن می کند. بطوری که بنده هم که در حدفاصل انتهای منطقه 22 و ابتدای منطقه 5 زندگی می کنم با شرایط افرادی که در قلب تهران زندگی می کنند فرقی ندارم.
نگاه سخت افزاری شهرداری و حرص ساختمان سازی سازمانهای خاص در کنار آن پیشه بساز و بفروشی و درآمدهای کلان ناشی از آن دست به دست هم این منجلاب تنفسی را متاسفانه بوجود آورده است.
این کلاف سر در گم را چاره ای نیست. چرا که سنگی را که هزاران نفر فردی و سازمانی ناخواسته و بدون اینده نگری در چاه انداخته اند قابل بیرون اوردن توسط عقلای شهر نیست. مطمئن باشید.
ضمن تشكر از تهراني هاي عزيز كه با راه انداختن ترافيك در اتوبان تهران كرج و جاده چالوس باعث آلودگي بيشتر هواي كرج و تعطيلي اون شدند ماهم پشت ترافيك داريم دنبال شما مياييم
اولا که ما تعطیل نبودیم، در ثانی این وضعیت پایداری قبل از آلودگی قابل پیشبینی بوده از همون موقع باید طرح ترافیک رو سخت تر میکردند که هوا به این وضعیت نرسه نه این که آلوده شده بعد به فکر بیافتیم مثل اینه که بذاریم بارون بیاد به فکر چکه سقف بیافتیم تابستون هم بگیم خوب الان که چکه نمیکنه
اگر همت جدی در مسئولان وجود داشته باشد قطعا راه حل هایی وجود دارد. بنده بی سواد میتوانم بفهمم :
1 - گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی می تواند تردد وسایل تک سرنشین را کاهش دهد. دوستان می گفتند با گران شدن بنزین مشکلات کمتر می شود اما دیدیم نشد چراکه وضعیت مترو وخیم است و اتوبوس و تاکسی ها هم که هیچ ...
اگر تردد با مترو و اتوبوس راحت باشد خیلی ها به استفاده از خودروی شخصی تمایل ندارند.
2 - از زمانی که یک شبه به تولید بنزین دست زدیم آلودگی هوا در شهر های بزرگ به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرد. اصلاح سیاست خارجی و به روز کردن تکنولوژی پالایشگاه ها برای تولید بنزین استاندارد می تواند راه گشا باشد.
3 - خودروسازان داخلی در یک حاشیه امن فوق العاده، در بازاری بی رقیب، دست به فروش محصولات غیر استاندارد می زنند.
در صورتی که واردات خودرو های خارجی ( نه فقط خودرو های لوکس ! ) آزاد شود و بازار رقابتی به وجود بیاید و خودروسازان داخلی هم موظف به رعایت استاندارد های زیست محیطی شوند، بخشی از آلودگی هوا کمتر خواهد شد.
4 - بحث سوخت های پاک مدتهاست در بسیاری از کشور های در حال توسعه پیگیری و بعضا اجرا شده. ما با زنده کردن سی ان جی که قریب به 60 سال پیش منسوخ شده در این زمینه فقط عقبگرد داشتیم. کار های دانشگاهی برای تولید سوخت های طبیعی مثل متانول، و ساخت موتور های هیبرید، می تواند گام دیگری در جهت کاهش آلودگی هوا باشد.
5 - در نهایت باید اذعان کنیم ظرفیت تهران سالهاست به پایان رسیده. با گسترش امکانات رفاهی، اشتغال، و ... در شهر ها و استان های دیگر باید از تهران تمرکز زدایی کنیم و ...
آیا مسئولان نخبه! دولت و مجلس از بنده بی سواد کمتر می دانند ؟!
پس نتیجه می گیریم عزم جدی وجود ندارد که وضع چنین است.
چرا عزم جدی وجود ندارد ؟
نمی گویم که کامنتم قابل انتشار بماند!
هوای آلوده از کجا می آید؟
از اتومبیل و کارخانجات
چه کار باید کرد تا هوای آلوده نباشد؟
باید هوای آلوده حدالمقدور تولید نشود و آن مقداری که تولید می شود سریع با هوای تلزه جایگزین شود؟
چه زمانی این اتفاق می افتد؟
قضیه سه بخش می شود. ابتدا ماشین ها: بایستی سوخت مناسب داشته باشند، بهینه شوند، تا آلودگی کمتری تولید کنند، محدودیت های ترافیکی هم لازم است چرا که خیابان ها گنجایش این همه اتومبیل را ندارند. این بخش قابل بحث است.
دوم کارخانجات: بایستی خروجی هوای کارخانجات به شدت کنترل شود تا هوای آلوده آنها وارد اتمسفر نشود. این مهم با فیلترهای بزرگ قابل تحقق است و دستگاه های زیادی بر اساس نوع آلودگی ایجاد شونده ساخته شده اند.
بایستی کاری آماری نیز انجام شود تا با اولویت بندی مناسب به درمان این مساله کوشید.
سوم جلوگیری از ساختمان سازی در منطقه 22 است که دوستمان در بالا به خوبی به آن اشاره کرده است.
هركه خربزه مي خوره پاي لرزش بايسته مصداق عيني اين مثل فارغ از اينكه چگونه ساخته شده تهرانيها هستند وقتي همه امكانات ورفاه و...براي خودتون ميخواهي بايد اين وضع را هم تحمل كنيد