یاسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
سیستان بزرگ ترین استان ایران نیست

یه آدم با سواد تو تابناک نیست؟
کشاورز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
بفرمایید نابودی مزارع کشاورزی و خشک شدن دریاچه هامون سیستان در نتیجه لطف کشور برادر افغانستان در بستن رودهیرمند!!!....هیچ چیز به اندازه بستن رودخانه هیرمند در ایجاد خشکسالی و کم ابی در شمال سیستان موثر نبوده.چرا مسوولان حق ابه ایرانو از افغانستان نمیگیرن؟؟....بچاپ تابی عزیز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
جالب اينه كه جمعيت كوچكترين استان ايران (البرز) از بزرگترين استنان ايران بيشتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
با سلام ، من یه مهندس هستم که چند وقتی توی شهرستان ایرانشهر کار کردم . مهمترین چیزی که این استان نیاز داره برقرار کردن امنیت هستش چرا که به دفعات صدای تیراندازی به گوش میرسید و درگیری های قبیله ای و خصومت های شخصی باعث خونریزی میشد. اما بعد از امنیت یه مسئله دیگه وجود داره و اون هم اینه که در شهر بزرگی مثل ایرانشهر اکثر پست ها و مسئولیت ها به افراد غیر بلوچ داده شده که اشتباه بزرگی هستش ، باید از خود بلوچ ها هم در بحث مدیریت و منابع نیروی انسانی استفاده کرد.
محمد رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
یکی از مهمترین مشکلاتی که در استان ما وجود دارد اصل تفرقه بینداز و حکومت کن ! یعنی کسانی که از استانهای دیگر به این استان آمده اند با بوجود آوردن تفرقه بین سیستانی و بلوچ باعث عدم تلاش و وحدت مردم استان در آبادانی آن شده و خود این افراد غیر بومی هم به بهترین وجه از این امر سو استفاده میکنند و از آب گل آلود ماهی میگیرند ، مهم این نیست که یک سیستانی یا یک بلوچستانی در راس امور در این استان باشد بلکه هر فرد شایسته ای (که تعدادشان کم هم نیست )از این دو دسته که باشد باعث پیشرفت و آبادانی مردم این خطه خواهد شد و بطور خلاصه باید گفت :
به آرزوی وحدت وحدت وحدت
1234567
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
1-دور بودن شهر ها از مرکز استان
2- تفاوت بسیار زیاد استان با مرکز و منطقه آزاد چابهار از لحاظ پیشرفت و اقتصاد
3-قومیتی رفتار کردن ادارات
4-عدم امنین به علت وسعت زیاد
5-عدم توجه به منابع اقتصادی اجتماعی فرهنگی تاریخی
6- منطقه بسیار مستعد برای رونق اقتصاد کشور از طریق مرزها به علت نزدیکی با 4 کشور پاکستان افغانستان هند و عمان و از نظر منابع آبزیان اقیانوس و کشاورزی و ....
سید محمد حسینی از زاهدان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
زمانی که نام استان سیستان و بلوچستان را مردم میشنوند، ناخود آگاه ذهنشان به طرف ناامنی، درگیری های مذهبی، قومی و .... می رود..
واقعا جای تاسف دارد که مردم عزیز کشورمان این تصور غلط را راجع به این استان دارند،،،البته مقصر آنها نیستند، چون بر اساس شنیده هایشان قضاوت می کنند این در حالی است که به جرات می توان گفت واقعا اینطور نیست،، مردم کشورمون می توانند از کسانی که بنا به هر دلیلی مدتی در این استان اقامت داشتند در مورد فرهنگ، غیرت، مهمان نوازی و .. مردم استان سیستان و بلوچستان اطلاعاتی کسب کنند...
مسائل امنیتی که چند مدت یبار در این منطقه رخ می دهد هم به دلیل سادگی و کج فهمی عده بسیار کمی از جوانان این منطقه است که تحت تاثیر تفکرات وهابی گری قرار می گیرند،، که واقعا تعداد این افراد بسیار کم است و خوشبختانه طی چند مدت اخیر هم اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداده است، ان شاالله هم دیگر شاهد چنین حوادثی نخواهیم بود، این وظیفه مسئولین کشور است که به این قضیه ورود پیدا کنند و بینش و آگاهی نوجوانان و جوانان منطقه را در این زمینه افزایش دهند تا دیگر شاهد وقوع آن حوادث دلخراشی نباشیم.
در زمینه وحدت نیز مردم استان در بالاترین مرحله وحدت، دوستی، یکرنگی و .... با هم قرار دارند ولی متاسفانه عده ای در صدد بر هم زدن وحدت مردم استان هستند که تاکنون موفق نبوده اند و مردم استان سیستان و بلوچستان همانگونه که سالیان درازی در کنار هم مثل برادر زندگی کرده اند و پیوند های قومی و خانوادگی بسیار مجکمی هم با هم دارند به امید خدا تا همیشه هم با یکدیگر به همین صورت به زندگی ادامه خواهند داد.
و حال با ذکر مطالب بالا می توان به صورت خلاصه به سوالات شما به این صورت پاسخ داد:
1- استان ما در بسیاری از زمینه ها به نغییر نیاز ندارد چون آنها رو جز اصول زندگی مردم خود می داند (مسائل فرهنگی و ...) اما مهمترین تغییری که ما نیاز داریم، تغییر در رفتار، افکار و نگرش های برخی از مسئولین کشور در مورد این استان می باشد که باید مردم این منطقه را نیز همانند مردم سایر مناطق کشور باور کنند و توجه کافی را به این منطقه و مردم آن داشته باشند.
2- از مهمترین موانع پیشرفت استان می توان به نبود سرمایه گذار که به دلایل مختلف از سرمایه گذاری در این منطقه پرهیز می کنند، کم توجهی مسئولین، بیکاری روزافزون جوانان، نفوذ اندیشه های افراطی گری و وهابی گری از کشورهای همسایه اشاره کرد که توجه ویژه مسئولین را می طلبد.
3- مرز هم تهدید هست هم فرصت. به نظر بنده تا کنون آن طور که باید از قابلیت های مرزی استان استفاده نشده است، بازارچه های مرزی وجود دارند اما می توان خیلی بیشتر از آنها استفاده کرد.
دسترسی به آبهای آزاد یکی از مهمترین قابلیت های استان می باشد که البته طی سال های اخیر با افزایش سرمایه گذاری در بندر چابهار شاهد توسعه آن منطقه از استان بوده ایم اما تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله بسیاری دارد. به عنوان مثال راه ترانزیتی چابهار_میلک یکی از مواردی است که می تواند برطرف کننده مشکلات مردم و توسعه منطقه باشد ولی حتی کیفیت جاده این مسیر در وضعیت مطلوبی قرار ندارد، مسیری که می تواند رابط بین کشورهای همسایه با آبهای آزاد باشد.
4- مشکل اصلی در حال حاضر معضل بیکاری جوانان است،جوانانی که تا قبل از انسداد مرزها، هم به طور قانونی و هم غیر قانونی از آن طریق امرار معاش می کردند در حال حاضر بیکار هستند، مساله انسداد مرز های واقعا بسیار خوب و عالی بود و هست اما بهتر بود قبل از آن یه فکرهایی برای آن دسته از جوانان انجام بدهند که از طریق مرز به کار مشغول بودند (لازم به ذکر است که قاچاق کالا و سوخت انجام می شد و بنده به هیچ عنوان حمات نمیکنم از آن کار ها زیرا باعث هدر رفت منابع ملی ما می شد) زیرا ریشه بسیاری از اتفاقاتی که در منطقه رخ می دهد بیکاری جوانان استان است، استانی که جوان ترین استان کشور است. مشکل آینده استان هم بیکاری است فقط بیکاری.
5- باید به قابلیت های استان توجه ویژه ای داشت، واقعا توانایی های بالقوه بسیاری در استان ما نهفته است که کمتر منطقه ای از کشور چنین توانایی هایی دارد و آن هم به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی منطقه (همسایگی با چند کشور، دسترسی به آبهای آزاد و ....).
و در آخر به نظر من باید طرز تفکر مردم کشورمان را در مورد این استان به سمت واقعیت پیش ببریم تا تصورهای غلطی که وجود دارد از بین برود، که این امر به نظر من وظیفه رسانه هاست.
با تشکر که از همه شما که به حرف های یک جوان از خطه سیستان و بلوچستان توجه کردید.
به امید سربلندی ایران و ایرانی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
1- تقسیم استان
2-پیگیری حق آبه سیستان
3-صنعت
4-استفاده از توان قوم بلوچ در استان های جدید
5-دیپلماسی فعال با دو کشور هسایه
6-پیگیری تقویت راههای درون دو کشور همسایه که به بازارچه های استان ختم می شوند.
7-استفاده از دو نفر به عنوان وزیر یکی از سیستانیها و یکی از بلوچ ها
8-ستاندن پست های مهم دولتی در دستان غیر بومی ها مرکز استان که به نام سیستانیان جا افتاده است
9- توسعه مراکز گردشگری
10-پالایشگاه چابهار
11-ایجاد کمربند سبز در اطراف دریاچه هامون
12- احیا دریاچه هامون در 2 نقطه یکی در هامون صابری و بعدی در اطراف کوه خواجه
13-تمامی شهرداران استان ضعف مدیریتی دارند
14- استفاده از بودجه نویسان بومی برای استان مثل فرد توانمندی مثل دکتر اکبری مقدم پژوهشگر نمونه کشور
15-
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
فکر کنم باید این استان به چهار استان تقسیم بشه . خیلی بزرگه خدایی . اینجوری که نمیشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
ربنا اتنا فی الدنیا خسنه و فی الاخره حسنه و قنا عذاب النار. آمین.
نظرات بیشتر