راهكارهاي نجات سريع استان:
١- توسعه كشاورزي بدليل زمينهاي قابل كشت فراوان. خصوصا در ايرانشهر.
٢-توجه مناطق ازاد و توسعه تجارت خصوصا در منطقه چابهار.
٣- تخصيص بودجه ويژه.
٤- اختصاص مديريت ويژه به استان و تسهيل در قوانين. اجراي طرحهاي ضربتي براي ريشه كن ساختن فقر.
این استان اسانداری می خواد مثل دکتر دهمرده ویکی از مشکلات آن نبود راه آهن در مسیر چابهار به زاهدان ومتصل شدن به زابل و از آنجا به مشهد است تا بتواند این استان را از بمبست نجات دهد این راه می توان صادرات را افزایش دهد وسمافران راحتتر به این استان محروم صفر کنند 2نبود را ترانزیت کالا است که هنوز نشده که درست شود 3کمک ووام اشتغال برای افراد استان است4 احیای کشاورزی وکشت گندوم به صورت پیشترفته وبا استفاده از فاوری روز می باشد5 احیای دریاچه هامون که خودش یک مکان بی نظیر در سیستان است که می شود برای جوانان شغل فراهم کند و از طریق صید آبزیان به کشور هم کمک کند
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
بزرگترین ضربه رو همین غیر بومی ها به استان زدند وقتی دکتر دهمرده آمد انقدر تفرقه ایجاد کردند که استان به بدترین حال روز تاریخش افتاد
سمیرا
||
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
آقای ناشناس عزیز جالبه بدونید که ایده ی "پارک جنگلی چاه نیمه" در شهرستان زهک توسط دکتر دهمرده مطرح شد. که هنوز که هنوزه مردم در ایام عید و تعطیلات برای تفریح به این شهرستان میان.بنظرم امثال ایشون هستن که دلسوز این استانن
بلوچ ایرانی
||
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
خدمت خانم سمیرا
اون پارک واسه سیستان ساختند
نه بلوچستان اونم در ریگزار هرسال کلی بودجه واسه بادهای 120 روزه می گیرید
چرا صورت مسئله را پاک میکنید استان نیاز ندارد به دو استان تبدیل شود از خرد شدن استانها چیزی جزء تفرقه نصیب نشده ما میباید دیدگاههای مان را نسبت به اداره کشور داری عوض کنیم شاید دوستان ندانند که اگر همین مردو بلوچستان نبودند و در مقابل انگلیس مقاومت و شهید نمیدادند هم اکنون این بلوچستانی که است برای ایران باقی نمی ماند پس بهتراست از همه اقوام کمک گرفت و در خصوص امنیت استان و یا هر استان دیگر باید از ظرفیتهای بومی آن منطقه کمک گرفت تا توازن ها جای تقابل ها را گرفته و امنیت جای عدم امنیت را بگیرد ملت سیستان و بلوچستان ملتی صبور است اما نباید فراموش شود و به دیده استان جهان سومی ایرانی بدان نگریست و زاد گاه تجربه نومدیران شود من پیشنهاد مینمایم تاریخ سیستان وبلوچستان بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد تا دوستان بدانند سپاه نادرشاه در هندوستان با فکر جنگاوران مردان این منطقه که شتر سوار بودند بر فیلان هندی برتری یافتند پس انچه خوار آید روزی به کار آید.مبادا آن روز کسی نباشد.
1-قومیت زدایی -برطرف کردن تبعیض نژادی2- برداشتن هنگ وهابیت به مردم اهلسنت استان3- ارتقای منطقه ازاد چابهار4- ایجاد گمرک مرزی چابهار5- احداث هرچه سریعتر راه اهن چابهار به مشهد6 -به گماردن افراد توانمند و خبره بلوچ در سطح بالا استان7- تقسیم استان سیستانوبلوچستان به دواستان به دلیل گستردگی وپراکندگی8-
با سلام به همه دوستان استان سیستان و بلوچستان هم مثل سایر نقاط ایران هست ولی با توجه به محروم بودن ان باید توجه ویزه ای به ان کرد. از تمام ظرفیتهای این استان (ساحل.مرز با پاکستان و افغانستان مرز دریایی .معادن مناطق گردشگری کشاورزی و استفاده از پتانسیلهای استان)استفاده کرد و اگر مردم این استان از نظر در امد و شغل رشد کنند امنیت هم تامین میشه.در ضمن برای اجرای برنامه آبادانی در این استان که خواسته مقام معظم رهبری هم هست(سواحل مکران)از کارشناسای بومی استان در سطح بالا که بتونن هم تصمیم بگیرن یا در تصمیمها تاثیر بزارن باید استفاده بشه.
پاسخ ها
عبدالله
||
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
دو تا طرح دارم اگه اجرا بشه س و ب گلستان میشه:
1ـ آقایان مسئولین هر یک ماه یا دو ماه یک بار برن درس اخلاق رحیم پور ازغدی شرکت کنند تا منحرف از مسیر اصلی شان نشن.
2ـ رهبر عزیزمون چند سفر به استان داشته اند فایل صوتی یا تصویری سخنرانی های آن عزیز در بین مسئولین توزیع بشه و ازشون بازخواست بشه که چرا در فلان کار به حرف رهبر نکردید یا نمی کنید؟
امنیت و سرمایه گذاری برای تبدیل چابهار به هاب تانزیتی کالاها به کشورهایی چون افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان و همینطور کل کشور.
چگونه:
تامین امنیت
افزایش ظرفیت و ساخت خطوط آهن بین چابهار و مشهد و سایر نقاط ایران.
واگذاری بنادر به بخش خصوصی یا بین المللی برای رونق بخشیدن به تجارت بین المللی
گسترش کشاورزی سود ده با هدف صدور محصولات به کشورهای همسایه و داخل ایران و ...
از همه لحاظ نیاز به رسیدگی دارد بهترین ساحل برای ساخت اسکله وبهترین زمین برای ساخت ازادراه جهت ترانزیت کالا به شرق اسیا این تولیدات مارا مگر همین کشورها بخرند مگر اروپاییهابه تولیدات ما نگاه میکنند نه اقا واما مهمترین ان درخواست حق اب از کشور افغانستان برای احیای دریاچه ی هامون واحیای کشاورزی ودامداری در منطقه واحداث راه اهن زاهدان زابل به مشهد مقدس برای زائران هندی وپاکستانی وافغانی وهمچنین جابجایی کالا به مرکز کشور وایجاد مناطق گردشگری ومهاجر پذر کردن استان تا در تقابل با فر هنگهای دیگر خودش را بار ور کند والبته جذب سرمایه گذاری برای احداث کارخانه های تولیدی بزرگ وانتقال محصولات ان به کشورهای شرقی که درامد زایی کند
این استان مانند استان خراسان باید به سه بخش مجزا تقسیم شود تا دستگاه اجرایی بتواند تمرکز بیشتری انجام دهد. واقعا در این وسعت با توجه به تهدیدات مرزی رسیدگی به این استان بسیار مشکل خواهد بود.
تمام موارد تکنیکی و اعم از آبیاری، تغذیه، بهداشت و تاسیسات مستلزم یک فضای امن با نظارت بیشترهست بنابرین تفکیک این استان لازمه قدمهای بعدی میباشد.
به نام خدا
به عنوان یک ایرانی از این که سایت تابناک ستون ویژه ای را به بررسی مشکلات این استان اختصاص داده است کمال تشکر را دارم.
به نظر من بزرگترین فرصت ها و تهدید ها برای توسعه متوازن منطقه جنوب شرق کشور و استان سیستان و بلوچستان به شرح زیر است:
1- مرز:
مجاورت با دو کشور پاکستان و افغانستان مهمترین مزیت این منطقه است که متاسفانه در حال حاضر نه تنها منجر به حرکت چرخ توسعه نشده است بلکه به عامل مهمی برای تهدید امنیت و ثبات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استان سیستان و بلوچستان و حتی کل کشور تبدیل شده است.
راه حل: بدون شک دو کشور همسایه که بیشترین قرابت های فرهنگی را با کشور ما دارند(به خصوص افغانستان) از لحاظ معیارهای اقتصادی و اجتماعی با کشور ما فاصله فاحشی دارند و در حال حاضر جولانگاه و محل حضور گسترده نیروهای نظامی و سرویس های امنیتی دشمنان ماشده اند. با این وجود رفت و آمد و ارتباط بی ضابطه ساکنان دو سوی مرز همچنان وجود دارد و به رغم فعالیت هایی که در زمینه انسداد مرزها صورت گرفته حجم بالایی از قاچاق از خلال این مرز طولانی صورت می گیرد مواد مخدر، اسلحه، اقلام ضد فرهنگی، دارو و تجهیزات تقلبی پزشکی، دام هایی که بعضا بیمار هستند و مهمتر از همه انسان (برادران جنگ زده و محروم افغانی و متکدیان پاکستانی) از آنسوی مرز به کشور ما سرازیر است و ما نیز به تامین کننده سخاوتمند سوخت (گازوییل، بنزین و حتی کپسول گاز مایع)، آرد، داروهای مجاز و ... برای اهالی این دو کشور تبدیل شده ایم. از سوی دیگر بسیاری از تروریست ها، آدم ربایان و اشرار سیاسی و غیر سیاسی بعد از ارتکاب جرم در کشور، در کوتاه ترین زمان ممکن خود را به آن سوی مرزها که به درستی می توان آن را بهشت تروریست ها نامید فرار می کنند.
انسداد کامل این مرز طولانی و ضابطه مند کردن هرگونه رفت و آمد و مراودات اقتصادی میان دو سوی مرز نه تنها باعث توسعه استان خواهد شد، بلکه نوعی سرمایه گذاری ارزشمند است که فواید بی شمار سیاسی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... آن به همه کشور خواهد رسید.
به یاد داشته باشیم که صدها سال قبل کشور چین با هدف تامین امنیت نظامی خود اقدام به احداث دیوار چین کرده است و فن آوری ها نوین امروز به ما این اجازه را می دهند تا در کوتاه ترین زمان ممکن مرز های شرقی خود را کنترل کرده و این تهدید بالفعل را به فرصتی برای توسعه متوازن سه کشور اایران، افغانستان و پاکستان تبدیل نماییم.البته اگر مافیای بین المللی مواد مخدر اجازه بدهد
2- احساس بی عدالتی و تبعیض:
خدمات ارزشمند و بی بدیل نظام مقدس جمهوری اسلامی در توسعه زیر ساخت های اقتصادی استان سیستان و بلوچستان بر هیچ فرد منصفی پوشیده نیست. با این وجود آنچه کام هموطنان نجیب و صبور ما در این خطه از میهن اسلامی را تلخ نگه داشته است وجود برخی تعصبات نا بجا و تبعیض های ناروا است که بر خلاف سیاست های کلان نظام و توسط برخی مسولین رده چندم استانی اتفاق می افتد.
به عنوان یک سیستانی از اینکه حجم بالایی از استخدام های دولتی صورت گرفته در منطقه بلوچستان به هموطنان عزیز بلوچ اختصاص یافته بسیار خوشحالم و از اینکه از توانمنمدی های مدیریتی این عزیزان در رده های کلان مدیریت استان استفاده بایسته و شایسه نمی شود گلایه مندم.
خوشبختانه در این مسیر نیز تغییراتی صورت گرفته است که این تغییرات منجر به تقویت اعتماد عمومی و بی اثر کردن توطئه های سرویس های جاسوسی و امنیتی دول بیگانه در منطقه خواهد شد.
3- کمبود نیروی متخصص:
با توسعه کمی آموزش عالی کشور، حجم عظیمی از جوانان مدارک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی دکترا را در دست دارند. متاسفانه به دلیل ضعف های انکار ناپذیر نظام آموزش عالی(که خود بحث جداگانه و مفصلی را می طلبد)، همه این افراد الزاما نیروهای متخصص نیستند. با توجه فاصله شاخص های توسعه میان اسیتان سیستان و بلوچستان با سایر نقاط کشور این پدیده شوم در استان ما بیشتر از سایر نقاط کشور به چشم می خورد(دقیقا مثل فاصله ای که میان کشور ما با سایر کشورهای توسعه یافته وجود دارد)
راه حل:
اینجانب بر خلاف برخی از مسولین استانی معتقدم که باز کردن گره کور توسعه در استان سیستان و بلوچستان همچنان نیازمند استمداد و کمک گرفتن از متخصصین واقعی و نه مدرک به دستان ناکار بلد است.
پر واضح است که این موضوع به این معنی نیست که همه نیروهای تحصیل کرده استان ناکار آمد هستند چه اینکه در حال حاضر تعداد زیادی از نیروهای متخصص استان در سطوح ملی و با کمال موفقیت به ایفای نقش های تخصصی مشغولند ولی با این وجود استان ما همچنان نیازمند بهره گیری از توان متخصصین خبره از سایر نقاط کشور هم می باشد.روی سخن من با برخی مسولین و حتی برخی از هم استانی های عزیزم است. دوستان عزیز؛ مهم متخصص بودن است نه بومی بودن.
4- توطئه خارجی:
بر خلاف بسیار از عزیزان که توطئه را تنها یک توهم می انگارند و به عنوان یک بومی منطقه به شما اطمینان می دهم که یکی از مهمترین عرصه های فعالیت دشمنان نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران استان سیستان و بلوچستان است.
راه حل:
مسلم است که ما نمی توانیم از دشمنانمان درخواست کنیم تا کمتر بر علیه ما توطئه کنند اما می توانیم تا با انجام اقدامات زیر این توطئه را خنثی کنیم:
الف) اعتماد سازی بین المللی و منطقه ای و استفاده از سازو کارهای دیپلماسی فعال برای بی اثر کردن این تهدید.
ب) توسعه وحدت میان اقوام مختلف استان با اعتماد سازی داخلی و تقویت روحیه اخوت و برادری در میان ساکنان استان که مرزداران واقعی کشور در مجاورت یکی از بی ثبات ترین مرزهای کشورمان است.
ب) توسعه اقتصادی منطقه و تقویت و تسهیل ارتباط هموطنان این منطقه با مناطق مرکزی کشور (به یاد داشته باشیم اگر یکی از هموطنان مرز نشین ما در این منطقه نیاز به دریافت برخی خدمات پزشکی داشته باشد خیلی راحت تر از اینکه به مشهد، بیرجند، کرمان و یا حتی خود زاهدان بیاید به کویته و کراچی پاکستان و یا امارات و عمان می رود)