امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
من یک سیستانی هستم.
چند تا راه پیشنهاد میدم:
1: گرفتن حق آب ایران از رود هیرمند از افغانستان که باعث میشه کشاورزی تو زابل که زمانی انبار غله ایران بوده دوباره رونق پیدا کنه و از گرایش جوانها به مواد
مخدر و کسب درآمد از طریق قاچاق مواد و سوخت جلوگیری بشه
2: احیا آثار باستانی مثل شهر سوخته با بیش از 7000 سال قدمت و کوه خواجه برای جذب گردشگر و از بین بردن تفکر منفی راجع به مردم شریف منطقه (ارزش این آثار کمتر از تخت جمشید نیست اما هیچ توجهی بهشون نمیشه متاسفانه)
3: منطقه ازاد چابهار باید دوباره به عنوان قطب تجاری اقتصادی کشور احیا بشه ( به شدت نسبت به سالهای قبل افت کرده)
4: جلوگیری از تشدشد احتلافات مذهبی که باعث نا امنی منطقه شده
و . . ..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
البته احیا دریاچه هامون که بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران بوده برای رونق کشاورزی و دامپروری ( به نژاد گاو اصیل سیستانی توجه کنید) و صید آبزیان واجبه.
ایرنی بلوچ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
با سلام ضمن تقدیر از تمامی دوستانی که با نگاهی خالی از تعصب و واقع گرایانه به مشکلات و موانع توسعه این استان محروم نظر دادند وتشکر ویژه از استاد دانشگاه که توضیحات ویژه ای در مورد قوم مظلوم بلوچ ارائه نمودند.
مهمترین مشکل استان س وب شکاف قومی ومذهبی است که در این استان وجود دارد.تقسیم بندی مزایا و تقسیم تابرابر فرصت های شغلی و مزایای اجتماعی و تبعیض قومی ومذهبی مهمترین دلیل عدم توسعه، فقر، نابرابری، ناامنی و دیگر مسائل موجود در این استان می باشد. مهمترین راهکار برای از بین بردن مسائل اجتماعی و اقتصادی در این استان نه تقسیم استان و نه دیگر گزینه ها هستند بلکه این استان نیازمند آن است که عدالت اجتماعی و رفع تبعیض وتقسیم برابر فرصت های شغلی صورت گیرد تا زمانی که سیاست تفرقه بنداز وحکومت کن در این استان حاکم باشدو از سرمایه های انسانی قوم بلوچ استفاده نشود این داستان فقر، ناامنی،تعصبات قومی ومذهبی و... همچنان ادامه دارد...
جای آن دارد که ذکر شود سربلندی ایران عزیز آرزوی تک تک بلوچ های می باشد پس جای دارد تا مسولین نگاه خویش را به مردم بلوچ تغیر داده و مرهمی بر درد هایشان بگذارند نه آنکه بر زخم هایشان نمک بپاشند.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
یکی از مطالبات مهم و بحق مردم مظلوم استان سیستان و بلوچستان تقسیم آن به سه یا حداقل دو استان است در اینصورت خیلی از مشکلات حل خواهد شد
ناشناس
|
Germany
|
۰۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
از بین بردن فقر.افزایش امکانات برای جوانان مثل ورزشگاه.البته من سیستانی نیستم ولی دلم برایشان میسوزد
سام بخشنده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
برای جدا شدن پیشوند محرومیت از این استان اعتماد به نیروی متخصص بومی جلوگیری از ایجاد تفرقه قوب ومزهبی شرکت دادن
مهاجر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
استان سيستان و بلوچستان مردمي مهمان نوازند وإيران دوست ووطن پرست وإيران را ناموس خود ميدانند اولا استان به سه استان ١-سيستان به مركزيت زابل ٢-بلوچستان شمالي ٣-بلوچستان جنوبي بغير از اين اختلاف شديد بوجود مي ايد چون مردم اين استان به هردونام سيستان وبلوچستان تعصب شديدي دارن د.اكثر مردم فقيرن اگه نياز نداشته باشن امنيت صدرصده .اكتشاف نفت وگاز جدا دنبال بشه خشكي ودريا .راه آهن وبزرگراه از چابهار تا مشهد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
سلام ممنون از توجه شما
اول اینکه استان باید به چند قسمت تقسیم بشه
2-باز شدن مرز های ترانزیتی در شمال استان و حل کردن حقه آبه بین الملل ما از افغانستان
3-ایجاد شرایط ویژه برای هر قسمت (بسته های تشویقی اقتصادی)
4- توجه به تولید آخه ما بغلمون یه بازار خوب مثل افغانستان داریم ولی نمیدونیم چطور ازش استفاده کنیم (به جز افراد خاص)
5-توجه به دامداری استان
6-ارتقاع کشاورزی در وسط استان
7-ایجاد راه دسترسی به مرکز کشور و تسهیلات ترانزیتی در جنوب استان
8-رسوندن زیر ساخت ها به جنوب استان
9-ریخت پول از طریق سرمایه دارها مثل بندر عباس
10-یکی از بسته های تشویقی برای عموم مردم میتونه آزاد شدن اتومبیل خارجی در محدوده استان باشه.
.
.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
1- ضعف در مدل های حمل و نقل
2-بی .... و بیسوادی
3-بندر و دریا
4-مشکل حمل و نقل
5-فرهنگ سازی،آوردن افراد غی بومی،افزایش دانشگاه های استان،مدارس،تاسیسات زیر بنایی حمل و نقل،استفاده از ظرفیت های دریایی
صفا
|
United States of America
|
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
من از استان همجوار سيستان پيام مي دهم :
- استان سيستان و بلوچستان از خيلي از استانهاي ديگر ثروتمند تر و داراي سرمايه عظيمي است. حالا كار نداريم كه اين سرمايه ها از كجا در اين استان جمع شده ولي مردمش فقير نيستند.
- به اندازه كافي و درحد خودشان نيز از نيروهاي بومي استفاده مي كنند. كما اينكه يكي از استاندارهاي قبلي تمام پستهاي مديريتي را از غيربومي ها گرفت و الان شايد بتوان گفت تمام پست هاي استان در دست خودشان است پس ديگر به چه مي انديشند.
- اساسي ترين مشكل استان موضوع فرهنگ است. تا فرهنگ مردم ارتقاء پيدا نكند و برخي تعصبات را كنار نگذارند وضع همين است.
- شما از استاني كه نزديك 182 هزاركيلومتر مربع دارد چه انتظاري داريد. شايد مي خواهيد تمام كوير و بيابانهاي آنرا كه اندازه چند تا استان ديگر هست را گلستان كنند.خير آقاجان مگر بقيه استانها چقدر پيشرفت كردند و چقدر سرمايه گذاري انجام شده.
- چرا سرمايه داران استان در كشورهاي ملعون عربي حاشيه خليج فارس سرمايه گذاري مي كنند ولي در استان خودشان نه . بخاطر نبود امنيت ، سرمايه از نا امني فرار ميكنه ، نا امني هم ناشي از تعصبات كور برخي افراد و اين تعصبات هم ريشه فرهنگي داره
-
صالح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۷
سلام.ضمن تشکرازشمابه استحضارمیرسانم مشکل اصلی بلوچستان نگاه تبعیض آمیزمذهبی وقومی است که تمام مشکلات امنیتی واقتصادی راایجادنموده است.دردانشگاهی که بنام بلوچستان تاسیس شده است چندنفرتاکنون رییس بلوچ واهل سنت داشته است؟ازاعضای هیئت های علمی باتوجه به مدارک عالی اساتیدبلوچ وجمعیت اساتیدچنددرصدبلوچ هستند؟روسای گروه دردانشگاههای این استان چه کسانی هستند؟تعداددانشجویان واساتیدبلوچ واهل سنت که بورس گرفته اندنسبت به دیگران چقدراست؟ازعلمای اهل سنت که علاوه برمدارک حوزوی تحصیلات دانشگاهی دارندچه تعداددردانشگاه ها ومراکزآموزش عالی پذیرش شده اند؟تبعیض وتحقیرقومی تازمانی که باشدتمام تلاشها بی فایده است؟ازمدیران کل چه تعداد بلوچ هستند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۸
برادر عزیزم، اگر منظور شمااین است که سیستانی ها باعث این مسائل شده اند و در حال حاضر تمام مشاغل رو در اختیار دارند سخت در اشتباهی
لطفا تحقیق انجام بده و ببین در همین دانشگاه سیستان و بلوچستان چند درصد از مسئولینش بومی هستند؟!
متاسفانه همه غیر بومی هستند و به نیروهای بومی اعم از سیستانی و بلوچستانی بهایی داده نمیشود.
من کاملا به عدالت بین مردم منطقه اعتقاد دارم
ولی در حال حاضر استان ما در اختیار بومی ها نیس.
نظرات بیشتر