ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
من حدود 6 سال پیش اونجا رفته بودم و بجز رستوران شیک و قیمتهای بالای غذتی دریای چیزی ندیدم!
رجب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
فعالیت بخش خصوصی خوب است. اما متاسفانه در کشور ما کاملا برعکس است. ضمنا من سوالی دارم. چرا در خصوص واگذاری این جزیره می گویید بخش خصوصی خوب است. محض اطلاع شما عرض کنم که در فاصله 5 کیلومتری همین جزیره و در ساحل دریا، قرار بود که بخش خصوصی بندر احداث کند که سال هاست مسکوت مانده!
بندر و اسکله بهتر است و یا گردشگری ای که اصلا نیت متولیان آن معلوم نیست! بنده به عنوان یک اهل استان خواهشمندم که شما هم به وظیفه رسانه ای خود عمل کنید و با اطلاع رسانی جلوی این فاجعه را بگیرید. اکوسیستم آن منطقه بسیار آسیب پذیر شده و تاب تحمل دیگر ندارد.
با تشکر
کارشناس محیط زیست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
سلام. بنده دکتری محیط زیست و ساکن استان گلستان هستم و سالی یکی دو بار هم میریم جزیره. با احترام به نظر دوستان متاسفانه اکثرا" غیر کارشناسانه است. مداخله انسان در محیط زیست به معنی ازبین رفتن اون نیست. مثلاً اگر جنگلها توسط نگهداری نشوند خود بخود از بین خواهند رفت. این جزیره هم اگه در همین وضع موجودش رها بشه از بین خواهد رفت. خانه های مخروبه و آب گرفته و ظاهر نا مناسب که نه جای حیوان است نه انسان، ضرورت اصلاح و بهینه سازی اصولی و زیست محیطی را روشن می نماید. لازم به ذکر است که جزیره کوچک آشوراده از منطقه بکر میانکاله که در مورد اون هیچ حرف و حدیثی نیست جداست.
پاسخ ها
رجب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
آقای دکتر! شما که دکتر هستید انتظار می رود که حافظ منافع محیط زیست باشید و نه حافظ منافع سرمایه گذاری! محض اطلاع جنابعالی عرض کنم که جزیره آشوراده از ابتدا ساکن داشته و بعد از بالا آمدن آب دریا خالی از سکنه شد. در ضمن در جزیره ای که خالی از سکنه است مگر وضعیت ظاهری خیلی اهمیت دارد؟ نیز محض اطلاع شما عرض کنم که خوشبختانه در سال های اخیر وضعیت محیط زیست این جزیره برای حیوانات و پرندگان بهتر از گذشته شده بود و حال چه لزومی دارد که بخواهیم وضعیت محیط زیست آن را برای انسان ها بهتر کنیم؟ شما که دکتر محیط زیست هستید و حتما در دانشگاه منابع طبیعی گرگان تحصیل کرده و یا میکنید فاصله شما از پارک جنگلی ناهار خوران فقط چند کیلومتر است چرا در خصوص تخریب و قطع درختان آن پارک حرفی نمی زنید! فاصله شما با پارک گلستان که اوازه جهانی دارد و یا جنگل ابر فقط یک ساعت و نیم است، بروید در خصوص نحوه احیا آن جنگل ها تز بدهید و یا کنفرانس بگذارید! شاید منظور شما از احیا جنگل ها این باشد که یک روزه بیایند و در جنگل ابر که در دنیا بی نظیر است دستور ساخت جاده بدهند؟!
متاسفانه یک تناقض اساسی بین اظهار نظر شما در خصوص وضعیت محیط زیست آن جزیره و نحوه واگذاری (هدیه) این جزیره به بخش خصوصی وجود دارد! شما ادعا دارید که واگذاری این جزیره به بخش خصوصی باعث حفاظت محیط زیست این جزیره خواهد شد. اما آنچه در اخبار آمده این است که دولت این جزیره را به یک بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری در زمینه گردشگری داده است . مسلما این بخش خصوصی برای جلب توریست و مسافر بیشتر نمی آید که درختان جزیره را احیا کند و یا محیط امن برای حیوانات اهلی و پرندگان مهاجر فراهم کند. بلکه بیشتردر فکر احداث هتل و رستوران و ویلاهای خصوصی و اشغال ساحل جزیره خواهد بود.
شما دکتر هستید و بواسطه این که دکتر هستید دیگران را متهم به بی اطلاعی از وضعیت پیش آمده می کنید، اما بنده هم به محیط زیست کشورم علاقمندم و مطالعاتم در خصوص مخیط زیست کشور کمتر از شما نیست و بیشتر از شما و حتی سالها پیش که آن جزیره سکنه داشت به آنجا رفت و آمد داشتم . آن جزیره واقعا پتانسیل تبدیل به یک قطب گردشگری ندارد.
توسعه گردشگری در یک منطقه باید همزمان و موازی با توسعه بخش های دیگر مانند حمل و نقل و دسترسی، امنیت و... باشد. اما شما که چندین بار احتمالا از طریق جاده بندرترکمن به آن جزیره رفته اید واقعا چه جاده خوب و یا چه امکاناتی در شهر بسیار محروم بندر ترکمن دیده اید؟ هیچ فکر کرده اید که اگر بخواهید برای اتومبیل های ورودی به آن جزیره بخواهید پارکینگ بزنید چقدر باید فضا اختصاص دهید و چقدر آلودگی ایجاد می شود ؟ هیچ به فکر پرندگان مهاجر به آن منطقه هستید؟
این که وضعیت این جزیره به گونه ای است که نه حیوان و نه انسان به آنجا نمی رود، صحیح نیست و بعد از خروج سکنه وضعیت حیوانات آنجا بهتر هم شده است. و شاید منظور شما وضعیت آلودگی آن جزیره باشد که این یک راه حل دیگر دارد که راه حلش مطئنا هدیه دادن این جزیره به بخش خصوصی نیست!
چرا این سرمایه گذار محترم، شبه جزیره میانکاله را برای سرمایه گذاری انتخاب نکرده است که هم بزرگتر و هم سرسبز تر است و هم این که به استان مازندران که قطب توریستی است راه دارد و می تواند از امکانات آن استان استفاده کند؟
همچنین امروزه احداث جزایر مصنوعی در دنیا رونق گرفته است. عمق خلیج گرگان در حوالی اسکله بندر ترکمن و نزدیک جزیره آشوراده بسیار کم است. چرا نمی رود و در آنجا جزیره مصنوعی احداث نمی کند؟
به هر حال متاسفانه امروزه محیط زیست در کشور ما به سخره گرفته شده است و هر روز اخبار بدی از تخریب محیط زیست به گوش می رسد و مسئولان و برخی کارشناسان هم در مقابل اعتراض عده ای، آنها را متهم بی اطلاعی میکنند و هیچ وقت هم خودشان نیامدند در این زمینه اطلاع رسانی و شفاف سازی کنند. امیدوارم که اطلاع رسانی این سایت بتواند مانع از تحقق این تصمیم واگذاری شود.
با تشکر
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
جزیره آشوراده یکی از بکر ترین نقاط کشور می باشد در حال حاظر. من یادمه بچه که بودیم دردهه 50 و60 برای شنا کردن و تفریح به آن منطقه می رفتیم و گروهی از مردم در پناه صلح وآرامش در آنجا زندگی می کردند ولی با بالا آمدن آب دریا تمام خانه های آنها را آب گرفته وساکنین آن منطقه به داخل شهر بندرترکمن مهاجرت کردند و از آن پس آنجا متروکه ای بیش نشد و محیط زیست هم فقط در حد شعار منافع آن مناطق می باشد در حالی که هیچ کار مفیدی انجام نداده است.چندین سال پیش که برای پایان نامه خودم کار می کردم هرچه اطلاعات در مورد جزیره بود رو تهیه کردم تا این منطقه رو به هم وطنان خویش شناسایی کنم وتحقیقی انجام بدم تا هموطنانمون بدونن چنین مکانی وجود دارد. واقعیتش در مراحل تحقیق یک گروه سرمایه گذار و شرکت مهندسی دست به کار شده و یک منطقه توریستی را برای این مکان طراحی کردند که واقعا" بی نظیر بود.که هم شرایط زیست محیطی و هم شرایط اکوتوریسم منطقه نیز در نظر گرفته شده بود ولی متاسفانه نگذاشتند کاربکنند واز اونجا رفتن. حالا یه شرکت که چیزی نمیدونه باید سرنوشت یه شهر ومنطقه رو به دستشون باید بدیم نه از اکوتوریسم می دونن نه از محیط زیست سردر میارن. به خدا رحم کنین به این منطقه. کشورهای همسایه مون رو یه نگاهی بکنیم چه پیشرفت هایی کردند. من امسال یه ترکیه رفتم یه جزیره ای بود که واقعا" دیدم کیف کردم . تو جزیره همه با درشکه اسب و دوچرخه بودن و هتل ها وسوئیت هایی بود که واقعا" همساز با محیط بود و اولین چیزی که مهم بود ساختار زیست محیطی اون منطقه بود و چقدر به حفظ محیط زیست و پاکیزه گی محیط توجه می کردند . اگه براساس معیارهای اصولی و متخصصان این رشته باشه به نظر من اشکالی نداره . تو رو خدا رحم کنید. کارشناسان این رشته تو مملکت خودمون خیلی زیاده . بیاییم کارهای اساسی رو به اهل همون کار بدیم با دید آینده نگری هم منطقه رونق پیدا کنه وهم محیط زیست پایدار باشه. به خدا مردم اون منطقه خیلی صبورهستن به اون مردم رحم کنید واصولی حرکت کنید.
سیروس
|
Germany
|
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
من چند وقت پیش رفتم جزیره رو برای اولین بار دیدم. اینطوری براتون بگم که جز یک رستوران غذاهای دریایی که تازه اون هم چنگی به دل نمیزنه چیز به درد بخوری نداشت . ساحل کثیفی که بهش رسیدگی نشده بود و چندتا کلبه خرابه که به نظر روزی رختکن پلاژ بوده . واقعا تاسف آور بود که یک جاذبه گردشگری مثل جزیره آشوراده، اینطور بدون توجه باقی بمونه !!! این خبر میگه که بخش خصوصی اومده ولی من که نشانی از بخش خصوصی و سرمایه گذاری برای جذب توریست ندیدم،
کارشناس جنگل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۰
آقای کارشناس محیط زیست لطفا دانش اکولوژی تان را بروز کنید. جنگلها خودبخود ازبین نمی روند. جنگلها دوسط انسان های زیاده خواه ازبین می روند.