با اجازه دوستان میخوام بعنوان یک دانشجوی تاریخ اطلاعاتی در مورد سیاست حکومتهای ایران در ساحل جنوبی خلیج فارس تقدیمتون کنم. اولا لازمه این منطقه رو به سه قسمت تقسیم کنم، اول سواحل کشورهای فعلی کویت و عربستان و بحرین و تاحدودی قطر، دوم امارت فعلی ابوظبی(مرکز امارات) و سوم عمان به اضافه مناطق شمالی امارات. حکومتهای گذشته ایران هر وقت آگاهی و قدرت کافی داشتن برای حفظ منافع ملی ایران تلاش میکردن دو منطقه اول و سوم رو تحت کنترل بگیرن اما دومی نه.
منطقه اول به سه دلیل مهم بود، صید مروارید، قرار گرفتن سر راه ارتباط زمینی با مناطق داخلی شبه حزیره عربستان، حفظ امنیت سواحل ایران و کشتیها از حملات غارتگرانه ساکنان اون نواحی، منطقه سوم برای حفظ امنیت راههای دریایی خلیج فارس و دنیای بیرون اهمیت زیادی داشت اگر عمان تحت کنترل قرار نمیگرفت امنیت دریایی ایران به خطر میافتاد. اما منطقه دوم یعنی کشور فعلی امارات نه مروارید داشت، نه سر راههای تجاری قرار گرفته بود و نه جمعیتی داشت که اهمیتی براش تولید کنه. اما اوایل قرن گذشته قبایلی از داخل شبه جزیره به این منطقه کوچ کردند و بعد از آشنایی با فنون دریانوردی و ضعف حکومت عمان دست به دزدی دریایی زدند و حکومت هند بریتانیا به این بهانه به این سواحل که به ساحل دزدان معروف شده بود حمله کردند و بعد از تحمیل حاکمیت خودشان به اون قبایل اسم منطقه رو ساحل متصالحه گذاشتند!!! بعدا همین ساحل متصالحه تبدیل به امارات متحده عربی شد!!!
سلام به نظر من اشکالی نداره در باره حق مالکیت ایران بر کل خلیج فارس و جزایر آن با اعراب بدو صحبت کرد و اینکه تحت الحمایه ایران به این آبها دست رسی داشته باشند....
تابناک عزیز
خود شما هم دارید کوتاهی می کنید. اصلا هیچ خبری از جزایر سه گانه (اتفاقاتی که داخل خود جزایر می افتد)منتشر نمی کنید. قرار نیست که خبر دست اول و مهم باشه. انتشار اخبار می تواند تاثیر مثبتی بر دیدگاه جهانیان به این جزایر داشته باشد. به یاد داشته باشیم که تابناک پربازدیدترین سایت خبری ایران هست.
رگ گردنتون من و کشته ! معلومه که باید مذاکره کرد . راجع به همه چی باید حرف زد . ترسوها و اونایی که ضعف دارن از مذاکره میترسن . ما دلایلمون و میگیم و مجاب میکنیم که دیگه ادعایی نداشته باشن . مشکل این کار چیه ؟
چه حاجت به بیان است/