دوستان آخرش ما حرف کی رو باور کنیم نظر دوستان یا مطلب بالا را آخرش کی دستیار کی بود؟؟؟ آخرش ابوعلی سینا گفت کتاب رو کجا ببرن ؟؟؟ لطفا یکی که فیلم رو درست دیده برا بقیه بگه موضوع از چه قرار بوده
متشکرم
ما هم ديشب فيلم را ديديم گمان كنم سري بعدي كه اين فيلم را بسازند ابن سينا در لندن به دنيا مي أيد و براي كمك به مردم محروم إيراني به ايران مي رود و خودش را ايراني جا ميزند
وإلا رو كه نيست سنگ پاي قزوينيه به ايرانيان توصيه مي كنم كه اين فيلم را نبينند چون أعصاب شان خرد مي شود
خب شاید اصلا فیلم تخیلی با استفاده از بعضی اشارات واقعی ساختن. چرا به هر فیلمی اینطوری گیر میدین؟ آیا اول فیلم نوشته که این داستان واقعیه؟ آیا ادعای خاصی کرده که میگین پر تحریفه؟! این همه فیلم نیمه تخیلی از خودشون و گذشته و افرادشون ساختن، یکی هم از یه ایرانی بسازن، چی میشه مگه؟
از فیلم معلومه که ساختنش توسط یه مسیحی متعصب بوده چون کلا تصویر خوبی از یهودی ها و مخصوصا مسلمونا نشون نمیده.طوری هم ابو علی سینا رو نشون داده که انگار تنها خدا پرسته و اصلا مسلمون نیست.
به نظر من فیلم خوبی بود و در مورد موارد مطرح شده در این مقاله و نظرات دوستان هم اجازه میخوام چند مورد رو ذکر کنم
1. اولاً این فیلم همانطور که در مقدمه خود فیلم آمده برگرفته از یک رمان بوده و مدعی نیست که یک فیلم تاریخی ست. بسیاری رمانهای تاریخی هستند که محتوای انها مو به مو با اسناد تاریخی نمیخورد و در هر حال در این فیلم شخصیت و دانش ابوعلی سینا و همینطور سیطره علم و دانش در بلاد ایران در همان زمان که اروپا دچار جهل و خرافات بود ، بسیار خوب و متعالی نشان داده شده که من بالشخصه حس خوبی از ان گرفتم بعلاوه هدف اصلی متن فیلم اصولاً شخصیت پردازی و اسطوره سازی نبوده
2. ما به عنوان کشوری که مهد ابوعلی سینا و ابوریحان و ... بوده تا حالا چقدر برای معرفی انها و خصلتها و دانش و توانایی هاشان به دنیا از خودمان مایه گذاشتیم که حالا مدعی هم هستیم؟
3. ما همیشه منتقدین خوبی هستیم برای دیگران و تعریف و تمجید و چاپلوسی میکنیم برای خودمان. این فیلم اینهمه اروپای زمان جاهلیت را خفیف کرد و فرهنگ آن زمان کشور ما را بزرگ نمایش داد بعد شما انتقاد میکنید که چرا ابوعلی سینا در یکی از جراحی ها نقش دستیار داشت؟ !
4. آیا ابوعلی و دیگران دانششان مادر زادی بود؟ هیچگاه چیزی از کسی نیاموخته اند؟ مشکل اینجاست که این ما هستیم که همیشه دنبال اسطوره میگردیم و نمیخواهیم باور کنیم که انسانهای بزرگ با تلاش و آموختن و طی مراحل ترقی بزرگ شده اند و بزرگی صفتی اکتسابی ست.
5. حتی اگر این ماجرا درست نباشد ، مطمئن باشید اگر پزشکی از هرکجای عالم می آمد و به بوعلی میگفت من چیزی را میدانم که تو نمیدانی ، بوعلی با خضوع از او می آموخت و وردستش میشد اگر او چنین نبود باید به مقام علمیش شک کرد .
6.اون دوستانی که از خدا خواسته اند که لعنتشان کند ، ای کاش اول دعا میکردند که نگاه همه ما را روشنی دهد تا به دنیا با چشم عناد ننگریم
Ehsas badi daram