معتقدم كاهش كتابخواني مردم به عوامل مختلف از جمله كاهش فرصت و آرامش رواني جهت پرداخت به كتابخواني (به قول شاعر، فراغتي و كتابي و گوشهي چمني!)، خواندن مطالب مورد نياز در اينترنت و ... بستگي داره. البته عامل بياعتمادي مردم به كتابها هم بيتأثير نيست، ولي اولاً مهمترين عامل نيست، ثانياً اتفاقاً به خاطر سانسور و مميزي نيست، بلكه به خاطر اينه كه هر کسي براي پر كردن رزومهي خودش رفته و يكيدوجلد كتاب چاپ كرده! ديگه مثل قديما نيست كه اگه چيزي به عنوان كتاب چاپ ميشد، حتماً ارزشي بيشتر از مقالههاي آبگوشتي و وبلاگنويسي داشت. خيلي از كتابهايي كه ميبينيم، ارزشي بسيار كمتر از يه وبلاگ آماتور دارند! لطفاً به بهانهي كاهش اقبال مردم به كتابخواني، به همين يه ذره مميزي نتازيد!
مردم ما اینقدر گرفتاری دارند که بدست آوردن چندرغاز پول را طبیعتا در کتاب خوندن نمیبینند در این اوضاع بد اقتصادی که چند شیفت کاری هم جواب هزینه های یک خانواده را نمی دهد،و مردم هم وقت سر خاروندن ندارن شما انتظار کتاب خوندن دارید؟!!!!!!!!!!!!!!
یه کتاب خواستم بخرم(درسی)قیمت 7هزار تومن رفتم کتاب خونه دیدن شده 40هزار تومن علت پرسیدم گفتن چاپ جدید اینقدر شده که مجبور شدم به خاطر مشکل مالی برم از کتاب دوستم اون چند فصلی رو که می خوام کپی بگیرم.توو دانشگاه ما هرکی می خواد کلاس پولداری بزاره میره سریع کتاب درسی می خره و با که وسعمون نمی رسه باید التماسشون کنیم که بزارن از روی کتابشون کپی بگیریم البته شرمنده ناشر و نویسنده کتاب هم میشیم که حق چاپ رو رعایت نمی کنیم ولی دیگه چاره نداریم.
بنظرم برخی مطلب فوق در مورد عدم مطالعه کتاب ، صحیح است اما یکی از عوامل مهم بی علاقه بودن به کتاب این است که در کشور به سواد واگاهی افراد توجه ندارند وصرفا مدرک را ملاک میدانند به همی علت جوانان گرایش شدید به گرفتن مدارک دانشگاهی دارند در صورتیکه اگر به سواد وتخصص اهمیت داده شود جوانان گرایش به مطالعه کتاب پیدا خواهند کرد متاسفانه در کشور ارزشی برای سواد قایل نیستند جوانان هم رغبتی به داشتن مطالعه کتاب نخواهند داشت .
چون کتاب گرونه!
آدمی که دغدغه ی خوراک و پوشاک و مسکن و آموزش و بهداشت خانوادشو داره دیگه حسی براش نمیمونه بره کتاب بخره
ما تو تامین نیازای اصلی و فیزیولوژیکی مردم کشورمون موندیم بعد میایم گله میکنیم که چرا چنین است و چنان