ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۷ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۳
برای نویسنده مقاله متأسفم. مثلا اگر همان هایی که شما تصور کرده اید سیر هستند و نباید برایشان نذری فرستاد، نذری نخورند، در خانه خودشان غذا نمی خورند. معلوم است که می خورند و در جمع مصرف، تغییری ایجاد نمی شود. هکذا افطاری! اگر مسلمانان دوستان و اقوام را به افطاری دعوت نکنند، ان ها افطار نمی کنند؟!
معلوم است که افطار می کنند و در جمع مصرف تغییری ایجاد نمی شود.
این نوشته ها و تبلیغات، تنها برآمده از فهم نادرست درباره ی اصلاح الگوی مصرف و به قصد تخریب سنت های زیبای اسلامی ایراد می شود. از تابناک خواهش می کنم برای یک دفعه هم که شده نظر من را نمایش دهد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۲ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۳
متن مقاله بسیار شتابزده نوشته شده است. بنابراین از نویسنده محترم انتظاری نیست که اینچنین خام و نپخته به بررسی و کنکاش این مقوله و پیشنهادهای سطحی در این مورد پرداخته اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۳
برای اظهار نظر کردن تخصص لازم نیست فقط یک مدرک دکترا واگرباشد یک ریش پرفسوری کفایت میکند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۳۱ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۳
خدایا این افراد با خرد را از ایران مگیر
و آن ها از این حاشیه به منصب کشور داری برسان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۵ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
اینا چیه زدین تو سایتتون
شمیر رو با اسلام از رو بستین!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۶ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
از سایت تابناک سپاسگزاریم که به مردم ما فرصتی دادند تا از گفتارهایی اینچنین از استادی مانند دکتر دادخواه بهره مند شوییم. این نکته ها انچنان استوار، علمی، بدیهی و عینی هستند که با هیچ مغلطه ای نمی توان آنهارا خراب کرد! در پاسخ تنها میگوییم:
خود شکن، آیینه شکستن خطاست!!! خدایا به همه ما سواد، قدرت تحمل عقیده مخالف و ... عطا بفرما!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۹ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
با سلام
برای سایت تابناک و آقای دکتر متاسفم
سایتی که دوستان آن را که مدعای مذهبی دارند می شناسم انتظار نمی رود سخنان غیر کارشناسی این آقای دکتر را منعکس کند
به آقای دکتر توصیه می کنم سریال شصتچی را چندباره ببینند تا متوجه شوند جو نگیردشان !!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
یکم - با استفاده از کدام آمار می گویید مساجد زیاد است ؟؟؟ اگر سخنان مقام معظم رهبری را صرفا برای سو استفاده گوش می کنید برنامه پنجم توسعه را بنگرید که طبق آن هر طرح بزرگی می بایست پیوست فرهنگی داشته باشد. مثلا یک مجموعه مسکونی بزرگ یک مسجد . دکتر !!! نمی خواهید به پروژه نواب سر بزنید ؟؟؟ یا کتاب اجتماعی سوم دبیرستان راجع به اهمیت فرهنگ در حوامع را ؟؟؟

دوم - شما عوض تعطیلات ائمه دانشجویان را در سر کلاسها حاضر کنید و با حقوق میلیونی ترم دوم را همگی نپیچانید.در دانشگاه درست است که هر که به جای خود را یاد نمی دهند. اما در اکابر که این کار را می کنند.

سوم - چرا پیش از پراکنده گویی فکر نمی کنید که آیا جایگاهی دارید که در یک سایت که محل ترویج است عوض مراجع و روحانیت راجع به نذر و نیاز و جمعه و جماعت حرف نا بجا نزنید؟؟؟

چهارم - توصیه جدی می کنم کار تطبیقی روی تفاوت مناسک در ادیان و میزان تاثیر آنها در کتابهای رایج دین شناسی داشته باشید

پنجم - آقای دکتر ! هزاران حرف را چگونه به شما باید زد ؟؟؟ در این چند خط ؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۳ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
چند نکته برای نویسنده محترم:
1- شما در مورد ندورات تذکراتی داده اید و دست آخر فرموده اید که در شیوه اجرای آن تجدید نظر شود. آری. این پیشنهاد بسیار مناسبی است که نذورات بیشتر به فقرا تعلق بپذیرد و کسانی که بیشتر محتاج هستند از آن بهره بیشتری ببرند و حتی شاید بتوان به ساماندهی این فرهنگ در میان اقشار مردم از طریق تشکیل برخی سازمانهای مردم نهاد نیز اندیشید، اما به نظر میآید عدم تحقق این پیشنهاد (یعنی شرایط موجود) لزوما به معنای اسراف نیست. این که اشخاص در بین همسایگان برای تجلیل یک مناسبت مذهبی غذا پخش میکنند شرعا هیچ موردی ندارد. آنچه شرعا مردود است:
اولا ضایعات نحوه تولید تا مصرف غذا است( مثالهای زیادی از آن را دیده ایم: اندازه ی برنج و خورشت بی تناسب، کیفیت پایین تولید که نمیتوان غذا را خورد و اندازه غذای بیش از یک نفردر یک ظرف و ظرفهایی که باعث شفته شدن و از بین رفتن غذا میشوند و ...) که دخلی به نذری بودن یا نبودن آن ندارد و به شیوه تولید و ارائه غذا(در کلیت آن) مربوط میشودد.

ثانیا مطلب دیگری که در این زمینه شرعا مردود است و گمان میکنم اگر به راستی دردمند اسراف هستیم پیش از هر نکته ای باید در مقابل آن واکنش نشان دهیم، اسرافی است که بدون هیچ تردیدی در مراسمهای عروسی رخ میدهد- جدا از تنوع بدون دلیل انواع خوراکی ها-غذای تولید شده به مراتب بیشتر از میزان مهمانها آماده میشود که متاسفانه همگی این غذاهای (عمدتا گران قیمت) در همان شهری که بسیاری از فقرایش شبهای متوالی را گرسنه سپری میکنند، دور ریخته میشود. به نظر بنده، این، اسراف است و نیازمند مقابله است نه آن چه شما نوشته اید. این اسراف عظیم وهمه گیر نیازمند عزمی همگانی و تلاشی همه جانبه است.(بد نیست همین جا از موسسات خیریه ای تجلیل کنم که اخیرا در این زمینه فعال شده اند و غذای دست نخورده را همان شب با رعایت کامل موازین بهداشتی به فقرای تحت پوشش خود میرسانند).

2- همه مطلعان امر میدانند که کشور ما بیش از میزان تعطیلیها از کم بودن راندمان کاری رنج میبرد. این مطلب را اضافه کنید به سوء مدیریت(فکر میکنم در همین چند سال اخیر سیاستهای اشتباه دولت و سیستم صحیح و خطایی که شخص رییس جمهور محترم در انتخاب مدیران ارشد کشور پیش گرفتند بیش از سالها تعطیلی به کشور لطمه وارد ساخته باشدای کاش یک نهاد رسمی و بیطرف آمارگیری اقلا در کشور داشتیم که میتوانست این نکات را بررسی کند).علاوه بر اینها در برگزاری کنفرانسهای بی مورد و بیش از همه در اقتصاد معیوبمان ( که نمونه بارز آن فروش ماشینهای بیکیفیت، پر مصرف و خطرناک داخلی با چندین برابر قیمت مشابه خارجی در کشور است) قابل پیگیری و مشهود است ، این ها همه ،آن چیزهایی هستند که به معنی کلمه اتلاف منابع اند.

آمار مرگ و میر جاده ای ما - که بنا به گزارشاتی از آمار کشتگان دفاع مقدس هم بیشتر شده است- اتلاف منابع واقعی است که باید در مقابل آن عزمی همه جانبه نشان داد و تغییرات واقعی ایجاد کرد و گرنه بحث تغییر در تعطیلات رسمی به منظور عدم اتلاف منابع در کنار این چاله های هرز رفتن منابع اساسی، بیشتر به شعاری غرض ورزانه میماند تا پیشنهادی دلسوزانه.( گفتنی است مطرح کردن مبحث تعطیلات بدون یاد کردن از تعطیلات بی دلیلی مثل 12 و 13 فرودین ،15 خرداد و 29 اسفند، بیشتر شما را در مظان اتهاماتی از قبیل برخی از نظرات کاربر زیر قرار داده است.)

3- اما در مورد بند چهارم فرمایشتان باید تذکر بدهم که این شیوه تفکر شما بر خلاف (اقلا برخی از) نظریات جامعه شناسی و روانسناسی است. بهتر است با این جزمیت در مورد زمینه ای که اطلاع ندارید اظهار نظر نفرمایید.

در انتها از شما به عنوان یک استاد دانشگاه که نوشته اید:
" خواسته نگارنده این است که در صورت راستی و درستی مطالب ، مورد پشتیبانی قرار گیرد و دیگران دامنه بحث را پی گیرند و در صورت نادرستی و ناسنجیده بودن استدلالات ، اهل قلم و منبر وی را به راه صواب رهنمون کنند." خواهشمندم که اگر مصادیق یاد شده را صحیح میدانید- نقش فرهنگی خود را درباره آنها ایفا فرمایید.
یک پژوهشگر

دكتر دادخواه:
با سلام .از نوشته شما بهره مند شدم .مشترکات زیادی میان دو نوشته شما ومن وجود دارد .خوب است شما نیز یک بخش از بحث را دنبال کنید تا موضوع تخصصی تر شود .ولی طرح اولیه آن به شکل کنونی بد نیست وحساسیت لازم برای یافتن راه حل برای معضلات گفته شده را برمی انگیزد. با سپاس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۳ - ۱۳۸۸/۰۱/۱۴
ای کاش در مورد الگوی مصرف و اصلاح سیاسی هم صحبت می کردید بعضی از عملکردهای سیاسی بسیار پر هزینه هستند چرا در مورد این بحث نمی شود؟
نظرات بیشتر