ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
احسنت بر شما همیار محیط زیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
خیلی زیباست واقعا دست عکاس درد نکند امیدوارم با تلاش دوستداران محیط زیست نسل این پرنده زیبا حفظ شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
چقدر زیباست واقعا قدرت خداوند بی حدوحصر است
کار این عکاس گرانقدر و تمام کسانی هم که به ایشان کمک کردند شایسته تقدیر است
لطفا محیط زیست برای حفظ این پرنده ارزشمند فکر کاربردی بکند تا بعد کاسه چه کنم چه کنم دست نگیرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
بسیاری ازحیوانات خون آشام هستند مثل گرگها که به زنده ویا مرده رحم نمی کنند پس برو آنهارا بکش این ذات حیوانات وحشی هستش که گاها ما آدما از آنها پیشی می گیریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
با سلام
باید به عرض جناب زینال بندری دانشمند برسانم که این پرنده اصولا از استخوانهای بجا مانده تغذیه می کند و اصلا علاقه ای به گوشت مردار ندارد. به این صورت که استخوان را به چنگال خود می گیرد بعد ارتفاع گرفته آن را رها می کند. استخوان شکسته و مواد درونی آن که بسیار قوی تر از گوشت است را می خورد. تنها پرنده ای است که اسید درون معده اش می تواند به آسانی استخوان را حضم کند. حالا فهمیدی دانشمند!!!
پاسخ ها
زینال بندری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
آفرین دوست عزیز زینال کوچکتر از آن است که دانشمند خطابش کنی از غنای مطلب زیبایت بسی حظ کردم خوشحالم که هنوز ذهن های زیبایی وجود دارند که اندیشه را با اندیشه پاسخ میدهند
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
حذف نظراتی شبیه زینال هم سانسور محسوب شده و پسندیده نیست هر چند از چنین افرادی بیزارم

این مطلب عالی بود
پاسخ ها
زینال بندری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
آفرین دوست گرامی ما باید تحمل شنیدن هر صدایی و لو از نظر ما غیر منطقی را داشته باشیم و با هر تفکری هر چند غلط پلیسی برخورد نکنیم سپاس از شما
دانشجوی مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
هما Gypaetus barbatus
ویژگی های ظاهری:
طول بدن100تا115سانتیمتر و گستردگی بال ها266تا282 سانتی متر است. لاشخوری با بال های بلند، باریک و زاویه دار همچنین دمی بلند، لوزی شکل و تیره رنگ است. متفاوت از دیگر لاشخورها بوده، همچنین رفتار و نوع حرکنش کاملاً متمایز است. نر و ماده هم شکل و فاقد تغییرات فصلی است.
پرنده بالغ روتنه، بال ها و دم سیاه مایل به قهوه ای دارد، که با رنگ زرد مایل به نارنجی زیر بدن و سر روشن آن در تضاد است. نقاب سیاهی در صورت دارد که به موی پرهای جلوه امده به شکل ریش منتهی می شود. پوش پرهای زیر بال از شاهپرهای پروازی تیره ترند و روی بال ها نقوش سفیدی به صورت رگه مانند دیده می شود. پرنده نابالغ پر و بالی تیره تر و یکنواخت تر از بالغ دارد و موی پرهای ریش مانند صورت کوتاه تر هستند. پشت خاکستری مایل به نخودی، سر و گردن سیاه و زیرتنه نخودی چرک است همچمین زیر بال ها رنگ پریده و انتهای شاهپرها سیاه هستند.
ویژگی های زیستی: این پرنده کوهستان های مرتفع و دور افتاده را به عنوان زیستگاه برمی گزیند( مناطقی که به آب شیرین دسترسی داشته باشند). گاهی اوقات نیز در نواحی استپی همچنین در تپه های کم ارتفاع و در مجاورت دشت یا جنگل های نواحی پست دیده می شود. در فصل تولید مثل در ارتفاع بالا بین 1000تا3000متر و گاهی تا 4500متری و در زمین های مرتفع و کوهستانی به غیر از مناطق پوشیده از یخ و برف به سر می برد. عمدتاً و به خصوص در هنگام جستجوی غذا تک زی است. جوجه آوری خود را از اواخر زمستان در کوهستان های ناهموار دارای پرتگاه آغاز می کند. تک همسره است. 1تا2 تخم بیضی کوتاه به رنگ سفید با خال های قهوه ای و ارغوانی به ابعاد66 در 84میلیمتر می گذارد. تفریخ تخم ها55تا60 روز طول می کشد. پرورش جوجه ها 100تا110 روز به طول می انجامد.
وضعیت جمعیتی: جمعیت جهانی پرنده 2 الی 10 هزار پرنده است.
ارزش ها: این پرنده در ایران جزو پرندگان در معرض خطر انقراض فهرست شده و دارای ارزش حفاظتی است.
عوامل تهدید کننده: کاهش جمعیت سم داران وحشی، مسمومیت بر اثر سرب، برخورد با خطوط انتقال نیرو از اصلی ترین عوامل تهدید کننده است. استفاده از لاشه ها و باقیمانده امعا و احشا بدن دام های اهلی که آنتی بیوتیک و سایر داروها( دیکلوفناک) به آن ها تزریق شده است، باعث مرگ این گونه می گردد.
استفاده از اعضا بدن پرنده در طب سنتی و همچنین رقابت با سایر گونه های کرکس برای آشیانه سازی از دیگر عوامل موثر بر کاهش گونه است. تخریب زیستگاه های کوهستانی از اصلی ترین عوامل موثر بر کاهش گونه است. تخریب زیستگاه های کوهستانی از اصلی ترین عوامل تهدید گونه در زیستگاه های زادآوری است. شکار، مسمومیت و کاهش طعمه در اثر فعالیت های امسانی از دیگر عوامل مرگ و میر این پرنده است.
راهکارهای حفاظتی: پایش مسمومیت های ناشی از استفاده ی سموم بر گونه- حفاظت از زیستگاه های کوهستانی از اصلی ترین عوامل تهدید گوه در زیستگاه ها به خصوص زیستگاه های زادآوری- ایجاد محدودیت دسترسی انسان به زیستگاه های حضور گونه- حفظ جمعیت سم داران وحشی- حفظ دامداری سنتی در کوهستان.
پراکنش: هما در مطالعات انجام شده در منطقه زاگرس تنها یک بار دیده شده اما احتمالاً در سایر کوهستان های مرتفع و دارای جمعیت های مناسبی از سم داران وحشی دیده می شود.
منبع: گزارش پروژه ی ملی حفاظت از تنوع زیستی در زاگرس مرکزی
.
.
.
.
یک نظر شخصی( نظر من): متاسفانه عکاس خواسته یا ناخواسته برای تصویر برداری از هما، از لاشه ی یک حیوان اهلی استفاده کرده است. اسب معمولاً حیوانی است که هزینه ی نگهداری بالایی دارد و مقدار قابل توجهی شامل هزینه ی درمان و دارو و آنتی بیوتیک برای این حیوان می شود و با توجه به آنچه که در گزارش بود و استفاده از لاشه ی یک اسب جوان که احتمالاً بر اثر بیماری فوت کرده است. احتمال دارد تغذیه ی هما از لاشه ی این حیوان اهلی موجب مسمومیت و مرگ هما شود. با توجه به اینکه عکاس در گزارش گفته است که قبلاً در مورد هما تحقیق کرده است بعید می دانم این نکته راندانسته باشد( مسمومیت بر اثر استفاده از لاشه ی حیوان اهلی آن هم اسب!).
در کل باید این نکته را مدنظر داشت که نباید در مورد گونه های در حال انقراض ریسک کرد. باید توجه کرد که آیا ارزش ثبت تصویر هما ارزش آن را دارد که جان این پرنده به خطر بیافتد؟!
(البته در کل امیدوارم که در این پروژه، هما از لاشه ی اسب تغذیه نکرده باشد و صرفاً از اون طرفا فقط رد شده باشه!)
موفق باشید
حجت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
بسیار زیبا،سپاس از عکاس فهیم و اهالی قدرشناس خالق زیباییها،با آرزوی موفقیت در ادامه راه.
داوود
|
Australia
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
خدا را شاکریم که در کشور ما هم این گونه نادر و جانداران دیگر زیبای خداوندی زندگی میکنندو امیدوارم مسئولین هم همانند محیط دوستان و شاکرین خداوند بخشنده زیباییهابه ایران عزیز احساس مسئولیت کنند و برای بقای همه جانداران محیط زیست و بخصوص گونه های در معرض انقراض همانند : هما - مرغ میش - پلنگ - راسو - شاهین - قرقاول و ..... برنامه ریزی اصولی و آموزش و ترویج منع شکار و جاندار دوستی داشته باشند - بخدا کار سختی نیست : آگاهی میخواهد و همت تا ماهم نابودکننده نباشیم بلکه محافظ باشیم و سپاسگذار واقعی خالق زیباییها
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
لطفاً تلاش کنید از زندگی این پرنده افسانه ای فیلمی تهیه کنید، حتما مورد توجه جهانی قرار خواهد گرفت
نظرات بیشتر