متاسفم که متخصصین محیط زیستی ما هم چیزی از اعداد و ارقام نمی دانند. مرغ پخته هم خنده اش می گیره برای سد داریان 24000 میلیارد تومان هزینه شده!!! کل بودجه تخصیص یافته هر سال این مملکت در بهترین حالت از 15000 تا 20000 میلیارد تومان در سال نبوده است. کل هزینه اعلامی برای طرح انتقال از زاب 1600 میلیارد تومان می باشد که با احتساب کلیه تعدیل ها تا سال نهایی شدن می باشد( هزینه به روز کمتر از 1000 میلیارد تومان است). تونل زاب سالی 650 میلیون متر مکعب آب منتقل می کند نه 300 میلیون. در 10 جمله آقای فاضلی 25 غلط واضح وجود دارد. وقتی کسی این همه بدون سند حرف می زند چگونه می توان به حرف او گوش داد
خب این پنل هم به خوبی و خوشی تمام شد و همه استادان حرفهایشان را زدند تا روی دلشان نماند و بعد هم بساط جمع می شود و باز روز از نو و روزی از نو. ولمون کن بابا! اینقدر از این سخنرانی ها شنیده ایم که گوشمان پر است.
این آقا نشسته خونه خودش و تو گرمای تابستون اب و برقش به راه هست و بعدش میگه چرا اینهمه سد ساختند؟یکی به این آقا بگه که سد نقش ذخیره سازی آب و انجام میده و الگوی صحیح مصرف و باید امثال جنابعالی نهادینه بکنید.ضمنا همین سدهای ساخته شده در ترکیه باعث پرآبی ترکیه شده هست و ارزش آب در این زمان برابری میکنه با نفت.بیایید صادقانه با مردم حرف بزنیم.مملکت ما نیاز به الگوی صحیح مصرف داره و گرنه با نساختن سد چه چیزی واسه ما حاصل میشه؟جز اینکه آب رودخانه مستقیم به خلیج فارس و دریای خزر و یا کشور عراق میره؟عدم وجود آب باعث بهم خوردن پهنه بندی فعلی جمعیت کشور میشه.
چرا تا كنون هيچ يك از مديران و مسئولين به خاطر عملكردهاي غلط محاكمه نشده و نميشود؟ اين همه سدهاي بد ساختهايم ولي كسي پاسخگو نيست! لااقل از ساختن سدهاي بد جديد جلوگيري كنيم.
چند ماه پيش عمليات اجرايي سد گراتي در خراسان شمالي آغاز شد در حالي كه اعضاي كميته تخصصي ويژه وزارت نيرو و همچنين اعضاء تيم مهندسي ارزش اين سد را غيرقابل تصويب معرفي نمودند و با جديت اعلام كردند كه به دليل وجود دشتي وسيع در بالادست اين سد، آبي براي ورود به اين سد وجود نخواهد داشت!!!
چرا از همين ابتداي كار از اجراي اين سد بد جلوگيري به عمل نميآيد؟
به نظر من صحبتهاي آقاي دكتر فاضلي كلا اشتباه مغرورانه هستش. من تصور نميكنم همه مهندسا مرتكب اشتباه بشن. كمبود آب بيشتر به كاهش بارش مربوط ميشه نه به سد سازي. سد سازي وسيله جمع كردن آبه نه توليد اون. اگه اين سدها نبودن آب رودخانه هاي ما مي رفت به دريا. از اين گذشته ميخوايم كاهش 85 درصدي منابع آبهاي زيرزميني رو هم به سدها مرتبط كنيم. متاسفانه اين كنفرانس ارزش علمي لازم رو نداره و فقط جنجال كرده.
متاسفانه درایران همیشه اینگونه است افرادی که خارج از گود هستند از بقیه اشکال میگیرند و... من تا نصف مطلب را خواندم فقط گلایه بود و غر زدن بدون سند و مدرک و .... ایشان هیچ راه حلی که بقیه از آن اشکال !!!! نگیرند عنوان ننمودند و ... من در مورد مطلب یاد شده متخصص نیستم و فقط یک خواننده ام ولی از تابناک عزیز خواهشمندم از بیان مطالبی که اینچنین فقط ذهن خوانندگان را مشوش میکند و دارای هیچ استدلال و راه حل منطقی نمی باشد و فقط غر زدن یک متخصص را بیان میکند خودداری فرمایند.
نشست و گزارش خوبی است؛ اما ای کاش کمی بیشتر در ارایه ی ارقام دقت می شد. در خلاصه ی گزارش و در متن آمده است که دریاچه ی اورمیه برای رسیدن به تراز طبیعی 24 میلیون متر مکعب آب نیاز دارد (!) که این رقم اشتیاه و بسیار کم است. در جای دیگر گفته شده که 17 میلیون هکتار جنگل را در شمال تهران از بین برده ایم! این رقم هم به کلی اشتباه است!