ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
سردار اسعد بختياري ..

1- نماد آزادي و افتخار براي همه ي ملت ايران است
2- شروع فرهنگ مشروطه
3- شروع فرهنگ آزادي خواهي در ايران

4- افتخار ملت ايران
5- جلوگيري از استبداد
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۵:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
قرآن خانهء حاج علیقلی خان بزند به کمر عاملین این کار؛ آن نانهایی که حاجی داد به فقرا، آن پدری که حاجی کرد برای بچّه یتیم های ایل، دامن آنها را بگیرد!
بزرگش نخوانند اهل خرد ــ که نام بزرگان به زشتی برد
کاوس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
سلام
این انقلاب نتیجه نهضت مشرو طیت است که رهبر آن فردی فرهیخته ، دانشمند و فرهنگی بود.و آن کسی نبود جز حاج علی قلی خان معروف به سردار اسعد دوم.
ظفریان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
نامش جاودانه بود وبا این حرکت مفلسان جاودانه تر شد
اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
حاج علیقلی خان بختیاری معروف به سردار اسعد (1236-1296 ه.ش) در چهارمحال بختیاری متولد شد.
زندگی سردار اسعد از لحاظ فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پربار و ستودنی است. آن چنان که پس از پیروزی در فتح تهران، به خاطر لیاقت و پشتکار به سمت های مختلف دولتی منصوب شد. (1)
در باب علیقلی خان سردار اسعد سخن فراوان است؛ نسبت به سران و رهبران انقلاب مشروطه، سردار اسعد نمود اندیشه ی انقلاب مشروطه بود؛ فردی ذینفوذ، با سواد، با هوش و آشنا به مبانی تمدن جدید که در آغاز مبارزه، بختیاری ها به اطاعت او گردن نهادند، به طوری که جنبش مشروطه به واسطه ی ارزش های فرهنگی و اجتماعی... مرهون تلاش های روشنفکرانه سردار اسعد بود.
چهره ی فرهنگی سردار اسعد:
سردار اسعد از پیشگامان ترجمه ادبیات داستانی مدرن می باشد که «نشر تمتی» در اقدامی شایسته و سنجیده، از آثار بیست جلدی سردار اسعد بختیاری، فعلا دو جلد را منتشر کرده است:
ـ "تاریخ حمیدی" اثر ژرژ دوریس می باشد. نویسنده در این کتاب به بررسی زندگی سلطان عبدالحمید دوم، پادشاه عثمانی پرداخته است که 33 سال رهبری امپراطوری عثمانی را بر عهده داشت.
ـ "هانری سوم" اثر الکساندر دوما (رمانویس فرانسوی قرن نوزدهم) که با درون مایه ی رمانتیک به خلق یک تراژدی پرداخته است.
مجموعه ترجمه های سردار اسعد بیش از بیست جلد می باشد که فعلا دو جلد آن به علاقمندان عرضه شده است. و طبق وعده ی نشر تمتی، باقیمانده آثار سردار اسعد به تدریج توسط این انتشارات به بازار خواهد آمد.
چهره ی سیاسی سردار اسعد:
سردار اسعد از جمله رهبران جنبش انقلاب مشروطه است که نقش آفرینی اش در عصر مشروطه و بازگشایی پارلمان ایران، بر هیچ صاحب سوادی پوشیده نیست؛ وی با خصوصیات متعالی و بی بدیل در فتح تهران نقش کارآمدی داشت، که این مقطع از بزرگترین افتخارات بختیاری در تاریخ سیاسی ملی می باشد.
پس از آن که انقلاب مشروطه به نام قوم بختیاری گره خورد، علیقلی خان سردار اسعد محبوبیت ملی پیدا کرد، و با آشنایی به اصول دموکراسی و اندیشه ی والا در تاریخ سیاسی و اجتماعی نشان داد که به حکمرانی و تاج و تخت بی اعتنا است.
چهره ی اجتماعی سردار اسعد:
از زمامداران و حاکمان انقلاب مشروطه، علیقلی خان سردار اسعد تنها کسی است که تحصیلات مدرن داشت و مورد تایید نخبگان وقت بود (2)، بیشترین خواسته اش حکومت مردم سالاری و آزادی های سیاسی و اجتماعی بود.
وی تا استقرار مشروطيت در تهران بود و پس از جلوس محمدعلي‌شاه به پاریس رفت و پس از به توپ بستن مجلس دوباره به وطن بازگشت.
هنگام برگشت از پاریس چندین مدرسه مدرن در چهارمحال بختیاری بنا کرد و به کمک افسران سوئدي، اولین ژاندارمري ايران را تأسيس نمود. هم چنین در دوران دولتمردی برای جلوگیری از قاچاق عتیقه و نسخه های خطی اقدامات امنیتی و حمایت های مالی از میراث فرهنگی را بنیان نهاد. وی اولین بنیان گذار هلال احمر در ایران است. در ضمن با حمایت از مترجمان ایرانی و نیز حمایت از نقاشان ایرانی، عملا خانه ی مترجمان ایرانی و خانه نقاشان را بنیان نهاد.
سردار اسعد در سال 1336 قمري مطابق 1296 شمسي درگذشت و در تخت فولاد تکیه میرفندرسکی اصفهان به خاک سپرده شد. روز تشیع جنازه سردار اسعد در اصفهان عزای عمومی اعلام گشت، روزنامه کاشف اسرار شماره 11/ تاریخ 10 صفر 1336 نوشت: «فوت سردار بزرگ و فیلسوف و ادیب مشهور ایرانی سردار اسعد بختیاری بالاترین لطمه ای بود که در این موقع به ایران وارد آمد. که شاید به این زودی های بلکه در هیچ وقت ایران نتواند به مرمت آن موفق شود و ایرانیان به وجود عدیل و نظیر سردار آزادی خواه که روح آزادی از قبصه ی شمشیر او زنده است، شاید نتواند مفتخر گردند...»
پی نوشت ها:
(1) سردار اسعد در سال 1327 ق، وزیر داخله و در 1328 ق، وزیر جنگ شد. و در 1330 ق، مهمترین نشان دولت ایران (نشان قدس) را دریافت کرد، و در سال 1330 نماینده مردم تهران در مجلس شورای ملی شد.
(2) با توجه به سفرهای متعدد سردار اسعد به اروپا، با اصول دموکراسی و نهادهای مدنی آشنا گشت و در استبداد صغیر با توجه به درخواست های مکرر روشنفکران به ایران برگشت و با دو هزار سوار بختیاری بعد از فتح اصفهان با اردوی سپهدار تنکابنی روز جمعه 27 جمادی الاخر 1327 ق وارد تهران شدند و قوای قزاق را شکست دادند. ( سریا داودی حموله)