برای درد زانو به یکی از پزشکان سرشناس فوق تخصص زانوی این مملکت مراجعه کردم. فقط به معاینه ساده اکتفا کرد و حاضر نشد ام آر آی من رو نگاه کنه. در مورد درد شانه ام خواستم با او صحبت کنم. در جواب گفت من فقط زانو میبینم !!
لازم به ذکر است که توصیه های ایشان دردی از این جانب دوا ننمود.
من پزشک نیستم ولی نمیدونم شما چه مشکلی با پزشک ها دارید !
اتفاقا در این مورد احساس میکنم بیش از حد توقع دارید و کمی اغراق می کنید ؛ مثلا توی این چند سال چند نفر ایرانی برنده جایزه نوبل ادبیات و فیزیک و شیمی و ... شدن که انتظار نوبل پزشکی دارید ؟!
مطلب رو خوندم.من یه پزشک پژوهشگر هستم.اولین مشکل تحقیقات یه پزشک اینه که بودجه ای که بشه با اون گذران زندگی کرد وجود نداره وبا این بودجه های تحقیقاتی هزینه یه کار تحقیقاتی خیلی کوچک به زور تامین میشه چه برسه به اینکه باهاش کار بزرگ انجام داد.اگر پزشک طبابت نکنه نمی تونه زندگیش رو بچرخونه و در این حالت انگیزه ای واسه کار تحقیقاتی نمی مونه.
در ضمن بودجه ای که واسه کارهای تحقیقاتی تو ایران هزینه میشه در مقایسه با هزینه ای که واسه انجام دادن طرح تحقیقاتی تو دنیا انجام میشه اصلا قابل مقایسه نیست.
جایزه نوبل به تحقیقی تعلق میگیره که مرزهای دانش رو گسترش بده.با این وضعیت هزینه طرحها اگر واقع گرایانه نگاه کنیم خیلی سخته یه محقق ایرانی نوبل بگیره تو هر رشته ای.
من به عنوان پزشک این متن رو میزارم ولی هر رشته ی دیگه ای هم باشه چه ریاضی و فیزیک و شیمی هم شرایط مشابهی داره.ادم باید با خودش صادق باشه. مگه ما برای تحقیقات و پژوهش چی کاشتیم که الان انتظار برداشت داشته باشیم اونم در حد جایزه نوبل؟
خواهشا دست از این حرفهای پوپولیستی بردارین. همه یاد گرفتیم دیگران رو زیر سوال ببریم.
خدا رحمت کند پدر و مادرتان را با این مقاله. سالهاست پزشکی ما اخلاق دکتران ما و علم انها از بین رفته شاید معدودی باشند که انهم قابل ذکر نیست کافی است حمایت از انها پدر مردم را یا با پول که راضی هم نمی شوند یک حدی را و می خواهند یکساله میلیارد ها پول دراوند یا با جان مردم که براحتی با اهمال کاری می گیرند و جواب گو هم نیستند دل مردم را بدرد اورده اند کافی است برخورد شود ای کاش
یه نفر مطلع لطفا بگه آیا در دنیا هم رسم بر این است که قبل از عمل جراحی ، از بیمار و همراهانش تعهد کتبی مبنی بر پذیرش کلیه اتفاقات ممکنه در جراحی (ناشی از قصور پزشک معالج و ...) گرفته شود؟
هزینه هایی که پزشکان به مردم تحمیل می کنند بهمراه زیر میزی و رو میزی! در حد نیویورک است و خدمات در حد شعب ابی طالب! این در حالی است که شغل خودشان را مقدس می دانند و بصورت مافیایی از هم حمایت می کنند، شکایت از اونا به جایی نمی رسه، جلوی افزایش تعداد دانشجویان پزشکی را سود بیشتر می گیرند و خسارت وحشتناکی را به جامعه تحمیل می کنند
علت در سه مسئله است:
1- نبود سیستم: سیستم پزشکی در ایران به صورت منظم و یکپارچه عمل نمی کند. برنامه ریزی ای در این جهت وجود ندارد. داده ها جمع نمی شود.
2- نیروی انسانی: در ایران پزشکان کمی به دنبال تحقیق و توسعه هستند. عده زیادی در حال کاسبی و کسب و کار درمان هستند. عده ای در حال تدریس و عده ای در حال وارد کردن تجهیزات و پیاده سازی روش های توسعه یافته در سایر کشور ها هستند.
3- بودجه: تحقیقات پزشکی این چنینی هزینه و تجهیزات گسترده ای نیاز دارند.
درود بر شما به خاطر این مقاله بر حق اما حتما باید کار به جایی بکشه که بزرگمردی مثل کیارستمی قربانی بشه تا همه پیگیری کنن، شاید رسالت شما خبرگزاران این بود که مردم رو بیشتر با علوم نوین جهانی و دانشمندان علوم مختلف آشنا می کردین تا برخی از پزشکان پرمدعای بیسواد (نه تمامی پزشکان) نتونن سر مردم کلاه بزارن
و در کنار این از نکته هم غافل نشیم که یکی از بستگان پزشک ما کتاب هاش رو در گوشه ای از مطبش پنهان کرده و دور از چشم بیمار به اونها مراجعه میکنه چون میگه اگه این مریضا بفهمن من دارم از روی کتاب درمان می کنم میگن بی سواده از روی کتاب می خونه، ما هنوز تعریف درستی از سواد هم نداریم، فکر می کنیم هر کی بیشتر مطلب حفظ کنه باسوادتره همون چیزی که تو مدارس به ما یاد دادن کی یاد گرفتیم که چطور علم تولید کنیم
لازم به ذکر است که توصیه های ایشان دردی از این جانب دوا ننمود.