به نظر من یکی از فواید فراکسیون ترک زبان ها در ایران این است که برای احقاق حقوق فرهنگی تبعیضی بین مناطق مختلف به وجود نمی آید. زیرا اگر نمایندگان یک استان خاص مثل آذربایجانشرقی فراکسیون تشکیل دهند . در این صورت بیشتر خواسته های فرهنگی مردم تبریز دنبال خواهد شد وبقیه ترک زبانها که بجز در آذربایجانغربی، اردبیل و زنجان در سایر استانها مانند تهران، البرز، قزوین ، مرکزی(ساوه) ، همدان ، فارس(ترکهای قشقایی)، خراسان شمالی،گیلان،مازندران(گلوگاه و ...)،کردستان (بیجار و قروه) و حتی استانهای اصفهان و چهارمحال بختیاری نیز به صورت یک اقلیت قومی و فرهنگی مشخص و بارز زیست می کنند ، از حقوق حقه خود محروم می ماندند.
در ضمن اگر این فراکسیون مربوط به جغرافیای یکپارچه و مشخصی بود شائبه تجزیه طلبی بیشتر وجود داشت ولی حالا که حوزه جغرافیایی این فراکسیون حداقل به 16 استان در غرب ، شمال غرب، مرکز ، جنوب و شمالشرق و شمال گسترش یافته پس شبهه تهدید یکپارچگی سرزمینی ایران از بین می رود . بنابر این نباید نخبگان جامعه به این مساله حساسیت داشته باشند بلکه باید کمک کنند تا سایر اقوام نیز چنین فراکسیونی داشته باشند.
من موافقم چون الان لر و بختیاری ها علارغم گستره وسیع جغرافیایی شامل بخش اعظم خوزستان کل لرستان بخشی از همدان . ایلام . چهار محال بختیاری . کهگلویه و بویر احمد. بخشهایی از اصفهان و فارس و داشتن منابع اعظیم نفتی و گازی . موادکانی . ابی و... از عقب افتاده ترین مناطق ایران با مشکلات فراوان و لاینحل اجتماعی .اقتصاذی.رفاهی .درمانی و... مواجه هستند. که چنین فراکسیونی می تواند درجهت حل این مشکلات اقدام موثر و خوبی باشد.
اولا زبان ما ترکها، ترکی است نه واژه جعلی آذری ثانیا چرا کسی با فراکسیون کرد زبانها که سالهاست تشکیل شده مشکلی نداره؟ًًثالثا اگه به قانون اساسی بطور کامل عمل میشو و حقوق همه اقوام رعایت میشد نیازی احساس نمیشد
اسامی اعضای این فراکسیون را اعلام کنید تا در انتخابات آینده غیر ترکها اشتباها به اونا رای ندهند.
پاسخ ها
فرشید
||
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۷
من به عنوان یک دانشجو مهندسی نفت از شهرستان پارس آباد شخصا به بهارستان تو تهران رفتم و از نمایندمون خواستم و به دفتر ایشونم چند نامه مبنی بر امضا نامه تشکیل فراکسیون نوشتم پس نگران اونا نباشید چون خود ما خواستیم که نماینده هامون اون کار رو بکنن
دوستان هموطنم هفته گذشته بیش از ۴۰ نفر از هموطنان شما و همشهریان و همزبانان من در حادثه قطار جان خودراازدست دادند واین هفته مسابقات لیگ برتردر هیچ کجای ایران عزیزمان یادشان گرامی داشته نشد و درسالهای نه چندان دور درروزنامه ای یا هفته نامه ای به این ملت بزرگ توهین شده بود کدام شهر یا استان درمحکومیت حرکت زشت این روزنامه ودر حمایت از هموطن ترک خود راهپیمایی کرد؟ وانزجارخودراازتفرقه افکنان نشان داد؟ دوستان هموطن همه ماایرانی هستیم وانتظار داریم درهمه حال شماهم درکنارماباشید نه اینکه هروقت خواستیم از حق خودمون دفاع کنیم آماج حملات دیگران باشیم
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
خیلی عالی. قابل توجه هموطنان فارس که تا زمانی که هر چه توی سر ترکا می زنند و ترک ها صداشون در تمی آد میگن مملکت ارام و خوبی داریم ولی زمانی یا جایی ترکا حق بخواهند از این مملکتی که در طول تاریخ همه فرهنگ وتاریخش را از ترکا دارند ، میشن تجزیه طلب و محکوم .
جالب اینجاست که ترک ستیزی از دوران پهلوی شروع شده و با انقلاب اسلامی، که انتظار می رفت از بین بره یا کمرنگتر بشه اما بیشتر هم شده.
فرشید
||
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۷
امیر جان حرف دلم. رو زدی
ناشناس
||
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
این مشکل که گفتی شامل بقیه مناطق هست مثل خوزستان ما راهش انشقاق و فرقه گرایی نیست
آقایان منتقد تشکیل فراکسیون لطفا بفرمایند اگر قرار است در مجلس هم که مدنی ترین نهاد مملکت است کسی نتواند حقوق معطل مانده قانون اساسی را پیگیری کند، کجا باید حقوق اقوام پیگیری شود؟ سقف خواسته این فراکسیون قانون اساسی است. همه میدانند. آقایان دردشان چیز دیگری است هر عاقلی میتواند بهمد.درد حذف اقوام ایرانی از صحنه ایران.
محتوای این مقاله هیچ ارتباطی با عنوان تیتر آن (تاثیرش بر تاریخ آذربایجان) ندارد و کاملا مغرضانه بر علیه مطالبات به حق ترک ها تدوین شده است همانطور که در زمان جنگ ترک ها از خاک کشور در خوزستان دفاع کرده اند الان هم با تشکیل این فراکسیون برای انسجام بخشی به خواسته های بحق مدنی خود در مجلس دفاع خواهند کرد.
حالم از هرچی قوم گرایی و طایفه بازی به هم می خوره! یه ذره به دور و برتون نگاه کنید ببینید این مسخره بازی چه به روز افغانستان و عراق و سوریه آورده! سرافراز باشه ایران با همه اقوامش
در ضمن اگر این فراکسیون مربوط به جغرافیای یکپارچه و مشخصی بود شائبه تجزیه طلبی بیشتر وجود داشت ولی حالا که حوزه جغرافیایی این فراکسیون حداقل به 16 استان در غرب ، شمال غرب، مرکز ، جنوب و شمالشرق و شمال گسترش یافته پس شبهه تهدید یکپارچگی سرزمینی ایران از بین می رود . بنابر این نباید نخبگان جامعه به این مساله حساسیت داشته باشند بلکه باید کمک کنند تا سایر اقوام نیز چنین فراکسیونی داشته باشند.