چیزی که مسخره است این است که جان و سلامتی میلیون ها انسان در مقابل منافع دو شرکت از خود راضی ایران خودرو و سایپا هیچ ارزشی ندارد و این ها همچنان به تولید لگن های گران قیمت آلوده کننده هوا مشغول هستند و همه ملت فدای آن ها شده اند که کارکنان این شرکت های زورگیر بی کار نشوند. فدای سر ملت که بی کار می شوند. اینها هم بروند کنار آن همه بی کار دیگر. برای چی باید سلامتی و امنیت مردم را فدای آنها کرد؟ بحث فقط آلودگی هوا به دلیل عدم رعایت استاندارد نیست. امنیت ماشین ها و اینکه پژو و پراید ارابه مرگ هستند و از جنگ عراق هم بیشتر دارند ایرانی ها را می کشند نیز باید مورد توجه قرار گیرد. واقعا صبر هم حدی دارد.
طبق اعلام مسولین ، سالانه در ایران 24 میلیارد دلار بنزین مصرف می شود و عمده ترین منبع آلودگی وسایط نقلیه هستند به طور متوسط مصرف هر خودرو در کشور ما مابین 10 الی 14 لیتر بنزین است
حالا اگر مسولین محترم کشور ما ( البته با اجازه مافیای محترم ) اجازه ورود یا مونتاژ داخلی خودروهای هیبریدی با شرایط آسان و به قیمت کارخانه را به کشور عزیزمان بدهند که تقریبا هم قیمت تولیدات وطنی فعلی خواهد بود چه اتفاقی می افتد :
1 ) مصرف سوخت به 3 لیتر کاهش می یابد در نتیجه مصرف سوخت تقریبا یک چهارم میشود یعنی :
2 ) آلودگی هوا نیز تقریبا یک چهارم وضعیت فعلی می شود و همچنین یعنی :
3 ) به جای 24 میلیارد دلار 6 میلیارد دلار صرف هزینه سوخت می شود یعنی :
4 ) 18 میلیارد دلار را آتش می زنیم یعنی می توانیم به جای آتش زدن این همه منابع ملی آنها را صرف اشتغال و رفاه جوانان و تحصیلکردگان جامعه کنیم
5 ) از همه مهمتر سالانه نزدیک 20000 ایرانی در تصادفات جاده ای کشته می شوند با استفاده از این خودرو های ایمن اگر حداقل نصف این آمار کشته شوند آیا حفظ جان 10000 ایرانی مهم نیست
از سایت تابناک عزیز درخواست می کنم اگه تحلیل من منطقی است در این خصوص یک اقدام ملی حداقل در سطح رسانه ای را انجام دهید
تابناک جان قربونت برم ! این مشکلات یک روزه به وجود نیامده اند که یک روزه هم از بین بروند . این ها نتیجه سال ها بی توجهی به نظرات کارشناسی متخصصین و نادبده گرفتن تجربیات کشور های دیگر است . نه دولت روحانی که بنده از طرفداران وی هستم و نه هیچ دولت دیگری نخواهد توانست گره کور مشکلات تهران و مهاجرینش را در مدت کمی حل کند . شاید انتقال پایتخت ( شاید ) کمی از بار این معضل کم کند ولی بهتر است به حای آزمایش و خطا های مکرر از نظرات کارشناسان خارجی استفاده کنید .
معضل آلودگی هوا و ترافیک را میشود خیلی راحت و سریع حل کرد، من درک نمیکنم مدیران و سیاست مداران ما و خانواده هایشان مگر در همین شهرها زندگی نمیکنند؟! چرا این راه حل ساده را عملی نمیکنند؟ شاید واقعا نالایق و بی فکر هستند که با جان و سلامتی مردم و کودکان و حتی آیندگان بازی میکنند. کافیست کارت سوخت را فعال کرد و به ازای سوخت گیری بیشتر ماهیانه هر وسیله نقلیه ( سوای تاکسی ) عوارض بیشتری بصورت تصاعدی اخذ کرد. کجای این عدالت هست که از خودرویی که صبح تا شب در خیابانها میچرخد با خودرویی که کم استفاده میشود عوارض یکسان گرفت؟ خودرویی هم که در شهر غیر از شهر پلاک خودش سوخت گیری میکند باید چندبرابر عوارض ( یا مالیات ) بیشتری پرداخت کند. اگر خودرویی هم از آخرین پمپی که در آن بنزین زده ۴۰۰ کیلومتر دورتر دوباره بنزین بزند مسافر محسوب شده مالیات کمتری پرداخت کند. خیلی راحت با این روش خودروهای فرسوده ، پرمصرف ، مسافرکشهای غیربومی و غیرمجاز حذف خواهندشد. از درآمد مالیاتی این روش هم میتوان حمل نقل عمومی گسترده تر و ارزان تر ارائه کرد.
تابناک جون مادرت بنویس . کی میخواهید قبول کنید آلودگی هوای تهران یک راه بیشتر ندارد . آن هم کاهش جمعیت . آقا بااین همه جمعیت و کارخانه و وسایط نقلیه نمیشه در شهر فرسوده ای مثل تهران هوای سالم . ترافیک روان . آرامش روحی و سلامتی جسمی داشت . یا پایتخت را منتقل کنید . یا نصف جمعیت را بکشید . تازه هر روزه نصف جمعیت کشور برای کاری عازم پایتخت هستند . پس همون بهتر که پایتخت را دو تکه کنید . سیاسی . اقتصادی .
شهر لس آنجلس در آمريكا در ده هفتاد ميلادى يكى از آلوده ترين هواها را داشت. بدليل تعدد خودرو وجود كارخانجات، و سكون و عدم تحرك هوا. (مثل تهران)
مسئولان تصميم گرفتند طى يك پروژه ١٠ ساله مسئله آلودگى را حل كنند. در اين پروژه بنا شد تمامى خودروها از موتورسيكلت گرفته تا خودرو هاى معمولى و كاميونها، همگى بايستى فيلتر خاصى كه بعد از اگزوز وسايل نقليه نصب مى شود، نصب كنند، و كارخانجات اتومبيل سازى بايستى همه محصولات خود را به اين فيلترها مجهز كنند. گواينكه قيمت اين فيلترها بالاست، ولى قيمت جان مردم از آن ارزشمندتراست.
بعلاوه تمامى كارگاه ها و كارخانجات مى بايستى با گذاشتن فيلترها و تغيير نوع خروجى ضايعات به هوا، سالانه ده در صد از آلايندگى خود بكاهند تا در ده سال بكلى فاقد آلايندگى شوند.
تمام وسايل نقليه بايستى سالانه چك شده و تأييد سالم بودن فيلترها را به روز كنند.
در دهه هشتاد و نود ميلادى، لس آنجلس بكلى از آلودگى هوا نجات پيدا كرد.
اكنون هميشه هوايى پاك و آبى واقعى آسمان را دارد.
تا وقتی خیلی شفاف و از طریق مراجع رسمی و بدون سیاسی کاری و چناح بندی خطرات الودگی هوا و منابع الاینده و کیفیت بنزین و خودرو و سوخت منازل و موتور سیکلت و اینطور مسایل به مردم اعلام نشود نمیتوان از طریق کمک گرفتن از مردم اقدام کرد. تنها راه حل مردمی کردن مبارزه با الودگی هواست.