اين نشون ميده مردم ما مردم خوبي هستند، مثل مردم ساير كشورها. اما ما آموزش لازم رو به اونا نميديم. صدا و سيما فقط روضه بخش مي كنه و از سياست خارجي و بدبختياي مردم جهان حرف ميزنه. مسووليتش در آموزش شهروندي براي خودش قايل نيست. شهروندي كيلو جند؟
چهارتا اتوبوس بیارن هرکی اومده رو به جرم ایجاد تاخیر و اختلال در امدادرسانی بازداشت کنن چند بار این کار رو بکنن ملت یادمیگیرن اینجوری هجوم نیارن، برای تادیبشونم باید دوتا تنبیه بزارن یکی جریمه نقدی که از حساب بانکیشون کم بشه دوم مجبورشون کنن در جایی به عنوان خدمات اجتماعی یک هفته رایگان کار کنن ، یا باید این کارو کنه دولت یا دعا کنیم رضا خان از قبر برگرده نظم و شعور و انسانیت را به زور و به صورت فشرده بهمون یادآوری کنه، کاری که مدیرانمون بلد نیستن و فرهنگمون رو هوا هست برای این موضوعات
امیدوارم این نظری که مینویسم حداقل توسط نویسنده این مقاله دیده بشه. ببینید ما 2 نوع تفکر میتونیم در مورد موضوع داشته باشیم:
یکی اینکه بگیم مردم، عکس سلفی، ازدهام،بیتوجهی به امدادرسانان،... که فکر میکنم نتیجه اون بیشتر ایجاد حس نفرت مردم نسبت به سایر هموطنانشون و بدبینی هست و تاثیر مثبت چندانی نداره.
دوم اینکه بیایم مسائل رو تفکیک کنیک و هر کدوام رو به صورت مستقل هم ببینیم. مثلا:
در مورد ازدهام: به نظر من عمده دلیلی که برای ازدحام جمعیت در چنین شرایطی وجود داره کنجکاوی مردم هست نسبت به یک خبری که طبیعتا مورد توجه عموم قرار میگیره. اگر شبکه خبری اخبار رو لحظه به لحظه درست بتونه پوشش بده مسلما روی این ازدحام تاثیر خواهد گذاشت. شبکه خبر ظاهرا این کار رو میکرد اما به چه شکل. دقایقی بعد از فرو ریختن طی مصاحبه هایی که با عوامل اتش نشانی شد تخمین زده شد حدود 20 30 نفر داخل ساختمان بودند. بعد از امار مصدومان حادثه گفته شد که در ابتدا رقم 30 بعد این رقم به 37 و بعد یکی اضافه شد و به 38 رسید هنوز دو دقیقه نشده بود که همان مجری رقم رو عدد 30 اعلام کرد و باز هم دقایقی بعد شهردار تهران کلا این ارقام رو تکذیب کردند و سعی داشتند وانمود کنند هیچگونه تلفاتی در این حادثه نبوده. عصر سایت تابناک از تماس تلفنی برخی آتشنشانان از موتورخانه خبر داد و تقریبا ساعتی بعد اونهم در شبکه خبر تکذیب شد و گفته شد اتشنشانان نمیتونند تلفن همراه با خودشون داشته باشند. خوب با این وضعیت چطور میشه مردم به منابعی که اصولا باید معتبر باشند اعتماد کنند. در حالی که اگر یک شبکه خبری پوشش لحظه به لحظه درست و اصولی از ماجرا داشت اکثر مردم نمیتونستند چشم از تلویزیون بردارن و راهی محل حادثه بشن.
شبکه های اجتماعی فعلا در ایران به دلیل محدودیتهایی که در گذشته بوده و برخی ها هنوز هم ادامه داره خوب جا نیافتاده (از نظر فرهنگی عرض میکنم) ولی روز به روز داره بهتر میشه. مردم کم کم میفهمند که خیلی اخبار شبکه های اجتماعی قابل اطمینان نیست. و علاقه شدید برخی از افراد به لایک گیری در شبکه های اجتماعی هم در کشور ما بیشتر از جاهای دیگه قابل درک هست. قطعا اون شخصی که با فاصله نسبتا زیاد از محل عکس گرفته منظور بدی نداشته و خوشحال نبوده از فاجعه و احتمالا میخواسته با قرار دادن عکس در شبکه های اجتماعی حضور خودش رو در نزدیکی حادثه به دوستانش اعلام کنه و لبخند هم صرفا از روی عادت باشه.
و اما برخورد مردم با امبولانس ها و ماشین های اتشنشانی رو مسلما همه ما میدونیم که جرا به این شکل هست. چون رانندگان این ماشینها بیشتر اوقات بدون دلیل و صرفا جهت تقدم آزیرهاشون رو به صدا درمیاند و یه جورایی شبیه داستان چوپان دروغگو شده این مساله.
مسلما وقتی به این شکل به وقایع امروز نگاه کنیم راه حلها بهتر خودشون رو نشون میدن.
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
ازدحام
حمید
||
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
در مورد اول (ازدحام) - واقعا اینطور نیست که شما می فرمایید ... یعنی به نظر شما برای مردم ما خیلی اهمیت داشت که مثلا 37 نفر زخمی شدند یا 39 نفر که این مسئله انگیزه بشه بروند محل حادثه عدد دقیق زخمی ها را کشف کنند؟ این تناقضات در تعداد تلفات با توجه به ابعاد حادثه در زمانهای اولیه حادثه طبیعی هست. قطعا در اون لحظات خبر دقیقی وجود نداشته که این تناقضات پیش اومده ... جنس حضور مردم در صحنه! مثل این مسئله هست که با اینکه تلویزیون پخش زنده فوتبال را از زوایای مختلف و با صحنه آهسته هم نشان می دهد، بازهم به استادیوم می روند.
این نشان دهنده یک جامعه کاملا دو قطبی و آماده انفجار است. این نتیجه تبعیض شدید و خفقان و انحصار است. میانه روی حذف شده و مردم از هم فاصله می گیرند و جامعه به دو یا چند دسته تقسیم می شود. عده ای به شدت خوشحال و به دنبال هیجان از هر اتفاقی و عده ی زیادی بی توجه به مسائل و بی تفاوت و عده خیلی کمی هم دلسوز...
ازدحام وتجمع در محل حادته باید جرم تلقی شود زیرا هیچ نیتی نمیتوان برآن متصور بود بجز موارد زیر:
1- تماشا و وقت گذرانی
2- رصد فرصت برای غارت
3- ممانعت از امداد = اغتشاش وآشوب
دوحالت از سه حالتدفوق اقدامات مجرمانه است و بنابراین دولت ومجلس باید برای خلق چنین ماده قانونی اقدام کنند.
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۲
این کار خودش باعث امنیتی شدن فضای جامعه میشه. ،از چاله به چاه افتادنه
ملت عزیز ایران.
تعادل رفتاری داشته باشید.
ملت عزیز ایران.
تمام این حوادث نشان از یک چیز میدهد.
قطار ایران ته دره رفت.
دشمن این کار را نکرد.
هم مردم و هم مسئولان محترم این کار را کردند.
بیش از دیگر دامن نزنیم.
ديشب بوقت ما اين خبر اعلام شد و در نهايت تاثر به عكس ها نگاه ميكردم كه چرا مردم ما دوربين بدست مشغول فيلم بردارى از فاجعه اى هستند كه دل هر كسى را بدرد مياورد و همين موضوع را در استانبول در سالهاى دهه شصد شمسى ميديدم كه مردم براى ديدن يك تصادف كوچك از ماشين پياده ميشدن جهت دخالت در تاثر ديگران و با گفتن نه حبر فورى وارد داستان ميشدند حال روزگار خود ما دقيقا شده مانند تركيه چونكه خيلى رك بشما بگويم ما هنوز اندر خم يك كوچه ايم و حتى بعضيها با دخالت در بيرون كشيدن مجروحين باعث قطع نخاع مصدوم ميشوند در نتيجه ما بايد طبق معمول چرخ را دوباره اختراع كنيم چونكه هنوز ياد نگرفته ايم كه مانند انسانهاى مدرن از نظر فرهنگى از كار ديگران دخالت نكنيم و ياد بكيريم كه كار را به كاردان بسپاريم و مزاحم مردم نشويم و اين تغيير فرهنگ بايد در كودكستان انجام گيرد كه نسل اينده ياد بگيرند كه در كار مردم دخالت نكنند