بحث به نظر علمی و اقتصادی نیست.کارخانجات شیر همواره دچار بحران کبود مصرف بوده اند و با توجه به هزینه سربار و ... صادرات می تواند باعث رونق این صنعت شود.بهتر است اینگونه مظرح شود که تولید شیر باید با فرهنگ سازی مصرف شیر افزایش یابد.البته در رابطه با خودرو انحصارگرایی و ظلم به مصرف کننده جاری هست و موضوع متفاوتی می باشد.
صادرات یعنی اول نیازهای مردم یک کشور تامین شود مازاد ان به کشورهای دیگر صادر شود ولی در ایران پسته انار...گلچینشان به خارج صادر می شود درحالی که90درصد ملت نمی توانند1زکیلو انار یا پسته بخرند.این هم از شیر فرش هم همچنین
متاسفانه باید بگویم که مصرف کم شیر در ایران فقط بخاطر قیمت نیست . بلکه در این مورد دو عامل زیر نقش اساسی دارند :
1 - اگر دقت کنید روی اکثر شیرهای پاکتی نوشته شده است مواد تشکیل دهنده شیر بعلاوه حداقل 8% ماده خشک . اولاً اینکه حداقل 8% یعنی اینکه تا 99% هم میتواند این ماده باشد و معلوم هم نیست که اصلاً این ماده خشک چی هست ؟ و شرکتهای تولیدی با پر رویی تمام و خیال راحت از اینکه مورد باز خواست هیچکس قرار نمی گیرند اینگونه درج می کنند و بنایراین میتوانند تا 99% گچ بزنند به 1% شیر و بعد بگویند ما روی پاکت درج کرده بودیم .
2 - گروه سنی که هدف اصلی تغذیه شیر می باشد بچه های مدرسه ای می باشند که بخاطر بی طعمی شیرهای پاکتی هیچ رغبتی به مصرف آن ندارند . بچه های مدرسه که شیر رایگان دریافت می کنند یا آن را دست نخورده به خانه می برند یا از ترس شماتت والدین آنرا دور می اندازند . در اینمورد با هزینه کم و اضافه نمودن کمی طعم دهنده های میوه ای مجاز مثل شیر موز و ... می توان مصرف شیر توسط بچه ها را چند برابر کرد .
باشد که کمی بیاندیشیم و کمی هم عمل کنیم !
بهترین پسته ایران در خارج 25 هزار تومان است ولی در ایران زیر 50 نیست و اگر باشه پسته کهنه و بدرد نخور است
شیر خشک نیدو 400 گرمی 18000 تومان است حالا شیر خشک مان کیلویی 8000 به روسیه فروخته میشود و دولت به اونا سوبسید میده
یک شیر 1 کیلویی 3000 تومنه
متاسفانه به علت نبود مراتع و لزوم تغذیه دستی و واردات علوفه تولید شیر و گوشت خیلی گرانتر از میانگین جهانی و همین باعث مصرف شیر و لبنیات در کشور است و در نتیجه مقدار زیادی شیر روی دست دامداران مانده است. اگر قیمت شیر را کاهش دهند با توجه به قیمت علوفه دامداری ها ورشکست و تعطیل می شوند . راهش همین است که مقداری را با همان قیمت میانگین جهانی که کمتر از قیمت داخلی است را صادر کنند تا دامداری ها از بین نروند تا وقتی که کشور از لحاظ تولید علوفه خود کفا شود