سدسازی جز خیر و برکت برای مردم کرد تورکیه نخواهد داشت.
به اعتقاد پدرکویرشناسی ایران این سدها برای ایران و عراق نیز مایه خیر و برکت خواهد بود چراکه در آینده نه چندان دو ما به این ذخیره آب نیاز خاهیم داشت.
پس دست از انتشار اخبار جهت گیرانه و نژادپرستانه بردارید چرا که مردم خیلی بهتر از شما واقعیت را میدانند...
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
این آبها باید در داخل عراق و سوریه و ایران در دتسرس ما باشد و نه اینکه ترکیه شیر آنرا در دست داشته باشد. پدر کویر شناسی هم بهتر است در تخصص خود نظر بدهد و نه سیاست
چطوری میخواهیم با ترکیه طرف بشویم در حالیکه حتی از افغانها هم نتوانستیم حقمان را بگیریم و سیستان عزیز زادگاه رستم دستان و سلسله صفاریان هر روز خشک تر و بی آب تر می شود؟
طبق قوانین بین المللی می بایست اولا برای ادامه حیات وبقای محیط زیست حقابه مردم وابادی ها وکشورهای پائین دست تضمین وتامین شود واین کار در قالب یک پروتکل بین المللی که می بایست از طریق فائو وموسسه عمران وتوسعه سازمان ملل مبایست از طریق شورای امنیت هم در قالب قطعنامه ای مصوب تائید شود . تا از بروز هرگونه جنگ ودرگیری بین کشورها وطوایف ومزدم خود جلو گیری شود ،اگر هدفش صرفا تولید انرژی وتنظیم جریان اب می باشد .باز لازم است تضمین وتعهد بین المللی دهد که حق هیچگونه تحت فشار قرارداد وباج گیری سیاسی واقتصادی وانتفاعی از دولت های پائین دست ومردمان پائین دست طرح را ندارد ،والا کلا کارش غیر قانونیه وتنها مجاز به استفاده از حقابه سنتی خود که قرنهاست از ان استفاده میکند می باشد ،واین حقابه هم برابر عرف از طرف کارشناسان ابی وحقوقی بین المللی قابل تعریف وتآئید ومشخص شدن می باشد .
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
این تنها کار عملی است اما هیچ تضمینی به پایبندی ترکیه به آن نیست مگر قدرتمند بودن کشورهایی که آب را نیاز دارند.
واقعا نمیدونم چرا ایرانیان اینجوری شده ن؟ آقا جان تو مملکت خودمون دریا خشک میشه احدی از قومیت های غیر ترک اعتراضی نمیکنن و به اعتراض ترکهای ایران برچسب های متنوع تجزیه طلبی و پان ترکیسم و امثالهم میزنن! حالا بدون مطالعه و اطلاع از شرایط و چند و چون سد ایلیسو برای همسایگان تعیین تکلیف هم میکنیم؟ بیش از صد سد مختلف در حوزه آبریز دریاچه اورمو احداث و به بهره برداری رسیده. کدوم حافظ محیط زیست! صدایی ازش براومده؟ همین الان طوفان های نمک داره مردم منطقه رو آزار میده. آخع ما رو چه به کردهای عراق و ترکیه و سوریه که سنگ آنها را به سینه میزنیم؟ چه بلایی داره سر مردم ما میاد؟ خود بزرگ بینی عجیب و غریب و قومک گرایی در ایران بیداد میکنه اونوقت برای دیگران تعیین تکلیف هم میکنیم؟
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
هموطن عزیز مستحضر هستین که دریاچه های هامون در سیستان و بلوچستان و بختگان و پریشان در فارس مدتها قبلتر از ارومیه خشک شد اما از احدی صدایی درنیامد. آیا کسی گفت که بقیه اقوام دوست داشتن آن دریاچه ها خشک بشن؟ لطفا از قومیتی کردن همه چیز دست بردارین. علت این بی توجهی ها نداشتن فرهنگ بالای محیط زیستی و درنتیجه بی اهمیتی به این مساله حیاتی است. درثانی آنهمه چاه که اطراف دریاچه ارومیه وجود داره توسط مردم تهران احداث شده یا خود محلیها؟ اگر صحبتهای آقای دکتر کردوانی را شنیده باشین ایشان گفتن که به علت وجود این چاه هاست که هرچه در دریاچه آب میریزن از طریق راههای زیرزمینی به چاهها منتقل شده و آب آن مناطق را شور و غیرقابل استفاده کرده و نه تنها دریاچه احیا نمیشود بلکه باعث نابودی روستاهای اطراف و مهاجرت به شهرها میشود
اول تجزیه ترکیه و الحاق منطقه سد به خاک عراق یا ایران
دوم فروش موشکهای دقیق ایرانی به عراق برای انهدام سد
سوم تحت فرمان ترکیه درآمدن
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۰
نظرات مضحک قمرخانم
ناشناس
||
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
این نظرات خیلی شاذ است ولی زبان غیر دیپلماتیک شرایط است. البته چه تضمضینی وجود دارد ایران یا عراق آب بقیه را تامین کنند. این سد سازی خلاف قوانین بین المللی است اما ترکیه از ضعف دو کشور متنفع اصلی یعنی سوریه و عراق سو استفاده و در این موقعیت بحران آنرا ساخت
به اعتقاد پدرکویرشناسی ایران این سدها برای ایران و عراق نیز مایه خیر و برکت خواهد بود چراکه در آینده نه چندان دو ما به این ذخیره آب نیاز خاهیم داشت.
پس دست از انتشار اخبار جهت گیرانه و نژادپرستانه بردارید چرا که مردم خیلی بهتر از شما واقعیت را میدانند...