وظیفه سازمانهای مختلف از جمله دانشگاهها به خماری کشیدن مردمه. یه مدت سرت تو مدرسه گرم باشه، یه مدت سرت به کنکور، یه مدت سرت به دانشگاه، یه مدت سرت به مراحل بالاتر تحصیلی و یه مدت به کار و بیکاری و همین طور تا کلا متوجه نباشی چی به چیه.
این تعدا د زیاد دانشگاه با این کیفیت پایین نشان دهنده اوج بی کفایتی ، بی مسئولیتی در حق فرزندان این مملکت است . لذا لطفا با دانشگاه های درجه یک کشور های غربی با آن شدت سخت گیری و سطوح اموزشی مقایسه نشود.
به عنوان يك عضو هيات علمي كه از وزارت بهداشت به وزارت علوم منتقل شده و هر دو جا را ديده ام و در دانشگاه آزاد درس داده ام علت همه اين مسايل (و بسياري مسايل ديگر كه از بيرون از محيط آكادميك ديده نمي شوند) را در نداشتن نظام آكادميك در كشور مي بينم. ما به لحاظ مبنايي فلسفه اي براي آموزش عالي نمي دانيم يا قائل نيستيم. به همين ترتيب سازماندهي موضوع هم به همان اندازه فكر نشده و ابلهانه است. زماني آماري مي خواندم در مورد تعداد پذيرفته شدگان كارشناسي پليمر در كشور (150 نفر در هر سال در دولتي ها، 1000 نفر در هر سال در آزاد و 2000 نفر در پيام نور) جالب است كه فقط يك دانشكده پليمر با كيفيت (پلي تكنيك) و يكي دو دانشكده متوسط (تهران و سهند) داريم و بقيه فاقد زيرساخت لازم هستند. كدام كشور دنيا دانشگاه علوم پزشكس زير نظر وزارت بهداشت دارد و اداره بهداري را در دانشگاه علوم پزشكي ادغام كرده است؟ كجا سيستم عظيمي مثل دانشگاه ازاد دارد و در هر ده كوره با امكانات صفر و در رقابت با پيام نور دانشگاه مي زند؟ كمي فكر كنيم!
به جز عده ای از اساتید دانشگاه ها که طی سالهای گذشته به این وضعیت معترض بودند اکثریت اساتید به دلایل مادی شخصی و نه منافع ملی بر طبل گسترش دانشگاه ها کوبیدند تا کلاس های بیشتر داشته باشند، راهنما یا مشاور پایان نامه ها شوند و حتی در خیابان انقلاب تهران به طور نامحسوس به فروش پایان نامه و مقاله آی اس آی مشغول شوند. الان حتی قبولی در دوره دکتری هم مثل آب خوردن شده چون با پول می توان ثبت نام کرد و بعد هم با پول دکتری گرفت. تغییر وزرا و وجود شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ تحولی در این وضع ایجاد نکرده است. در واقع تمام دم و دستگاه سیاست گذاری کشور توانایی برنامه ریزی و هدف گذاری کلان ندارند و حتی اگر چنین سندی هم تهیه کنند فقط برای نمایش به مسئولان بالادست است.
تیتر خوب اشاره کرد به موضوع
چرا ما باید این همه دانشگاه داشته باشیم
سوییس دو تا دانشگاه صنعتی اصلی ETH و EPFL رو داره
خروجی این دو تا دانشگاه رو با تمامی دانشگاه های ما فقط مقایسه کنید تا اوضاع دستتون بیاد.
برای ما جالبه تو این شرایط که تابناک این مقاله رو مینویسه و بدون شک خیلی از بزرگان این مملکت این بحث ها رو میدونن و این مقاله ها رو میخونن چرا باید این کار غلط ادامه پیدا کنه؟جدای از اینه که چاره ای نیست؟پس چرا همگی دست جمع این مملکت رو رها نمیکنن به اونایی که شایسته ترند؟مردم چه کنن؟و هزار سوال دیگه...
من دانشگاه تهران درس خوندم که ای کاش همون دیپلم باقی می موندم.حداقل میگفتم دیپلممو کار ندارم...
انقدر ناامیدم که حد نداره
دوست من که تو رشته ی خودش نفر اول بود دانشجو دکتری که بود انصراف داد گفت این هم فشار روحی و استرس رو باید تحمل کنم اخرش هم باید بیکار باشم و این جوان نخبه خانه نشین شده!!!