تا کی میخوایم با اجر معنوی برای اساتیدمون زندگیشون رو تامین کنیم نمیدونم.
استادی که برای تامین معاش فقیرانه تحت فشار است و در سطح فقر درامد دارد نمیتواند برای پیشرفت کشور و دانشجویان مثمرثمر باشد. مسولین هم با تبلیغات گسترده وعده پاداش اخروی رو اونم از جیب خدا برای اساتید گذاشتند. ایا خودمان و از جمله مسولین، برای علم و اساتید ان ارزش قایل هستیم? حداقل اینه که باید دغدغه معاش نداشته باشند. ایا مسولین از وضعیت موجود راضی هستند?
رکود و نزول علمی نتیجه نوع نگاه ما به علم و دانش هست. پس نمیتوان انتظار بهبودی داشت
رتبه اونقدرها هم مهم نیست. دیروز مجله فوربز دوره MBA دانشگاه پنسیلوانیا را اول در جهان اعلام کرد، در صورتی که همه ملت از جمله خود این دانشگاه میدونن که این دانشگاه رتبه اول نیست.
سلام. اینکه دانشگاه عربستانی پول می دهد تا به نام آن دانشگاه توسط دانسمندان دیگر کشورها مقاله چاپ شود به معنی رشد علمی نیست. اصولا چاپ تهداد زیاد مقاله و کسب رتبه در موسسه های رتبه بندی به معنای رشد علمی نیست. و دانشگاههای معتبر جهان چندان اهمیتی به این موسسه های رتبه بندی نمی دهند.
من در اروپا و آمریکا تحصیل کردم و با جامعه علمی کشور هم در ارتباط هستم. مشکل اصلی اساتید کشور در تولید علم مادی نیست. مشکل ضعف علمی اساتید هست که بدون شایسته سالاری جذب شده اند زیرا اغلب فارغ التحصیلان خوب کشور بدون اجبار کشور را ترک می کنند. خیلی مشکلات هست، مشکل آموزشی هست اغلب، نه آموزش علم بلکه آموزش سبک زندگی، فرهنگ، اخلاق، پرکاری و ...و متاسفانه با سیاست های غلط ما روز به روز به عقب خواهیم رفت
تا چه حد به این رتبه بندیها میشه اعتماد و استناد کرد ! سعودیها رئیس سازمان ملل را خریدند آنهم در مورد موضوع مهم حقوق بشر و خیلی جاهای دیگه با پول به ظاهر اعتبار جعلی برا خوشون دست وپا میکنند اینجا هم بعید نیست پول خرج کنند !
با این اوضاع باید به زودی منتظر بازخورد این موضوع در جامعه هم بود. جامعه ای که جتی کارهای ساده هم در ان به سختی انجام میگیرد.
نتیجه فراری دادن متخصصین کشور و همچنین عدم توجه به نیروی جوان علمی کشور همین است. دولت حتی وظیفه خود نمیداند برای دانش آموختگان دکتری کشور در حال حاضر شغل ایجاد کند. حتی جذب هیئت علمی را بسیار محدود کرده اند. ار طرفی افرادی با سوابق 30 -40 سال در دانشگاه ها بدون هیچ انگیزه ای و بدون هیچ تلاشی در حال ادامه کار هستند و فقط پول بیت المال را میگرند. بهتر نیست همین امروز دولت فکری به حال بزنشستگی اساتید در سن 60 سال بکند تا نیروی جوانی و افراد فعال تر وارد سیستم شوند و هم از نرخ بیکاری دکتری کم شود و هم اضواع دانشگاه ها رو به بهبود.
متاسفانه اینجانب با داشتن PhD و بعد از انجام یک دوره تحقیقاتی کاملا عملی همراه با نتایج کاربردی و درخشان در خارج از کشور و با سابقه زیاد صنعتی، تحقیقاتی و آموزشی بایستی درگیر فراخوان جذب هیات علمی در دانشگاه باشم. یک دانشگاه می گوید به تخصص شما احتیاج نداریم. یک دانشگاه می گوید متقاضی زیاد است. یک دانشگاه می گوید هر سه دانشگاه محل تحصیل شما یک جا بوده. با این شرایط تعداد زیاد فارغ التحصیلان و نبود ملاکهای تاثیرگذار تحقیقاتی و کاربردی در جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها چه امیدی می توان به پیشرفت دانشگاه داشت. تا وقتی ملاک انتخاب هیات علمی رابطه باشد (در همه دولتها) و ظاهرسازی برای رد کردن نخبگان "واقعی" (کسانی که توانایی راه اندازی خط تحقیقاتی و انجام کارهای تحقیقاتی عملی را دارند) با بهانه های واهی صورت گیرد، سرنوشتی بهتر از این نخواهیم داشت. الان در مصاحبه های دانشگاه ها کسانی قبول می شوند که با اعضای هیات جذب لابی مناسبی کرده باشند. با این وضع دانشگاه ها از کنار آنها هم نمی شود رد شد، چه برسد که به آنها داخل شد. وضعیت صنعت و تحقیقات هم که در کشور از روز روشن تر است. با این شرایط دانشجویان هم انگیزه ای نخواهند داشت و تنها محرک فعلی قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور است، به نحوی که دانشجویان لیسانس و فوق لیسانس برای پر کردن رزومه خود و افزایش شانس جذب در دانشگاههای خارجی مقاله منتشر می کنند تا در آینده به خارج از کشور بروند.
از نزدیک با کار سعودی ها آشنا بوده و هستم.
کارهاشون، مخصوصا در دانشگاه شاه عبدالله بسیار اصولی و زیر بنایی هست. با چند نفر از محققین اونجا همکاری علمی دارم.
فقط میتونم بگم با تجهیزات و امکاناتی که سعودی ها در دل صحرا فراهم کردن، آرزوی هر محقق سطح اول دنیا هست که اونجا کار پژوهشی انجام بده. کیفیت مقالات علمیشون بعضاً بسیار بالاست. و در آینده نچندان دوری تبدیل به یکی از موسسات برتر علمی دنیا خواهند شد.
البته نباید حقوق نجومی سعودی را هم نادیده گرفت که باعث جذب دانشمندان مشهوری هم شدن.
رده بندی ها کار ممالک استکباری است که خود را بزرگ و قدرتمند نشان دهند. دانشگاه های ما با ورودی های نخبه و با هوش و خلاق و علم مدار و پژوهشگر رشدی افتخار آفرین داشته اند. تنها کشور آسیا هستیم که دارای هشتاد و شش دانشمند در رده یکصد دانشمند برتر جهان میباشیم. تعداد دارندکان دکتر و فوق دکترای ما بیشترین و بهترین است. ثبت اختراعات و اکتشافات و ابداعات های ما رکورد شکسته است. علاقمندان به تحصیل در قطب های پژوهشی کشور خصوصن از جانب کشور های مسلمان دوست و برادر افتخار آفرین است.
غالب کشور های ذیربط ستاد بررسی چگونگی رشد اعجاب آور ما را تشکیل داده اند. نداریم شهر و شهرستانی که حد اقل سه یا چهار دانشگاه پژوهش محور نداشته باشد. این افتخارات بعلت همت و برنامه ریزی دقیق و مهندسی معکوس علوم به روز شده میباشد. پیروزی ما وعده الهی است و نخبگان ما برگزیدگان قله پیشرفت هستند. دانشگاه های گروه پزشکی و داروسازی و پرستاری وشریف و علم و صنعت و دانشگاه آزاد اسلامی و کاربردی و سایر شهرستان هافخر بشریت در قرن بیست و یک هستند. دست مریزاد.
پاسخ ها
حسن
||
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۵
ابی جان یه نگاه به نظرات و + ها و - ها بنداز بعد ادای ماده مذاب دربیار!!!!
استادی که برای تامین معاش فقیرانه تحت فشار است و در سطح فقر درامد دارد نمیتواند برای پیشرفت کشور و دانشجویان مثمرثمر باشد. مسولین هم با تبلیغات گسترده وعده پاداش اخروی رو اونم از جیب خدا برای اساتید گذاشتند. ایا خودمان و از جمله مسولین، برای علم و اساتید ان ارزش قایل هستیم? حداقل اینه که باید دغدغه معاش نداشته باشند. ایا مسولین از وضعیت موجود راضی هستند?
رکود و نزول علمی نتیجه نوع نگاه ما به علم و دانش هست. پس نمیتوان انتظار بهبودی داشت