یکی از اندیشمندان علوم اجتماعی میگویید .دولتهایی که نیاز مالی خود را از نفت تهیه میکنند و برای اداره کشور نیازی به مردم ندارند ، معمولا دموکراسی در ان کشورها اتفاق نمی افتد ، زیرا اصولا دولت وابسته و محتاج مردم نیست .
چشم بسته غیب میگویند! معلومه خوب!
البته ظاهرا نمیدانند که اختلاسهای چند صد میلیاردی و فساد و ... بیشتر از قیمت نفت روی اعتراضهای مردم اثر دارد. این مملکت اینقدر ثروت دارد که فقط خدا میداند.
بعد از اين همه سال كه از انقلاب ميگذره مسئولان نتونستن اقتصاد مارو از نفت جدا كنن اين نشونه بي لياقتي مسئوليني هست كه به اسم ذخيره نظام و به وسيله حرفهاي پوپوليستي و ظاهر تيپيكالي كه در اين نظام باب شده راس كار ميان. اينم نتيجه بصيرتشون. ما اگه واقعا به فكر انقلاب و ايرانيم اين رسم اداره كردنش نيست. واقعا بايد اصلاحات بسيار گسترده اي بكنيم
ما بیش از 30 سال است که نفت میفروشیم و با اعمال انواع تعرفه بر کالاهای وارداتی از تولید کننده های داخلی حمایت کردیم تا خودکفا شده و وابستگی به نفت کاهش یابد اما تولید کنندگان داخلی نه تنها از این فرصت استفاده نکردند بلکه پسرفت هم کردند . مانند خودروسازها
که اگر درست مدیریت میشد ما الان مانند کره جنوبی صادر کننده بزرگ خودرو بودیم و در زمینه های دیگر هم همینطور و حالا هم دشمنان به راحتی میتوانند کشورمان را تحت فشار قرار دهند.
او هم آنقدر ساده هست كه با اين حرفها فريب بخورد و به ضرر خودش كار كند!