کم آبی و در مواردی بی آبی و آلودگی های مکرر هوا زندگی را بر مردم تلخ کرده است. دولت فعلی و آینده گان باید این مشکلات را جدی و راهکارهای اساسی فراهم کنند. از دانشمندان زیست محیطی و اب شناسان بین الملی کمک بیگیرید.
بفرمایید چه ارتباطی بین برجام و اعتراضات وجود دارد؟
خوب است برای خودمان و دولت یادآوری کنیم که آقای روحانی در مرداد۹۲ :
دلار آزاد را حدود ۳۲۰۰ تومان
و سکه را حدود ۱میلیون تومان
تحویل گرفت
اما الان قیمتشان در ۳۰دی۹۶ شد
دلار: ۴۵۰۰
سکه: ۱میلیون و پانصد هزار تومان
لذا بهمین خاطر چندسال سوال مردم اینست که چرا برجام برای ایران و اقتصاد ما خاصیتی نداشته؟
البته وندی شرمن معاون کری مقصر را سواد تیم هسته ای اعلام کرد و گفت آنها معنای lift(تعلیق) را نمیدانستند و فکر کردند معنایش لغو و پایان تحریم است!
و آمریکا هم با همین استدلال، مکرر بعد برجام ایران را تحریم کرد.
خودکفایی تو همه موارد یعنی اشتباه.
دوستان اسیر معنی واژه ها نشن!
که مثلا خودکفایی معنی خوبی میده پس حتما خوبه.
یه مثالش اینه ک مثلا که ما خیاط هستیم اگه بریم از نانوایی نون بخریم هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ کیفیت و زمان خیلی به صرفه تر هست تا خودمون بخواییم نان بپزیم در خانه!
تولید خیلی از کالاها در ایران و کاشت خیلی از محصولات صرفه اقتصادی نداره!
هیچ کشوری تو همه زمینه ها خودکفا نشده ، چون هنوز هیچ کشوری به این درجه از اشتباه نرسیده.
هنوز روز خوبمان است و هنوز شب تاریکمان نرسیده. هر چه دادو فریاد زدیم به گوش کسی نرفت همه در پی امنیت غذایی بودن گو اینکه ژاپن همه غذایش را خود تهیه میکند؟ یا کره جنوبی یا ....
هر چند زمان طلایی از دست رفته ولی جلوگیری از زیان بیشتر ممکن است. پر کردن تمامی چاههای غیر مجاز و محدود کردن چاههای مجاز به استفاده کمتر از آب غیر قابل تجدید. عدم حمایت از کشاورزی سنتی و بخصوص آببر و صادرات هندوانه به دبی و عراق و ....
راه اندازی آب شیرینکنهای وسیع در جنوب کشور و استفاده از امکانات کشاورزی برای کشت محصولات کم آب بر. خود ساختن آب شیرین کنها تعداد زیادی فرصت شغلی ایجاد میکند همچنین نگهداری آنها. چاره ای نداریم که آب شیرین شده گران بها را به قسمت مرکزی منتقل کنیم و این باز تولید اشتغال. کشاورزی سر پوشیده و استفاده از روشهای نوین کاری که اسرائیل با مقدار بسیار کمتری از ما حتی در دوره خشکسالی کشاورزی پیشرفته ای دارد با بیشترین بازده محصول. دوران کشاورزی به شکل کنونی به سر آمده است و باید روستاییان و اهل کشاورزی را برای روزهای سخت و منطبق کردن خود با آن آماده کنیم اگر دیر بجنبیم سرنوشتمان بدتر از سوریه و سومالی خواهد شد چون ما تا به حال کم دشمن برای خودمان نتراشیده ایم. اگر به فکر مردم و کشور هستید بجنبید که حتی امروز هم دیر است. به هزینه های بی نتیجه تحت عنوان احیای ارومیه یا طرحههای بی نتیجه که فقط تولید درامد برای مجزیان رانت خور و ارسال پول به کانادا و اروپا و آمریکا میشود پایان دهید همان هزینه ها را میتوانید در ساختن آب شیرینکنها مصرف کنید که نگویید بار مالی دارد. آموزش و باز آموزش توده مردم و جلوگیری از هدر دادن آب گرانبها در سرزمین خشک و خشکتر در آینده. حتی به فکر استفاده از آب ترکیه باشید بد یا خوب آنها جلوی بخش زیادی از آب دجله و فرات را گرفته اند و ما ناچار به خرید آب از آنها خواهیم بود. باروری ابر و اینگونه اعمال در ایران نتیجه زیادی ندارد چون ابری نیست که بارور شود یا اگر هم هست شرایط باروری ندارد. هزینه ای که در یزد شد اگر با تانکر آب از دور دست میبردید بیشتر بود تا آبی که با باروری افزوده شد. حفظ جنگلهای موجود از اهم کارهاست چون همین جنگلها دیگر قابل تجدید شدن نیستند چون آب و هوا دیگر آب و هوای دیروز نیست و همچنین جنگلها نقش زیادی در حفظ آب موجود را دارند نابودی آنها به هر دیلی چه طبیعی و چه غیر طبیعی یعنی کندن ریشه خودمان. امنیت ما فقط با توپ و تانک دشمن در خطر نیست بلکه نبود آب از آنها خیلی خطرناکتر میابشد. خدا به فریاد این کشور برسد.
جالبه که همه عالم از معضلات و نقاط ضعف و حساس ما باخبرند و در جریان ابهت شکننده ما هستند.ولی ما کماکان در حال رجزخونی هستیم و باورمون شده که برقدرتیم و امپراطوری پارس در حال ایجاده!!!
اصولاً در ایران واژه ای به نام دیپلماسی آب وجود ندارد که اگر وجود داشت کار به اینجا نمی کشید.