حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی از دیرباز با مسائل جامعه آشنا هستند و به عنوان یکی از چهره های شاخص فرهنگی از پیش از انقلاب اسلامی نیز مطرح بودند. ایشان ناشر پر مخاطب ترین مجله ی اسلامی بودند که نقش به سزایی در شکل گیری دیدگاه نسل جوان داشته و دارد. هر بار که مطلبی را، به ویژه در خصوص مسائل اجتماعی، بیان می فرمایند بنده با دقت کل مطلب را می خوانم چون ایشان واقعاً جامع الشرایط هستند. ولی یک گله ای بنده از ایشان و مراجع عظام دیگر دارم و آن این که به اندازه ای که به فضای مجازی و مسائل دیگر اهمیت می دهند به مسئله ای به نام اعتیاد که بنیان کشور را می رود که برکند و نسل جوان را بی خاصیت کرده و نزدیک به نیمی از خانواده ها را مستقیماً و غیر مستقیم درگیر خود کرده است چرا برخوردی که شایسته ی این خطر بزرگ است انجام نمی گیرد؟ چرا فتوایی در خصوص حرمت آن صادر نمی شود؟ آیا خطر آن کمتر از فضای مجازی است؟ آیا فضای مجازی همه اش بد است؟ اگر چنین است، چرا تمامی مراکز و مراجع دینی دارای تارنمای مخصوص به خود هستند. فضای مجازی به خودی خود نمی تواند خوب یا بد باشد بلکه این نوع استفاده ی ما است که آن را به عنوان یک عامل هدایت کننده یا منحرف کننده تبدیل می کند. من هر حکمی از احکام شرعی را که لازم داشته باشم به سرعت تمام از فضای مجازی استخراج و استفاده می کنم، این کجایش بد است؟ ولی آیا مواد مخدر حتی یک بعد خوب هم دارد؟ جوانان ما فضای مجازی را خوب می شناسند. عده زیادی از آنها با تکیه بر فضای مجازی کار پیدا کرده و امرار معاش می کنند و روزی خانواده خود را در می آورند. لازم است به دیدگاه جوانانمان شکل بدهیم به جای آن که منع کنیم، فیلتر کنیم، نهی کنیم، تحریم کنیم و ..... به نظر بنده نقشی که حضرت آیت الله در شکل دهی طرز فکر جوانان قبل از انقلاب داشتند بسیار کارآمدتر از نهی کنونی است. برای شکل دادن دیدگاه درست نیاز به کار فرهنگی اصیل و درست و مبتنی بر نیازها و تهدیدها است. اقتضای زمانه ی ما فرق کرده دیگر آن برداشت سنتی از امر به معروف و نهی از منکر کارساز نیست. به موازارت پیچیده تر شدن تهدیدها و فرصت ها ما هم باید روش های خود را با آن هماهنگ کنیم که برای نسل جوان هم از حیث سلبی و هم از حیث ایجابی جذابیت داشته باشد.
بسمه تعالی
سرکار خانم امانی
باسلام و تهیات الهی
احتراما همانگونه که جنابعالی هم اشاره فرمودیدمشکلات اقتصادی کمر مردان و بلکه خانواده هاراشکسته و امانشان را بریده.وقتی برای تهیه نیازهای اولیه زندگی که شامل خوراک وپوشاک ومسکن هست مردان ناتوان و درمانده می باشند مشخص و مبرهن است که دیگر توانی برای اداره زندگی موجود نخواهد بود و خانواده های با اصالت با سیلی صورت خود را سرخ میکنند.اینجانب علیرغم سابقه کاری۱۶ساله در صنعت پتروشیمی همیشه در این فکر هستم که چگونه یک معلم با حقوق یک میلیون وپانصد هزارتومان یا یک پلیس با همین رنج حقوق گذران عمر میکنند درحالی که همانگونه که همگان استحضار دارند در اکثر کشورها حقوق معلمان بعلت آموزش متخصصان آینده کشور، و پلیس بعلت جلوگیری از فساد کادر جزو بالاترین حقوقهاست.متاسفانه رابطه بازیها بی برنامه گیها و رانت و فساد اداری و اقتصادی و تبعیض باعث شده افرادی در برخی سمتها وپستها قرار بگیرند که نه تنها سابقه مرتبط کاری ندارند بلکه لیاقت مدیریتی برای احراز آن جایگاه را هم ندارند و این از مشکلات بزرگ در صنعت و مدیریت حتی کلان کشور است که در صورت اصلاح نشدن چه بسا باعث به قهقرا رفتن کشور گردد فی المثل همانگونه که همگان می بینیم گرد و غباری که استانهای کشور را فرا میگیرد و روزانه خسارات سنگینی به کشور وارد میکند از بی تدبیری و درگیرهای جناحی بوجود آمده است و یا انتقال آب از سرشاخه های دز و کارون باعث مشکلات گردیده است و روح اتحاد را از مردم گرفته است وگرنه باید تمام مردم به میزان مساوی حق استفاده از منابع را داشته باشند.سوال دیگر اینکه آیا ساختن مسکن مهر در محلهای پرت وحاشیه شهرها باعث آن نگردید که فاصله جغرافیایی طبقاتی نیز با شدت بیشتری مشهودد گردد که نشان از کارشناسی نکردن طرح بوده است چرا که نباید عزت انسانها و لو فقرا را خدشه دار کرد.۰
ومن الله التوفیق
سردار، من فكر ميكردم تو كشور ما مسئولان به مسئله نژاد اهميت نميدن ولي مثل خيلي از تصورات ديگه باز مسئولان مرا نا اميد كردن، در ضمن تا نيم قرن ديگه فكر ميكنين اقليم ايران ظرفيت چه مقدار از نژاد غير اروپايي رو داره؟؟