با این کاری که بانک مرکزی داره میکنه یعنی تاخیر در پرداخت پایا و ساتنا و دست به سر کردن مردم در هنگام مراجعه حضوری جهت گرفتن مبالغ بالا فقط دلار شدیدا بالا خواهد رفت.
تعجب دوستان انگار همه مسائل را نمی دانند مگر می شود با گوشی تلفن همراه کار کرد و بدون هزینه نقل و انتقال و شارژ و.. انجام داد ؟ ضمن انکه مبلغ 24 ساعته در نزد ( مثلاً دستگاه پوز ) سود آن برای شرکتها نیست بلکه در زمان تراکنش مبلغ بصورت مجازی به حساب بانک مرکزی ( شاپرک ) وارد می گردد و از ساعت 12 شب به بعد تا 12 شب بعد تمامی تراکنش ها مجدداً بحساب شاپرک وارد می شود بنابریا ن در مدت 24 ساعت تمام مبالغ در نزد بانک مرکز می باشد و در روز 5 شنبه و یا روز ماقبل تعطیلی تا اولین روز کاری نزد بانک می ماند و مبلغی سیار حداقل از یک تا 50 میلیراد تومان نزد بانک مرکزی باقی می ماند و این باعث سود اوری و اعتبار بیش از پیش آن گردد . ضمن آنکه شما اینده را ببینید که با اعتراض مردم هزینه تراکنش ( البته الان فقط جهت دریافت موجودی اخذ می گردد ) بابت دریافت و جه و پرداخت قبوض و... دریافت نمایند زیرا بابت هر تراکنش شرکتها از بانک مبلغی دریافت می کنند ولی از مشتری خیر البته بجز جوالحات که انهم بین بانک واریزی و برداشتی و مالک دستگاه پرداخت می شد بنابریان بانکها با سرمایه گذاری در عابر بانک و دادن سود باید درامد خود را بجایی برسانند که بتوانند با هر مبلغی حداقل 30 درصد درامد سالیانه داشته باشند زیرا در حال حاضر دیگر از سوی سود وام ها مبلغ کلانی عای انها نمی گردد و درامد از هزینه های ( مانند دفترچه 40.000 ریال ) کارت عابر بانک 3تا 4 هزار تومان افتتاح حساب 3000تومان دادن رمز گم شده 1000 تومان کسب اطلاعات از بانک مرکزی 10000تومان استعلام از اداره ثبت و احوال 1000تومان . کسب اطلاعات مشتری 10000 تومان و....
من یک کارشناس بانک و کارشناس ارشد تجارت الکترونیک هستم
با خیلی از سیاست های دولت مخالفم و همچنین مخالف سر سخت خیلی از سیاست های بانک مرکزی که عاملی مهم در بهم ریختن اقتصاد است
ولی یم جستجوی ساده هم نشان میده این روش پرداخت بسیار ناامن است
ای کاش نگارنده قبل از نگارش، نظر یک متخصص امنیت در حوزه بانکداری الکترونیک رو می گرفت. برای اینکه هیچ شبهه ای نباشه می تونستید متخصصان رو جوری انتخاب کنید که ذینفع نباشند اون وقت بهتون می گفتند که:
- ussd به هیچ عنوان امن نیست و اطلاعات از مبدا تا اپراتور مخابراتی به شکل plain تبادل می شه و هر رمزنگاری که بشه بعد از اون هستش.
- برخلاف اشاره نگارنده در کشورهای پیشرفته دنیا از ussd برای کاربرد تراکنش های مالی استفاده نمی شه.
- تمامی خدماتی که در بستر ussd الان ارایه می شه از درگاه های اینترنتی و یا app های مبتنی بر کانال های امن هم ارایه می شه و یا قابل ارائه هست بنابراین قرار نیست هیچ عقب گردی در زمینه خدمات الکترونیک رخ بده.
و در پایان سوال من از نگارنده محترم اینه:
- آیا باید بانک مرکزی منتظر وقوع یک فاجعه و رسوایی باشه تا یه عملکرد پرریسک و غیرامن رو کنار بگذاره؟
اگر اين كار به جلوگيري از ورشكستگي بانكها كمك مي كند بايد به اجراي آن كمك كنيم. توجه داشته باشين همه بانكها در ايران دولتي هستند و اگر اعلام ورشكستگي كنند يعني بايد فاتحه ي حقوق آخر ماه و اون چندرغاز پولي رو كه سپرده گذاشتيم تو بانكها كلا بخوانيم!!
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۲
ببين يه بار نه گفتن بهتر از 9 ما زجر كشيدنه . بزاريم تكليف يه سره بشه