در آيه 32 و 33 سوره احزاب به زنان پيغمبر اكرم9 توصيههايي ميكند و در ادامه ميفرمايد: (وَقَرْنَ فِي بُيوتِكُنَّ وَلاَ تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيةِ)؛ «شما در خانههايتان بمانيد و مثل جاهليت نخستين زينتهايتان را آشكار نكنيد.»
واژه «قرن» به معناي وقار، سنگيني و متانت است و در اينجا كنايه از قرار گرفتن داخل خانه است.1
واژه «تبرج» به معناي «آشكار كردن» است. و مقصود از «جاهليت اول» همان جاهليت قبل از اسلام است.
قبل از اسلام كه دوران «جاهليت» بوده، زنان زيورها و زينتهاي خودشان را آشكار ميكردند و حجاب مناسبي نداشتند. از اين رو قرآن به زنان پيامبر توصيه ميكند كه همچون زنان جاهليت رفتار نكنيد و اهل آشكار كردن زيورها، تفاخر، خودنمايي و... نباشيد. به عبارت ديگر به زنان توصيه ميكند كه زينتها را براي شوهرهاي خودتان نگه داريد و خودتان را از نامحرمان بپوشانيد. جالب اين است كه در ا?ن آيه ميفرمايد:(الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَى) مفسران از اين تعبير استفاده كردهاند كه جاهليت ديگري هم در راه است، «جاهليت اول»، جاهليت قبل از بعثت پيامبر اسلام بوده كه با ظهور اسلام برچيده شد.
و شايد «جاهليت دوم» زمانهايي مثل آخرالزمان باشد، كه گاهي نشانههاي آن را امروزه ميبينيم. كه همان عادات جاهليت در برخي از كشورها و در برخي فرهنگها زنده شده است.
به عنوان مثال «زن» كالايي براي سرمايهداران شده است. ا?نکه به نام آزادي، زن به كالاي تبليغاتي تبديل شده براي هيچ كس پوشيده نيست.
و همچنين فرهنگ برهنگي در دنيا ترويج ميشود و ا?نها همان ويژگيهايي است كه در فرهنگ عرب وجود داشت كه دوباره به نوع ديگر و با آب و رنگ جديدي امروزه در برخي از جوامع هويدا شده و روز به روز شأن و منزلت زن را پايين ميآورند و در حقيقت قرآن هشدار ميدهد مواظب باشيد كه خانمها گرفتار، همان جاهليت نشوند، ولو با نام نوين!
1. در حقيقت قرآن، به زنان پيامبر توصيه ميكند كه در كوچه و بازار روان نشويد، چون ممكن است برخي افراد از حضور شما كه از خانواده پيامبر هستيد سوء استفاده بكنند و احياناً در مسائل سياسي و اجتماعي مشكل آفرين شود.
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
این در حقیقت رو از کجا در آوردی
آوا
||
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
"برادر عزیز خودتان هم میفرمایید "زنان پیامبر.
ناشناس
||
۰۷:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
با خواندن این مطلب یک واحد دیگر اخلاق و تربیت اسلامی را الان پاس کردم.
ناشناس
||
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
احتمالا جاهلیت دوم همانی است که الان در ایران حاکم است.
ناشناس
||
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
پس این ایه برای زنان پیامبر نازل شده
ناشناس
||
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
ناشناس 7:28 نظرت جالب بود.
ناشناس
||
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
شما به زنت بگو .آشکار نکنه .چرا برای ما املا می گویی
ناشناس
||
۰۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
شما عقایدت را با هر دلیلی که برای آن سراغ داری برای خودت نگه دار. تمایل شما و امثال شما برای تحمیل عقاید خود به دیگران حاصلی برای شما جز به سخره گرفتن و نفرت از عقاید شما به همراه نداشته است.
کاربران و سیاسیون محترم میدانید چرا کشور ما درگیر بحث حجاب هست اول انتظار افراد مذهبی آنهم از طیف سیاسی از دختران و زنان جامعه ایران خیلی زیاد هست یعنی نگاه افراطی به زنان دارند و دوم اینکه اگر تمام مشکلات جامعه ما حل شود باز اگر زنی یا دختری سر بالکان منزلش یا در داخل حیاطش که مشرف به ساختمان دیگر باشد و روسری بر سرش نباشد گروهی دیگر میگویند ای امان این چه وضعی هست چرا رعایت نمیکنند آیا این حساسیت به فقیری که کنار خیابان گدایی میکند کسی یا روحانی من ندیدم از ایشان بپرسد چرا در این سرما نشسته ایی و مشکل تو چیست من ندیدم شما دیدین . اگر این حساسیت ها به بیکاری و گرانی و تورم و اقتصاد بود مشکلی نبود
مستعار علی کامنت شما را اتفاقا سه بار خواندم ولی چیزی که فهمیدم طیف فکری شما همیشه در عالم و فضای قرنها پیش زندگی میکند یعنی عادت کردید که در بحث اقتصاد و فرهنگ و سیاست اجرایی امور . روابط خارجی و ...به گذشته برگردید در صورتی به متضیات زمان حال توجه ندارید . اگر گذشته ای که شما فکرش را میکنید تحولی وجود نداشت نگاه تاریخی به صد سال پیش داری . مردم در بخش تحصیل دختران . بهداشت و درمان . جاده . بیمارستان . خودرو .هواپیما . دچار مشکل بودند اما سیر تحولات مردم را هم با خود همراه کرد . بنابراین شما از اول خواستید که با زور هم که شده تز فکری همراه با انگیزه سیاسی و حکومتی را اجرا کنید ولی بعدا متوجه شدید که امکانش وجود ندارد به حداقلها بسنده کردید . بنابراین با عرض معذرت گفتمان شما برای زنان ارزشی قایل نیست و این حرفها را بیشتر بخاطر رد گم کردن و یک نوع پز سیاسی در دکور دیپلماسی جهت چانه زدن در مجامع دیگر کشورها میدانم همین قدر که دختران و زنان ما حجاب را رعایت میکنند خوب هست بیشتر از این افراطی هست و نمود داعش را زنده میکند اگر بگوییم ما با داعش فرق داریم موفق باشید
متاسفانه بسیاری از مردم یاد گرفتند که در کوچه و خیابان و شهر و روستا روز و شب فقط دغدغه طرز لباس پوشیدن مردم را دارند . وقتی پیش این افراد میشینید . میگویند ببین بیین چطوری راه میره . لباسش را ببین . موی سرش را بببین . کفش را ایجوره . ولی وقتی خیلی با ایجور افراد حرف بزنی و صحبت کنی هیچ چیز دیگر برای بیان ندارند یعنی دیگر صفات انسانها غیبت نکردن . دوستی . وفای به عهد . دوری از کینه و نفرت . همزیستی . ..متاسفانه من حیقتا کسانی که هر روز مردم را برانداز میکنند ولی عیوب خودشان را نمیبینند فاصله میگیرم و اولین چیزی که از این طیف افراد میپرسم میگویم از خودت بگو از دیگران نگو . خودت چی داری . آیا در مراودات روزمره به اینجور افرادرا میبینید . شاخصی که آنها از انسانیت تعریف میکنند فقط پوشش لباس حتی صورت و دستها هست . من چنین قضاوتی را که به لباس باشد قبول ندارم .
در گزینش ادارات و شرکت ها و سازمانهای دولتی و وزارتخانه ها افرادی با شرایط سخت ایدولوژیکی و شکل و ظواهر خاص دولت استخدام میشوند ولی بعد میبینیم کارها بخوبی و انتظار مردم پیش نمیرود در حقیت بعد از چند دهه هر چه را که پنبه کرده بودیم باید از نوع شروع کنیم دیدیم که تعهد خشک و خالی بعد از مدتی فروکش میکند و آنچه پایدار و ماندگار خواهد بود تخصص همراه با تجربه هست اینقدر به مردم گیر ندین بگذارید مردم زندگیشان را بکنند . اینقدر طرز زندگی کردن مردم را تو رسانه اینقدر روز و شب نگویید ذهنها از نصیحت زیاد خسته میشوند تا یک حدی انسان نصیحت میپذیرد و بعد که خسته شد فریاد میکند و میگویید بس کن دیگر . کمی خودت و خانواده ات و بستگانت را نصیحت کن . اینقدر مردم سواد و شعور دارند که بد از خوب را تشخیص دهند . خدای نصیحت تو یک کانال باشه مشکلی نیست 24ساعت خسته کننده هست 24ساعت بمردم گیردادن خسته کننده هست .