اگر حقوق و هزینه های بالا سری هر یک از اساتید این حوزه ها را 15000000 تومان فرض کنیم که به طور قطع بسیار بالاتر است
15000000*850= 1270000000 هزینه اساتید با بالاسری در ماه
یعنی هزینه تربیت هر طلبه برای هر ماه حدود 8.5 میلیون تومان است
به راستی در این اوضاع بد اقتصادی آیا نمی شود اقتصادی تر به تربیت روحانی پرداخت ؟ سوال بعدی این است چرا در سال های گذشته وضعیت فرهنگی کشور به چنین روزی افتاده است؟ و در آخر آیا نمی شود با تجمیع آنها و کاهش تعداد استاد راندمان آنها را بالا برد؟ وقتی دانشگاه های بزرگ با تعداد بسیار کمتری از استاد چندین برابر دانشجو تربیت می کنند به نظر کاهش هزینه ها امکانپذیر است.
پیشنهاد می کنم ضمن شفافیت بیشتر اصلاحات ساختاری و اقتصادی نیز در این حوزه ها انجام شود. تا راندمان آنها نیز افزایش یابد. و از طریق صرفه جویی اقدامات فرهنگی برای بهبود شرایط فرهنگی جامعه و رفع فقر انجام گردد.
پاسخ ها
ناشناس
||
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
تعداد صفر های شما غیر منطقی است.
استاد حوزه حق التدریس می گیرد و حد اکثر یک ملیون بابت تدریس نمی تواند بگیرد
محمد
||
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۳۰
عزیزم اولا که رقمی که شما فرمودی رو حوزه به خوابم ندیده
تحقیق نکرده و تخیلی حرف نزن
دوما حوزه های علمیه عمدتا از مراجع تقلید تامین مالی میشن
البته کم کاری حوزه های علمیه در حوزه ی فرهنگ کاملا واضحه
نمونش این سطح تفکر، زودباوری، بدبینی و سواد که بر بیشتر هموطنامون حاکمه
آموزش پرورش و حوزه دو مقصر بزرگ انقلاب اسلامی بودن که ای کاش اصلاح می شدن
يك سوال ساده. اگر فردا صبح همه روحانيون محترم دست از كار بكشند كدام كار مملكت و مردم لنگ مي ماند؟ حالا اگر كارگران محترم شهرداري و غسالخانه و راننده هاي كاميون دست از كار بكشند چطور؟ حالا به كدام قشر نياز هست ?
قبل از انقلاب علوم اسلامی بسیار محجور بود و کمتر جوانان به حوزه ها می رفتند ولی آنها که میرفتند و می ماندند واقعا عاشقانه تحصیل می کردند واز دل آن حوزه ها کسانی مثل شهید مطهری مفتح آیتالله منتظری علامه طباطبایی دکتر جعفر شهیدی دکتر مهدی محقق و بسیاری دیگر پرورش یافتند آنها بسیار ساده زیست بودند و برای هیچ هدفی جز اشایه فرهنگ دینی نرفته بودند ولی متاسفانه معیار ها عوض شده اولا بعد از انقلاب صاحبنظر چندانی در حوزه ها پرورش نیافت ثانیا حوزه ه ها شد سکوی پرتاب برای دسترسی به بعضی مشاغل اکنون طلبه ها نوعا بجای خواندن دروس دینی وارد بحث های بی نتیجه سیاسی شده اند شما یک مسله دینی را از آن ها بپرسید هرکدام یک جواب می دهند خلاصه سطح علمی و اخلاقی بسا پایین آمده هیچکس هم بفکر نیست کجایند کسانی مثل حاج آقا رحیم ارباب که در نهایت ناداری از هیچ کس وجوهات نمی پذیرفت
هم تحصیل رایگان هست هم بیمه هستند هم شغل راحتی دارند و پول خوبی هم گیرشان برای مناسبتها گیر میاید چون در مشاغل روحانیون فقط منتقد هستند و انتقاد هم کار راحتی هست و هم پوشیدن لباس هم هیچکس اجبارشان نمیکند بلکه خواسته قلبی هست