متاسفانه به جای زیر سوال بردن جشن چهارشنبه و دیگر مرسومات نوروز باید در چنین مراسمی مثل جشنواره کیش که با نور افشانی آسمان میکردند و مردم هم هزینه نمیکردند چون به حالت روحی و روانی ثابت شده که چون هزینه نمیکند مردم هزینه جانی حتی میکنند
منظورتون از مسئولین دولت بی تدیبیر و صدا و سیمای منفعل است؟ آیا از نظر موبد اعظم و نماینده زرتشتیان در مجلس اطلاع دارید که پریدن از روی آتش را یک بی فرهنگی دانست؟
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۳
البته چهارشنبه سوری صد درصد متعلق به . زردتشتیان نیست
متاسفانه روزی بود که مردم با ارامش دم در کوچه شادی میکردن اما افراد به اصطلاح خود سر به بهانه های مختلف به مردم هجوم برده و شادی انها رو بهم میزدند الان این اتفاقات به نوعی عقده های مردمه و الا در همه جای دنیا وظیفه دولته که محیط شاد برای خانواده ها و جامعه ایجاد کنه . با ارزوی روزی که شادی مردم با ارامش و حمایت دولت از شادی مردم باشه .
برخی که بسياري از عقائدخودشان بر پايه خرافه استوار است چهارشنبه سوري را خرافه پرستي معرفي مي كنند گيريم چهارشنبه سوري و سيزده بدر به عنوان سنتي ديرين مبناي عقلاني نداشته باشد ( كه البته دارد) مگر همه خرافه ها و اسطوره را بايد دور ريخت ؟ وقتي سنتي كهن امروزه كاركرد اجتماعي در جهت ايجاد نشاط و سرگرمي و همدلي و شادي داردچرا نبايد حفظ شود؟ اگر آئين هاي خرافي همه بد هستند پس سينه زني و علم كشي و زنجير زني و قمه زني كه اتفاقا ريشه در خرافه هاي مسيحيت دارد و وارداتي است بايد دور ريخته شوند.
يكى از مظلومترين چهره هاى شاهنامه است كه وقتى زن پدرش سودابه ، به او دل بست هرگز به مكر نامادرى گرفتار نشد..
تااينكه اين جسارت به گوش پدرش كيكاووس رسيد و شديدا مورد خشم او گرديد ،
سياوش از پدر خواست تا براى اثبات پاكى و بيگناهيش ازهفت تونل آتش گذر كند و اگر سالم بيرون آمد، آنرا دليل بى گناهيش بداند
این آزمون آتش در آخرين سه شنبه(بهرام شید ) سال انجامید و او سرفرازانه بيرون آمد ،
به دستور پدر قرار شد که فردایش یعنی چهارشنبه (بهرام شید)در وسط میدان اصلی شهر سوری به کل مردم بدهد که شد چهارشنبه سوری ...
و اين روز جشن ملى شناخته شد.
وماهم واپسين سه شنبه را به ياد پاكى و انسانيت با پريدن از روى آتش جشن ميگيريم .....
چهارشنبه سوری در حقیقت نشانی از پاکی ایرانیان است
این جشن به این زیبایی،
فلسفه زیبایی دارد
ایران پرمهر چنین است
لطفا به یاد بسپارید برای یاد آوری آداب و رسوم اجداد پاک سرشت مان ..
اما برخی با مقابله با این سنت برخاست وباعث شد این جشن ملی تبدیل بشه به بمب ملی
مشکل پیش آمده در خصوص چهارشنبه سوری بر می گردد به نهوه برخورد با این رسم ایرانی . در آن موقع این جشن بصورت سنتی خود بود و مردم هیزم جمع می کردند و از روی آن می پریدند ... ولی پلیس و گشت می آمد و مردم را دنبال می کرد و آتش را خاموش می کرد و مراسم را برهم می زد و جوانان برای اینکه قدرت مانور و فرار و دوباره شروع کردن مراسم را داشته باشند به سمت ترقه روی آوردند.
تا اونجايي كه من ميدونم مخالفت كامل با جشن قديمي اين كار را به اينجا رسوند. خيلي از علما هم با اين وضع همراه بودن از جمله نقل قول هايي كه از شهيد مطهري هست. يكم ديره. اميدوارم اونايي كه الان از موسيقي سالم و قديمي ايراني جلوگيري كردن يكم بفهمن و فكر كنن.