در جنوب استان کرمان دو نوع قارچ خوراکی طبیعی داریم یکی بعد از رعد وبرق وباران بیرون میآید بیشتر در مناطق سردسیر، عموم مردم مخصوصا آدمهای میانسال به راحتی اینها را میشناسند خیلی بزرگ نمیشوند از نوع دکمه ای هستند و اگر یکی دو روز چیده نشه کرم میزنه یکی از تفاوتهاش همینه قارچ سمی به ندرت کرم میزنه اینها خیلی شبیه قارچهایی هست که پرورشی هستند.نوع دوم که به کغارک معروف هست در کوهستانهای سردسیر وقلل مرتفع برف گیر معمولا بعد از آب شدن برف ها از جای ریشه سه تا گیاه از قسمتی که کامل گیاه خشک شده یا نیمه خشک باشه بیرون می آیدفقط از سه گیاه خاص (کال یا کما- کرفس کوهی و گیاه گارچی) شکل صفحه ای وپهن دارد این هم اگر زود چیده نشود یا گوسفندها میخورن یا کرم میزنه (عمومآ) اما به احتمال زیاد مردم مناطق غرب هم قارچ های منطقه خودشون را خوب میشناسند این موضوع جای برسی دقیق تری دارد