تابناک جان خواهش میکنم منعکس کن.
هرچند بحث احتکار و فرهنگ غلط مردم برای خرید جنس گران شده در بروز این وضعیت بحرانی قابل بحث است، ولی بدون شک نمی توان از نقش تصمیمات مخرب بانک مرکزی و دولت هم گذشت.
در بحث سکه شاهد بودیم که بانک مرکزی بجای عرضه تدریجی سکه به بازار و کنترل آن، اقدام به پیش فروش بی ضابطه و نامحدود سکه کرد که باعث افتادن سکه یکسال آینده بازار به دست یک عده خاص شد بطوریکه حتی یک نفر تا 25 هزار سکه پیش خرید کرده است. مشخص است که این افراد پس از دریافت سکه ها هم از عرضه آن به بازار خودداری خواهند کرد و با توجه به کمبود عرضه، قیمت ها بیشتر و بیشتر بالا خواهد رفت. در این شرایط سوال اینجاست که آیا واقعا نهادهای دیگر بخصوص مجلسی ها چنین حرکت اشتباه و به زعم بنده خیانت گونه تصمیم گیران بانک مرکزی را متوجه نشدند؟!! اگر فهمیدند و کاری نکردند که آنها هم خیانت کرده اند و اگر نفهمیدند که وای بر ما!!
در بحث دلار هم باید از یکسال پیش که فضا آرام تر بود بدون این بگیر و ببندها و از کار انداختن بازار و صرافی ها یکسان سازی ارز انجام میشد. آمدند با یک تصمیم احساسی و بدون هیچگونه کارشناسی نرخ 4200 را اعلام کردند و گفتند همه نیاز ها را پوشش میدیم، ولی در عمل 60 تا 70 درصد نیاز ها را بیشتر نپوشاندند و الباقی نیازها سر از بازار سیاه و دلالان منفعت طلب درآورد و دولت هم چشم خود را بر آن بست و به نوعی سر خود را زیر برف فرو برد. ضمن آنکه فراموش کردند که کشور با یک حجم وحشتناک نقدینگی و سرمایه سرگردان مواجه است و در برابر این رفتارهای دستوری واکنش شدیدتری نشان میدهد. در این زمینه هم کم کاری و بی عرضگی تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی در عدم پیش بینی این وضعیت کاملا مشهود است که باید جوابگوی این تصمیمات اشتباه و فاجعه آمیز خود باشند.
بنده به عنوان فردی که به این دولت رای داده ام از شخص رییس جمهور درخواست پاسخگویی و حرکت عملی دولت در جبران این تصمیمات و اشتباهات بجای شعار دهی بی خاصیت را دارم.بنظر من جلوی ضرر را از هر جا بگیریم منفعت است. اصرار به حفظ وضعیت فعلی ارزی و سرگردان کردن نیاز مردم در بازار سیاه و دلالان که پایه محاسبه ای همه اجناس از جمله خودرو و مسکن شده است کشور را به سمت خطرناکی سوق می دهد.
بزرگترین محتکران دو خودروساز بزرگ هستن و علی رغم حمایتهایی که همیشه ازشان و از خودروهای افتضاحشان میشه ولی در هنگام سختیها به مردم از پشت خنجر میزنن و رو به احتکار و گران کردن میارن.
برید بابا الکی سر مردم شیره نمالید کدوم قطار کدوم نظارت کدوم مهار وضع روز به روز بدتر میشه خداشاهده الان وضع افغانستان وعراق جنگ زده به مراتب به مراتب بهتراز ایرانه
تمام گرانیها با مصوبه مشکوک وزارت صنعت در مورد لغو ثبت سفارش خودرو شروع شد. که بعدش هم با بالا بردن تعرفه واردات ادامه پیدا کرد و موجب گرانی تمام اجناس شد.
دیگه بر همه ما واضح است که مشکلات ما در سیاست خارجیه ماست.منظورم وزارت خارجه نیست که نهایت یک پنجم قضیه دستشه ..الان اکثریت مردم این حرف رو قبول دارن و سوال ما این است که امنیت چی تعریف میشه ؟ بحران خودساخته رو تا حدی کنترل کنی بعد داحل کشور هیچ امنیت مالی اجتماعی و امید به زندگی نباشه ؟ البته بله برای پنج درصد جامعه امید هست خیلیم هست رفاه و درامدی که بعضی در ایران دارند هیچی جای دنیا نیست .ولی اینکه یک عده راضی و اماده برای جلوی دوربین ها باشن کافیه واقعا ؟ عدالت اینه ؟ تمام شکم سیر ها و خیال راحت ها دم از ایستادگی و نترسی و مقاومت میزنن و از حال بقیه خبر ندارن (که بنده مطمئن هستم دارن و خودشون رو میزنن به ندونستن و نسخه اشکنه و طاقت و صبر میپیچن برای بقیه)
با سلام
به نظرم دولت بجای نظارت و پلیس بازی بازار آزاد رو یه بررسی بکنه قیمت هر کالا رو تو بازار محاسبه بکنه ببینه دلار رو چند حساب کردن، بعد با همون قیمت به تولید کننده اون کالا دلار بدن!
مثلا برای واردات گوشی موبایل باید دلار رو ۷۵۰۰ تومن بدن چون یه گوشی ۱۰۰۰ دلاری رو بیش از هشت میلیون میفروشن
کو اقدام عملی ؟