این دیگه چه تفسیر و توضیح است خوب بخاطر خشکسالی همه سد ها اینطور شده یا بزودی میشه و البته خود سد که یک پروژه زیر بنایی تابی جون اخیرا طوری داری مقاله مینویس که انگار ادم داره مقالات رادیو فردا را میخونه ؟ انشاا... خدا نعمت و رحتمتشو برامون نازل کنه
پاسخ ها
رضا
||
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۴
قطعا شما درست میکی . ما هم که تو این مملکت لعنتی زندگی نمیکنیم
وقتی مملکت به خودی و غیر خودی تقسیم بندی شده و عدهای نا اشنا به کار را در راس هستند بیش از این انتظار ی نیست. سد گتوند با هزاران تن نمک... به هر جا بنگری رده پایی از بی کفایتی اقایان هست
این هنوز اول کار هستش
وقتی مسئولین حرف متخصصین این حوزه رو گوش نمیدهند نتیجه بهتر از این نمیشه.
اساتید ما از اوایل دهه هفتاد و ما از اوایل دهه هشتاد پیش بینی این وضعیت رو می کردیم چرا که آمارها این مطلب رو نشون میداد ولی کسی به فکر نبوده و نیست و نخواهد بود.
سلام .خشکسالی رفتار بعضی از سالها در مناطق خشک و نيمه خشك مانند ايران میباشد .كه خيلی نميتوان در کوتاه مدت اين رفتار تغير داد. ولی با مديريت مصرف صحيح و سياستگذاری درست ميتوان سالهای خشكسالی را با خاطر آسوده سپری کرد.مهمترين موضوع سياستگذرى خارج کردن تفكر خودکفاي گندم و واردات حدود 3 ميليون تن گندم. و عدم خريد تضمينی بخصوص در اراضی ديم است .
وقتی که انجام پروژه های عمرانی بر اساس میل و خواسته یک نماینده و فقط صرفا برای رای آوردن و تکیه زدن بر کرسی مجلس باشه نتیجه ای جز حیف و میل سرمایه و اموال کشور و ملت در بر ندارد . کاش مسئولین احساسی تصمیم گیری نکنند .
مخزن این سد بیشترین آبی که از زمان احداث خود تا کنون به خود دیده، حدود 27 میلیون مترمکعب در سال 1395 بوده است. عملا از حدود 80 تا 90 درصد تنطیمی این سد در دوران بعد از ساخت آن، به دلیل فقدان منابع آبی کافی، امکان بهره برداری نبوده است. و این به معنای خسارت چند صد میلیاردی به منابع ملی هزینه شده در خصوص این سد است. البته این تنها سد با چنین عاقبتی نیست و سدهای بسیاری و حتی قبل از ورود به دوره تغییرات اقلیمی با چنین شرایط بدخیمی مواجه بوده اند. سه علت اصلی این گونه خسارات ملی عظیم عبارتند از:
1- فقدان سیستم ارزیابی عملکرد اعتبارات هزینه شده در اجرای ابرسازه های آبی کشور(چه درون سازمانی کارفرما و چه برون سازمانی آن)، و اهداف مورد طراحی و عملکرد واقعی.
2- عدم پیگیری حقوق حقه حاکمیتی از مهندسان مشاور طرح ها(مطابق با مفاد قرار دادهای منعقده، مشاورین طرح ها همواره مسئول عواقب عدم عملکرد سدها در چارچوب مبانی طراحی، می باشند. )
3- عدم عملکرد نظارتی موثر معاونت برنامه ریزی و راهبردی کشور بر عملکرد اعتبارات ملی تخصیص داده شده به دستگاه های دولتی.
وجود چنین عدم نظارت ها و عدم پیگیری های حقوق حقه حاکمیتی، منجر به صرف میلیاردها دلار در ابرسازه هایی گردیده و می گردد که نه تنها امکان بهره وری اقتصادی و ثروت اندوزی ملی از آن ها وجود ندارد بلکه امکان بهره برداری آبی معقول از آنها نیز وجود ندارد. راهکار برون رفت از چنین شرایط ناگوار، مستلزم تصمیم گیری عاجل در دولت به منظور اقدام در هر سه مورد مذکور است(بویژه يا توجه به تبعات تغییرات اقلیمی و نیز محدویت منابع اعتباری کشور).
در همین استان خراسان شمالی، بد نیست سری هم به سد شورک بزنید.
متاسفانه از این نوع پروژه ها که بدون مطالعه و عمدتا در اثر فشار نمایندگان منطقه انجام شده زیاد است. در زمینه صنایع فولاد و پتروشیمی هم که هر دو مصرف آب بالایی دارند و منطقا باید در کنار دریا تاسیس شوند میتوان لیست بلند بالایی تهیه کرد که همگی در مکان های نا مناسبی تاسیس شده اند.
مبهورين كار تخريب سد هست ، مطمعن باشيد ميزان تبخير آب پشت سد بيشتر از دبي آب ورودي هست و اين باعث ميشود همين ميزان آب به پايين دست سد نرسد، ما بايد بسمت آبخيزداري و قنات روي بياريم تا سد سازي ، تا كي بايد منابع آبي كشور بابت سياست هاي مغرضانه نابود شود