داستانسرایی نکنید! اقتصاد حتی در آمریکا هم آزاد نیست! و همچنین اقتصاد در ایران هیچ گاه کاملا دولتی و بسته نبوده است. مسئله ی مردم هم ترس از آزادی اقتصاد نیست بلکه مردم دیده اند و دارند می بینند که به اسم آزادسازی اقتصاد زندگیشان نابود شده و بر ثروت گروه کوچکی که عمدتا وابسته هستند به طور نجومی افزوده میشود! شما به عنوان یک رسانه حامی دولت دارید مسئله را وارونه میکنید درست مثل آن وزیر و مسئولی که مردم را عامل گرانی و بی ثباتی اقتصاد کشور معرفی میکند!!!! البته مطمئنا این گونه نظرات را منتشر نمیکنید ولی حد اقل خودتان بفهمید که مردم نادان نیستند که به هر نوشته ای در این سایتها اعتماد کنند.
امریکا با اون عزمت از اقتصاد جهانی داره کم کمخارج میشه وقتی تعرفه می بنده برای چی هست انگلیس هم که اتحادیه اروپا خارج شد روسه هم که دلار هارا داره میده میره اقتصاد ازاد یه حماقتی بودید که گنده های اقتصاد پشیمون شدن
هیچ چیز مثل آزادی باعث رشد( مفهوم قرآنی آن) بشر نمی شود. آزادی در همه ابعاد روح افزاست. هر جا بشر در این تحفه خداوندی دستکاری کرد چوبش را خورد. اقتصاد ما نتیجه این دستکاری است. ایکاش بعد از انقلاب بلافاصله سراغ بازار آزاد می رفتیم. تحکم بر بازار و کاسه داغ تر شدن از آش باعث این وضعیت فعلی اقتصاد ماست. هر جا دولت خواست اعمال نظر کند خرابکاری شد. خداوند بشر را طوری آفریده که میتواند حتی وجود خود او را رد کند. نباید مردم را به بهشت برد بلکه باید راه بهشت را مثل پیامبران به مردم نشان داد. خداوند در قرآن به کرّات به پیامبر گرامی تذکر می دهد که تو فقط بشارت دهنده و ترساننده ای. پیامبران چراغهایی بودند که راه راست و مستقیم را روشن می کردند تا مردم خود این راه را انتخاب کنند.
اقتصاد آزاد یعنی بهره برداری از منابع هر نقطه به نفع همان نقطه نه به نفع 1500 کیلومتر آنطرف تر و البته پرداخت مالیات به نمایندگان دولت.
اقتصاد آزاد یعنی نظارت همه بر دخل و خرج دولت.
یعنی بوجۀ متکی بر مالیات.
یعنی توسعۀ هر منطقه با تکیه بر توانایی های خود آن منطقه.
حالا ببینید چند در صد از مردم یا بهتر است بگوییم مسولان استانهایی مثل تهران، مثل اصفهان، مثل مشهد، مثل تبریز و غیره و برخی از متولیان نهادهای خاص با چنین اقتصادی همراهی می کنند و چوب لای چرخش نمی گذارنند.
اصلاً چنین مدیرانی و متولیانی قادرند با تکیه بر منابع محلی، توسعه ایجاد کنند، مدیرانی که فقط یاد گرفته اند با زد و بند بوجۀ بیشتری، به قیمت به فلاکت کشاندن مناطق دیگر، از دولت مقصرتر از خودشان بگیرند.
این توسعه ایی که الان ما در برخی از نقاط ایران شاهدش هستیم توسعۀ مبتنی بر چپاول آشکار است.
به موازات برداشتن نام عمومی از دارایی های خصوصی عملاً خصوصی و رسمیت یافتن تسلط خصوصی بر اموال ؛ از آن جا که امکان همگرایی و سازمان یابی آزاد مصرف کنند گان ، صاحبان نیروی کار و فعلان اجتماعی وجود ندارد ، غارت و خروج سرمایه از کشور تشدید می شود و خلاء قدرت و فقدان همبستگی داوطلبانه و خودخواسته پر می شود . کاربرد اصطلاحات خصوصی ، بازار آزاد ، اقتصاد دولتی ..... در ایران تناسبی با واقعیت جامعه ندارد . مبلغان « اقتصاد بازار » از پذیرش مسئولیت « تقلید کور » خود در ویرانی مبانی حیات جمعی در ایران طفره می روند و فرافکنانه دیگران را مقصر و مانع جلوه می دهند و از گفت و گوی جدی با دگراندیشان هم بیزارند