علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
آزاد سازی واردات ماشینهای دسته دوم. برداشت عوارض واردات یا به حداقل رساند راه برون رفت از این مشکل است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
کاملا موافقم
خشایار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
آدام اسمیت قانون عرضه وتقاضا را بیش ۲۰۰ سال پیش نوشته وما هنوز می خواهیم آن را دوباره کشف کنیم.آزادسازی قیمت خودرو وتعرفه منطقی زیر۲۰ درصدبه راحتی بازار راتنظیم کند.نیاز بازار ایران به خودرودرسال چنداست؟خودروسازان چندخودرو درسال ۹۷ تولیدکرده اند؟
مهدی
|
Netherlands
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
متولیان محترم سایت تابناک سلام
به عنوان کسی که هر زوز این سایت را دنبال می کنم و با خط مشی متعادل شما آشنا هستم مدتی احساس میکنم که برعکس ایام قبل که مدام از خودروسازان انتقاد میکردید نعل وارونه می زنید راجع به مسائل خودروسازان نمی دانم مشکلات مالی باعث شده که شما هم تبلیغات چی خودروسازان شوید یا خیر.انشاالله که اشتباه کرده باشم
حقیقتا دوست داشتم این تحلیل به شکل جداگانه در سایت شما چاپ شود اما اکنون که این نظرخواهی را انجام دادید با خواندن نظرات مردم ملزم به این شدم که نظر خودم را هم بنویسم
قبل از هرچیز یک نکته مهم که قویا بر آن اعتقاد دارم را خدمت شما عرض بکنم
نکته این است که خودرو سازی با همین قیمت رسمی و کنونی جوابگوی دلار 20 هزار تومانی هم هست چه برسد به دلاری که اخودروسازان با رانت از دولت می گیرند.شما یک حساب کتاب انجام دهید چطور خودرویی که با امکانات روز است از کره جنوبی بار می شود هزاران کیلومتر تا دبی می آید دوباره از آنجا به مقصد ایران بار می شود، اگر دیوار بلند تعرفه های نباشد بازهم توان رقابت قیمتی با محصولات این دو خودروساز را دارد؟مگر آنجا هزینه ها از ایران پایین تر است؟هزینه حمل و نقل تا ایران چی؟
متاسفانه فساد و مافیای شکل گرفته در خودروسازی،سوء مدیریت و سوء نظارت فاحش باعث شده است کشور به این روز بیفتد.
ببینید اگر کشور تحریم است که جمیع تولید کنندگان و از همه محترم دولت باید با در نظر گرفتن انواع مشوق ها هم چون کاهش مالیات ها و کاهش قیمت ها به مردم کمک کنند تا تحریم ها کمتر بر مردم فشار آورد.شما بررسی کنید استارت به هم ریختن بازار توسط خودرو سازان زده شد.به نحوی که با بسته شدن سایت های فروش و تزریق قطعه چکانی الهام بخش سایر بخش های تولیدی در کشور بوده اند؟ تعریف این حرکت می شود خیانت به مردم و کشور، خودرو سازان باید به خاطر این سردمداری در شروع ایجاد بحران در بازار کشور محاکمه شوند که متاسفانه قدرتی برای برخورد وجود ندارد.خودرو سازان حتی به ولی نعمت خود که همان دولت می باشد نیز رحم نکردند و خیلی سریع منتظر چنین فرصتی بودند تا جیب مردم را خالی کنند.
تابناک عزیز بازهم میگویم واقعا دوست دارم این تحلیل در سایت شما انتشار داده شود.
نظرات مردم خواندید به خوبی و بهتر از هر کارشناسی اوضاع کشور را رصد کرده اند و چه نظرات متین و منطقی داده اند.
تابناک عزیز یک سوال اینجا وجوددارد؟سوالی که مدتی قبل دوستی از من پرسید: اگر کشور با بحران مواجه است چرا این بحران صرفاً برای مردم می باشد؟ آیا بانک ها حاضر هستند شرایط بحران را بپذیرند و دیرکرد از مردم نگیرند؟آیا داروخانه ها علیرغم دستور اکید دیدان عدالت اداری حق فنی نمی گیرند؟ آیا تولید کنندگان حاضرند قیمت را به نفع مردم کاهش دارند یا در حال موج سواری هستند؟کارخانه های لبنیات چی؟ آیا اداره مالیات حاضر است در این شرایط اقتصادی مالیات را کاهش دهد؟و صدها سوال دیگر....همه اینها در حالی است که اقتصاد ایران دولتی است....
برگردیم به خودروسازان: 7 سوال از جانب شما مطرح شده است که در حد توان جواب داده می شوند.
سوال اول درمورد برنامه واردات خودرو:علت تامه مسائل خودروسازی عدم واردات خودرو و ایجاد یک دیوار بلند به نام تعرفه در راستای حمایت از تولید و اشتغال داخلی است.سوال پیش می آید مگر در کره جنوبی که بعد از ایران خودرو سازی را شروع کرده است واکنون صادر کننده خودرو به تمام دنیاست آیا آنجا از تولید داخلی حمایت نمی شود؟ آیا از اشتغال کره ایی ها حمایت نمی شود؟ چرا حمایت کامل می شود اما فضای انحصاری و رانتی برای خودروسازی ایجاد نشده است و نتیجه آن را می بینیم.
سوال دوم: راجع به تعادل عرضه و تقاضا با آزاد سازی قیمت ها. نکته خیلی مهم است و شما می توانید در این مورد سابقه را بررسی کنید،منظور از آزاد سازی در ایرانهمان رهاسازی و ول کردن قیمت است که شرکت ها هرجور دوست دارند با خیال راحت مردم را نابود کنند حتی اگر پراید صد میلیون تومان شود.نتیجه رها سازی بلیط هواپیما این شد که سفر هوایی به ترکیه 700هزار تومان هزینه بلیط دارد و سفر هوایی به بندر عباس 900هزار تومان. خود بخوان این حدیث مجمل. و بازهم تاکید میکنم شدیدا اعتقاد دارم قیمت های رسمی کنونی حتی دلار 20 هزار تومانی را جواب می دهد هرچند خودروسازان بگویند ما برشکسته ایم و هزینه ها زیاد است و دیگر بهانه های دروغین بنی اسرائیلی.در جایی که خودروسازان خارجی میلیاردها دلار سالانه با سود 6 درصد استاندارد خودروسازی خرج تولید ماشین های بروز و مدل های مختلف می کنند چگونه است که خودروساز داخلی که شده مونتاژ کار کشور چین بازهم ناراضی است؟این مثل بانک های کشور است که با سود 30 درصدی بازهم خواهان دریافت سود بیشتر از مردم بوده اند به نحوی که کمر تولید کنندگان بخش خصوصی را خورد کرده اند.
جواب سوال سوم: آیا آزاد سازی به سود مصرف کنند ه است؟ مطمئناً خیر به یک علت خیلی واضح، چون این مردم نیستند که خواهان آزاد سازی قیمتی هستند بلکه خودرو سازان خواهان آن هستند.
سوال 4: آیا آزاد سازی باعث افزایش کیفیت می شود؟ قطعاً خیر.آیا افزایش قیمت نان باعث افزایش کیفیت شد؟شما بررس کنید.آرزوی خودروسازان آزاد سازی است.خیلی خوب آزاد بشود اما واردات هم بدون تعرفه آزاد شود.بگذارید مردم خود انتخاب کنند.مطمئن باشید خودرو سازان خیلی زود کیفیت خودشان را بروز می کنند و قیمت ها را نیز پائین می آورند.
جواب 5: آزاد سازی به بهانه حمایت از تولید و اشتغال، این موضوعی است که همیشه دستاویز و بهانه مناسبی برای خودروسازان بوده است. تولید داخلی و اشتغال. در سطرهای بالا اشاره کردم مگر در کره جنوبی از تولید و اشتغال حمایت نمی شود که نتیجه خودرو سازی اش امروز صادرات به تمام جهان می باشد.ضمن اینکه باید بررسی شود کدام اشتغال خودروسازان؟قطعات چینی را می آورند مارک made in iran می زنند. البته ما و چین نداریم که تولید آنها تولید ماست.می گویند 50هزار نفر اشتغال مستقیم دارند و 500 هزار نفر اشتغال غیر مستقیم.اگر یک بررسی کوتاه با هم داشته باشیم و به حافظه تاریخی رجوع کنیم تعداد کشته های تصادفات خودرو ها در بازه زمانی ده ساله حدود 220 هزار نفر بوده است.به یاد بیاوریم تعداد کشته های جنگ عراق با ایران حدود 200هزار نفر در طی 8 سال.اگر به جز خیانت اسم دیگری برای این وجود دارد من چنین لغتی را برای جایگزینی ان نمی شناسم.تابناک عزیز اگر 50هزار نفر اشتغال مستقیم را در نظر بگیریم به ازای هر شغل 4 نفر از مردم مملکت کشته شده اند و اگر 500 هزار شغل غیر مستقیم را درنظر بگیریم تقریبا به ازای هر دو و نیم شغل یک کشته داده ایم. و این به هیچ وجه منطقی نیست.هزینه های حمایتی که از خودروسازان می شود با ضررهای جانی و مالی و افزایش مصرف بنزین و هزینه های محیط زیست و آلودگی هوا که این خودروهای بدون کیفیت به کشور تحمیل میکنند فاجعه و اصلا قابل مقایسه نیست.بنظر من چنانچه این خدو خودروساز تعطیل شوند 50هزار نفر به بیکاران کشور اضافه شود، منفعت هزینه های ناشی از کاهش آلودگی و کاهش مصرف بنزین ناشی از واردات خودروهای خارجی،حقوق همان 50هزار نفر را تامین میکند.
جواب سوا6: ما در 40 سال گذشته همیشه شرایط اضطرار داشته ایم.باید واردات خودرو بدون تعرفه و کاملا آزاد باشد اما ارز آن باید از بازار آزاد تامین شود.
جواب سوال 7: افزایش قیمت تا حاشیه بازار: یک بحث بسیار اساسی پیش می آید که حاشیه بازار چگونه شکل گرفته است؟کدام حاشیه؟ آیا خودروسازان با بستن سایت های فروش و تزریق قطعه چکانی نقشی در ایجاد حاشیه بازار نداشته اند؟ دقیقاً اعتقاد دارم مافیا و دلال کسی نیست جز خود خودروسازان. طی چند ماه حاشیه بازاری ایجاد کرده اند که فکر مردم به آن عادت کندو سپس همان را مبنای قیمت قرار دهند بازی کثیفی که در فقط فیلم های مافیایی دیده می شود.
تابناک عزیز اعتقاد دارم مبارزه با فساد در هر بخشی از جامعه فساد زده ایران یک راه بیشتر ندارد و آن هم اعدام نمودن مفسدین می باشد.چنانچه در ورودی هر کلان شهری چند مفسد اعدام شوند( البته مفسدان رانت خوار گردن گلفت) مطمئن باشد صرفاً بعد از یک سال فساد کاهش 90 درصدی خواهد داشت.
و در پایان، یک سؤال اساسی مطرح کرده اید؛
چرا در این سال‌ها با وجود همه امکانات برای خودروسازان از قبیل: نیروی کار ارزان، حمایت‌های دولت و انحصار کامل در بازاری که رقابتی وجود ندارد، خودروسازان ما نتوانستند خودرویی تولید کنند که امکان صادرات به معنای واقعی حضور در بازار جهانی، داشته باشد؟
به نظر من جواب همه سوالات قبلی به همراه همین سوال را خودتان داده اید یعنی اول جواب را داده اید و سپس سوال مطرح کرده اید، در واقع نیروی کار ارزان حمایت های بی چون و چرای دولت ها( جالبه که چپ و راست هم ندارد) و انحصار ایجاد شده با انواع و اقسام تعرفه ها و بخشنامه های ممنوعیت واردات و ....خودروسازها را به جایی رسانده است که ماشین های از رده خارج را با قیمت گزاف امروزی به مردم بفروشند،خلف وعده بکنند و با گستاخی تمام بهانه های بی شرمانه و دروغین جهت افزایش مکرر قیمت ها مطرح کنند.
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
درود بر شما
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
اصلا نظر مردم کی مهم بوده که الان باشه؟
بروید از همان چند نفری که برای کل مملکت تصمیم می گیرند بپرسید.
پاسخ ها
اکبر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
چرا این کارخانه های مافیایی تعطیل نمیشوند؟میشود نیروهایش را در سایر صنایع بکار گرفت ویا اصلا واردات کاملا آزاد شود و مردم حق انتخاب داشته باشند؟این دیکته کردن دولت به مردم چیزی جز همدستی دولت و مافیا نیست؟مردم باید کلا خرید را تحریم کنند در همه زمینه ها قول میدهم 2 ماهه همه چز برگردد.ما برای این جهان دست چندم هستیم که حتی روحیه اتحاد هم نداریم نمونه بارز آن فرانسه و مردمش میباشدکه با 3 روز اعتراض دولت را مجبور به عقب نشینی کردند.
آریایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
واردات خودرو آزاد شود حتی بدون گمرکی ؛ مانند عراق .
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
بهترین راه بستن در ایران خودرو و سایپا و بازنشسته کردن کارگران .چرا چون اولا خودرو به اندازه کافی در کشور موجوده و جاده ها و شهرها ظرفیت از این بیشتر رو ندارن دوما حمایت دولت از این دو شرکت باعث خیانت مدیران بالادستی وسواستفاده از دولت ومردم شده .سوما تا بازار آزاد و رقابتی در کشور شکل نگرفته همیشه دو شرکت خودروساز نه بفکر رقابت و کیفیت بهتر خواهند بود پس بهتره تا اطلاع ثانوی تعطیل بشن والسلا
محمد جوادپور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
1. آزاد سازی واردات خودرو
2. زمینه سازی برای حضور همه خودرو سازان مطرح خارجی در داخل(انتقال تکنولوژی)
3. ایجاد رقابت سالم در بازار خودرو
4. واقعی ساختن قیمت بنزین و دیگر مواد سوختی
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
با سلام
همانطور که همه ما میدانیم درصدی از خودرو وابسته به ارز است لذا اگر دولت ارز با قیمت 4200 تومان در اختیار خودرو سازان میگذارد که باید کنترل و نظارت هم بر بخش ارزی ان داشته باشد
من سوالم اینست که این خود رو ها چقدر ارز بری دارند
اگر ما شفاف سازی دارشتیم و مقدار ارزبری خودرو ها را برای مردم مشخص میکردیم و خودرو سازی را هم آزاد میکردیم لذا نکات ذیل را پیشنهاد میکنم
1-قیمتش را براساس نرخ شناور و مانند سایر اقلام محاسبه و اعلام نماییم
2- واردات را بر اساس تعرفه رقابتی آزاد نماییم
3- ثبت نام قیمت ها هم بایستی بر اساس قیمت ارز روز و مبلغی را که حریدار نیز میپردازد بتناسب ارز و ریال محاسبه کنیم زیرا همه متقاضیان بخشی از قیمت خودرو را با ریال میپردازند و در شرایط خرید نرخ بانکی مبای محاسبه سود قرار میگیرد درصورتیکه بایستی مبلغ ثبت نام هم بصورت ارزی و میزان ارزبری قیمت خودرو برای مشتریان محاسبه گردد
قطعا همه ما میدانیم تا زمانیکه دولت بهر دلیل از خودرو سازان حمایت کند و مردم بیچاره مجبور به خرید از انها باشند و حقوق ها و حق هیئت مدیره ها کلان در کارباشدو رقابتی هم وجود نداشته باشد هیچگاه عدالتی برای مشتریان لحاظ نخواهد شد
وخودرو سازان دستشون توجیب مردم میباشد و دلاالان نیز از این بازار سود کلان میبرند
در پایان اگر یک حساب سر انگشتی بنماییم و قیمت دلاری کمپانی های دنیا مانند تویوتا بنز و ... را حتی در قیمت آزاد ارز لحلظ نماییم میبینیم که قیمت نهایی کمتر و یا اندکی بیشتر از قیمت های موجود خودروهای داخلی خواهد شد
این نکته بسیار قابل تامل برای همه میباشد
غلام
|
Italy
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۳
صنعت خودروی ما نماد اقتصاد بیمار ماست
نظرات بیشتر