مگر فقط كسي كه پول دارد و با خريدن سئوالات و بدون داشتن سواد لازم وارد دوره تخصص مي شود به مملكت و حقوق ديگران ضربه مي زند؟ انواع سهميه هاي رنگ به رنگ كه با آن وارد رشته پزشكي و تخصص مي شوند چه فرقي با خريدن سئوال دارد؟ در هر صورت حقوق ديگران ضايع مي شود. در كجاي دنيا اينهمه سهميه هاي مختلف براي ورود به دانشگاه وجود دارد؟ اينجانب پزشك عمومي هستم و پول خريدن سئوال را هم ندارم ولي فكر مي كنم بهتر است اسم سئوال خريدن را هم بگذاريم سهميه پولدارها. چه اشكالي دارد!!!!
وقتی معاون وزیر بهداشت در ارتباط با تقلب در سال 82 می فرمایند "هر كس بدون مدرك معتبر ادعاي تخلف و تقلب در آزمون دستياري را مطرح كند تحت پيگرد قانوني قرار ميگيرد" انسان چه فکر می کند؟ آخر مگر پزشکان کاراگاه هستند که مدرک جمع آوری کنند. این وظیفه اشخاص دیگری است که سلامت آزمون را تضمین کنند و اگر تقلبی شود آنرا ثابت کنند. ولی وقتی آنها کارشان را درست انجام نمی دهند چه می توان کرد؟چه می توان گفت؟ داوطلبان آزمون دستیاری در طول این سالها و خصوصا در سال 82 بسیار در حقشان ظلم شد. من خودم که جزو همین افراد هستم هرگز نمی توانم متقلبین و فروشندگان سوال را ببخشم. آنها را به خدا واگذار می کنم.
فکر می کنم همه موافق باشند که این آزمون از اهمیت خاصی برخوردار است. شاید بتوان گفت مهمترین آزمون در ایران است. هدف از آن این است که بعلت حساسیت کار بهترین ها پذیرفته شوند. خوب اگر هدف این است پس بحث سهمیه بندی در چنین امتحانی چه معنی دارد؟ در امتحانی که حتی یک نمره باعث کلی جابجایی در رتبه و رشته می شود چرا باید یکنفر بتواند با آوردن 80 در صد نمره آخرین نفره پذیرفته شده از سهمیه خاصی استفاده کند؟
باید دانست که در سایه زدو بند های رایج در وزارت بهداشت در تعیین تعرفه های پزشکی و بسیاری از قوانین ظالمانه پزشکان متخصص به دو دسته دارا و ندار تقسیم شده اند. در حالی که رشته رادیو لوژی بسیار آسان و بدون استرس است اما در آمد آن شرشار است در مقابل رشته های مادر با آنکه بسیار حساس و پر استرس هستند در وضعیت فقر به سر می برند. وزارت بهداشت و قوانین آ ومدیران آن واقعا نیاز به یک شخم زنی بهاره دارند
ممنونم از سایت تابناک اطلاع رسانی میکند و متاسفم از نظرات برخی کاربران که اینگونه ناعادلانه صحبت میکنند !! اینطور خدمت پزشکان را زیر سوال میرند و آنها را تاجر و غیره معرفی میکنند !! من به عنوان یک پزشک لازم میدانم مطالبی را به عرض برسانم .
1 - دوست عزیزی که گفته اند در اروپا و ... پزشکان فقط با شوق خدمت به مردم طبابت میکنند آیا از میزان حقوق آن کشور ها اطلاع دارند ؟؟ آیا میدانند که حقوق یک پزشک که دوره تحصیلش دقیقا مطابف با ما در ایران و حتی راحت تر هم هست !! سالیانه در کانادا اگر پزشک خانواده باشد حدود 400 هزار دلار و اگر متخصص باشد 700 هزار دلار است که توسط دولت پرداخت میشود ؟؟؟ این خدمت به مردم است ؟؟؟؟ یا درس خواندن به امید بالاترین سطح زندگی است ؟؟؟ خوشتان بیاید یا نیاید کسی که بهترین سالهای عمرش را صرف علم پر زحمت پزشکی کرده باید سطح زندگی خوبی داشته باشد چون رشته سختی است و از نظر پیامبر اکرم هم یکی از علمهای مهم میباشد .
آیا میدانید که برگه های بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی و .... هر 4 الی 5 ماه یکبار به پزشکان پرداخت میشود و دلیل اصلی اینکه متخصصان علاقه ای به دیدن مریض با دفترچه بیمه ندارند همین موضوع است ؟؟؟ وگرنه اگر پرداخت به موقع باشد چرا باید متخصصی مریض را با بیمه نبیند ؟؟
آیا میدانید در بیمارستانهای دولتی و خصوصی گاها پرداخت حقوق پزشکان و پرستاران 7 الی 8 ماه یکبار شده است ؟؟؟
اینقدر بی انصاف حرف نزنید !! جوانی که بهترین سالهای عمرش را صرف درس و کشیک و غیره کرده - سالهایی که اکثر دانشجویان دیگر رشته ها بسیار راحت تر گذرانده اند و به گوششان معنی لغت کشیک شب بیمارستان نخورده - آیا این دستمزدش است ؟؟؟
وقتی یک دلال مملکت یا بازاری بیسواد سوار آخرین مدل ماشین است و بهترین منزل را دارد بنظر من هر چقدر پزشکان پول بگیرند حقشان است و از شیر مادر حلال تر است !! مشکل سیستم چیز دیگریست که باید رابطه پولی مردم و پزشکان را حل کند وگرنه شمایی که دم از خدمت به مردم میزنی !! نمی دانم سوپر داری !! مغازه داری ! اتومبل فروش هستی !! یا غیره اما آیا حاضری ریالی به این پزشکی که انتظار داری خدمت به خلق کند تخفیف بدهی ؟؟؟ آیا شیر مجانی به او میدهی یا تا میفهمی پزشک است قیمت را دوبله میکنی ؟؟؟
واقعا عده ای با بی انصافی صحبت میکنند و من متاسفم که در چنین جامعه ای پزشک هستم و عمرم را تباه علم در این جامعه قدر ناشناس برای علم کردم .
در مورد تقلب هم میگویند از کوزه همان تراود که در اوست !! این تقلب بوده و هست و خواهد بود و متاسفانه حق خوری است که همه از آن گلایه مند هستند اما کو گوش شنوا !!
در جواب هموطن عزیزی که گفتند پزشکی در ایران بعنوان تجارت است:
1-این هموطن گرامی میتوانند بگویند که حقوق عاشقان خدمت به مردم در انگلستان چقدر است؟ و آنرا با درامد بقول ایشان تاجران در ایران مقایسه کنند؟
هزینه خدمات پزشکی در انگلیس توسط دولت پرداخت میشود و در ایران از جیب پزشکان و مردم. دولت هم که همواره از تامین سهم خود شانه خالی میکند.
2-تاوان درس خواندن در دانشگاه دولتی چقدر است؟ مگر دانشجویان رشته های علوم انسانی و ریاضی در دانشگاههای دولتی درس نمیخوانند؟ کدامشان بابت درس خواندن تعهد میدهند که در محرومترین نقاط ایران کار کنند؟ در ضمن مگر انتخاب پزشکان برای استفاده از دانشگاههای دولتی بر اساس قرعه کشی است که برندگانش بعلت برخورداری از این مزایا بهترین سالهای عمر خود را در دورترین جاها کار کنند. برای برخورداری از این امکانات همانطور که تابناک گفته باید حداقل 1 تا 2 سال را فقط با خواندن گذراند و از همه زندگی باید گذشت.
3- در مورد وجدان کاری هم در ایران در مورد همه مشاغل صدق میکند و طبعا پزشکان هم از این قاعده مستثنی نیستند. ولی میتوان گفت که وجدان کاری پزشکان از خیلی از حرفه های دیگر جامعه ما بیشتر است. و تعدادکسانی که بیمار را از آمبولانش میخرند نسبت به پزشکانی که سراسر ایران و در محرومترین نقاط آن که خیلیها حاضر نیستند و نمیتوانند حتی یک هفته در این مناطق باشند مشغول خدمت به هموطنان هستند.
من خودم یکی از شرکت کنندگان و بعبارت دقیق تر قربانیان امتحان دستیاری سال 82 هستم که متاسفانه صدای اعتراض ما به هیچ جایی نرسید و بعلت چشم پوشی مسیولین این داستان تلخ باز هم تکرار شد.
و اگر در همان سال 82 برخورد درستی با متخلفین صورت میگرفت و خریداران و فروشندگان مجازات میشدند حداقل به این راحتی این اتفاق تکرار نمیشد.
آموزش و پژوهش پزشكي به مادر اصلي خود وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري باز گردد و راه حل مناسبي براي بالا بردن سطح علمي وزارت بهداشت ، درمان و در نهايت پزشكي جامعه ميباشد