با احترام به ایشان. ولی همان فرمایش ایشان که نفت یک سرمایه است و باید برای نسلهای اینده باقی بماند با نهایت معذرت نشان می دهد که چرا ما با این سطح دانش مدیران و کارشناسان و مسئولان اقتصادی و سیاسی نتوانستیم از نعمت نفت استفاده کنیم. این جمله که دهها سال است در ایران مد شده و می گویند نفت را باید برای نسلهای اینده گذاشت همان مانند برای نهادن چه سنگ و چه زر! اگر کشورهای دنیا که در عصر ذغالسنگ همین منطق را داشتند و از ذغالسنگ استفاده نمی کردند تا نسلهای اینده انها ضرر نکنند الان کشورهایی مانند امریکا و روسیه و چین و انگلیس و فرانسه و اروپا از فقیر ترین کشورهای دنیا بودند. نعمت خدا برای استفاده است ولی با شرط تعقل و استفاده منطقی و علمی از ان که همان ایجاد ارزش افزوده و مزیت اقتصادی است که مدیران ایرانی دهها سلا است نتوانستند متوجه بشوند و نتیجه را می بینیم!
کشور نروژ توسط کسانی اداره میشود که عاقبت اندیش و آینده نگر هستند. نه مدیران و اقتصاد دانانی که تصور می کنند نفت باید برای نسلهای اینده باقی بماند چون در این فرض باطل هستند که دنیا اقتصاد و صنعت و سیاست اصلا دینامیک نیست و اگر نفت 50 سال پیش ارزش داشته تا 500 سال اینده هم ارزش دارد! اگر اقتصاد دانان نروژی می خواستند مانند ما فکر کنند نباید حتی یک بشکه نفت خود را استخراج می کردند و می گذاشتند برای نسلهای اینده نروژ چون نروژ بدون نفت هم مرفه و پیشرفته بود. ولی مدیران نروژی می دانند که دنیا دینامیک و در حال تغییر است. الان است که نفت بازار دارد و خوب ان را می توان تبدیل به پول نقد دلار یا یورو یا سرمایه گذاری در سهام شرکتهای پیشرو دنیا و حتی شرکتهای پیشرو انرژی اینده مانند باد و خورشید کرد. باید تا می توان این دخایر را سریعتر به پول نقد رساند و 30 سال دیگر که با افزایش سرسام اور انرژی باد و خورشید و شیل نفتی ارزش نفت تقریبا مانند ذغالسنگ می شود انزمان نسلهای اینده نروژ زمامداران امرزو نروژ را ملامت نخواهند کرد که چرا خساست به خرج دادید و از نفت زمانی که ارزش داشت استفاده نکردید تا برای ما ذخیره کرده باشید!
و از همه مهمتر نروژیها این حقیقت ساده را که مردم ما که هیچ و انتظاری هم نباید داشت که همه مردم بدانند ولی حتی متخصصان نفت و انرژی و اقتصاد ما نمی دانند به خوبی می دانند که نفت تقریبا نا متناهی است. انچه در باره پایان ذخایر نفت گفته می شود غیر علمی است. ایران 150 میلیارد بشکه نفت ذخیره ندارد بلکه فقط در ایران 1000 میلیارد بشکه نفت شناخته شده موجود است. و در دنیا هم همین است. تازه غیراز دخایر بی انتهای شیل نفت ( نفت سنگ) . انچه ما می گوییم 150 میلیارد بشکه یعنی میزانی که الان با تکنولوژی امروز که شرکت نفت ایران دسترسی دارد می توان استخراج کرد که حدود 15 درصد است. ولی همین میزان درامریکا به بالای 40 درصد رسیده. اگر ما به ان تکنولوژی دسترسی داشته باشیم میزان ذخایر نفت ما به بالای 400 میلیارد بشکه نفت می رسد. حتی عربستان هم بالای 2000 میلیارد بشکه نفت در جا دارد ولی فقط 15 درصد ان یا 300 میلیارد بشکه ان با تکنولوژی امروز عربستان قابل بهره برداری است! کمی علمی تر به مسایل نگاه کنیم. این میزان درصد بهره برداری هر سال در دنیا در حال پیشرفت است. بسیار قبل از اینکه نفت وگاز در دنیا تمام شود صدها سال فاصله هست. تا انزمان هم دیگر انرژی باد و خورشیدی نیازی به نفت باقی نمی گذارد و صنعت بازیافت هم مصرف پتروشیمی را به شدت تثبیت یا کاهش خواهد داد!
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
نفت شیل هزینه بالایی برای استخراج دارد و منجر به نابودی محیط زیست می شود برای همین با کمی افت قیمت از مدار تولید در کشور هایی مثل کانادا و آمریکا از تولید خارج و با افزتیش قیمت دوباره به چرخه تولید بر می گردد
استفاده و استخراج نابجا یا ناکارا باعث صدمات جبرانناپذیری به محیط زیست میشه که با دهها برابر هزینه هم قابل جبراننخواهد بود
نعمتهای خداوند را اگر درست استفاده نکنی تبدیل به بلا می شود. در کشور ما با بی درایتی و سوء استفاده نفت تبدیل به بلا شده. در کشورهای عربی ، بدون هیچگونه منابع طبیعی و با اقلیم بیابانی، نعمتی است برایشان.
لطفا یه بار یکی توضیح بده ملیزشدن نفت یعنی چی؟!! یعنی الان نفت کشورهای دیگه که مثل مصدق نداشتن و روز ملی شدن نفت ندارند چه
جوریه؟!!! مثلا فساد و اختلاس توش نیست یعنی ملی نیست!!!!
این گفتمان همانند آن است که بگوییم چاقو وسیله ای است خوب یا بد . موضوع نحوه بکارگیری است و اینکه در دست چه کس و کسانی قرار گرفته . بنابر این نفت قطعا نعمت بوده و هست حال اگر ما لیاقت بکارگیری درست آن را نداشته ایم عیب بر ماست . بسیار راحت میتوان با کشور هایی که از محل نفت ذخیره های ارزی و صندوق های ارزی را برای کشورشان ایجاد کرده اند را با خود قیاس کنیم و خود را تحلیل کنیم نه نفت را .