علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
سدسازی روی رودخانه هایی که به دریای عمان و خلیج فارس میریزند کار صحیحی است که متاسفانه بعلت دشمنی ناآگاهانه متوقف گردیده و سالانه ملیاردها متر مکعب آب به دریا میرود و شور می شود مثل سواحل مکران که از بی عدالتی رنج می برد.
سدسازی در حوزه های ابریز مرکز کشور مثل دریاچه بختگان و ارومیه بیش از حد واشتباه است.
متاسفانه کشور ما در جایی دچار افراط و در جایی دیگر تفریط میکند و این یعنی بیعدالتی.
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
سدسازی افراطی روی رودهایی که به خلیج فارس میریزه، باعث پیشروی آب شور خلیج فارس به مناطق مسکونی و کشاورزی میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
مگه چند متر شوری آب دریا در جزر و مد آب اثر داره کشاورزی بی ضابطه همه کشور را داره نابود میکنه.
h.h
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
ضمن عرض سلام و خسته نباشید .
هیچ کسی در هیچ جای دنیای کنونی منکر سدسازی و جلوگیری از هدر رفت آب نمی شود ولی باید توجه داشت که سدسازی صرفا یک علم عمرانی نیست که فقط بگوییم ما میتوانیم پس هرچقدر میخواهیم بسازیم.
باید توجه داشت که سد سازی اگر با مطالعه جامع و درنظر گرفتن تمامی جنبه ها انجام گیرد (جلوگیری از هدر رفت آب مثل خارج شدن از مرزهای کشور ، جلوگیری از آوردهای بیش از ظرفیت رودها و جاری شدن سیل و سرریز شدن به دریاها و دریاچه ها که مصرف معمول آن را غیر ممکن میکند و ...) بسیار مفید واقع میشود ولی در عوض درصورت عدم انجام مطالعه دقیق و در نظر نگرفتن تمامی جنبه ها(حق آبه محیط زیست ، دریاچه های داخلی ، آبگبر ها ، تالاب ها و ...) سبب ایجاد زیان هایی بمراتب بیشتر از فواید سد سازی خواهیم بود همچون : از دست دادن پوشش گیاهی ، خشک شدن تالاب ها ، مرداب ها ، باتلاق ها و .... ، ایجاد کانون های ریزگرد ، مخدوش شدن مناظر طبیعی ، از دست دادن سفره های آب زیر زمینی ، ایجاد جزایر گرمایی ، به مخاطره افتادن محیط زیست ، جانداران بومی و خزانه ژنتیکی و غیره و غیره و غیره.
اما در کشور عزیزما ایران چطور آیا باید بر هر رودی سدی ساخت . مطمئنا اینطور نیست و باید بسیار دقیق و حساس نسبت به این ماجرا برخورد شود و از انجام هرگونه فرآیند احساسی صرفا برای این زمان خودداری کرد.
اما اگر بنده بخواهم پیشنهاد بدهم :
1- احترام به طبیعت و در نظر گرفتن مخاطرات طبیعی و عدم ساخت شهرها و روستاها در مسیر رودها و مسیل ها با توجه به الگوی حداقل صد ساله.
2- تعیین الگوی اقلیمی و نقشه راهبردی سد سازی ( در کشور ما وجود دو رشته کوه البرز و زاگرس نقش تعیین کننده ای دراقلیم ایران دارد بصورتی که اقلیم دامنه شمالی و جنوبی رشته کوه البرز کاملا متفاوت می باشد در شمال رطوبت و بارندگی بالا و در جنوب کمتر است، بارندگی های دامنه شمالی پس از جاری شدن سبب ایجاد سیلاب و پس از طی مسیر یا به دریای مازندران وارد می شود یا وارد کشورهای همسایه شمالی می شود که در کل این آب از دسترس خارج می شود پس سد سازی در دامنه شمالی البرز الویت بالایی دارد اما در دامنه جنوبی بسبب حجم کمتر بارش ها و جاری شدن آب به فلات مرکزی ایران و با درنظر گرفتن حق آبه محیط زیست ، دریاچه های مرکزی ، تالاب ها و ....سد سازی می بایست بسیار هوشیارانه انجام گردیده تا شاهد محیط زیستی پایدار در فلات مرکزی باشیم در خصوص رشته کوه زاگرس هم به همین گونه اولویت سد سازی در دامنه غربی رشته کوه زاگرس می باشد و آبهای جاری در دامنه شرقی وارد فلات مرکزی ایران میشود که مستلزم ادامه حیات محیط زیست است.
3- و ......
خواهشا کارشناسی برخورد شود الحمدالله کارشناس خوب زیاد داریم
پاسخ ها
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
سلام از شما هموطن گرامی به خاطر این راهکار عالی و پاسخ بینظیر و در عین حال بسیار ساده ممنونم . من یک شمالیم و در منزل خودم یک منبع ۲۵۰۰ لیتری گذاشتم و آب بارون سقف خونه رو به اون هدایت میکنم که از اون برای شستن حیاط و ما شین و آبیاری گلهای حیط استفاده میکنم و تقریبا با توجه به تعداد دفعات پر وخالی شدنش من حدودا ۲۰ هزار لیتر صرفه جویی در مصرف آب دارم و این موصوع رو چند بار به برخی مسئولین شهرم گفتم تا در ساخت خونه ها در شمال این امر رو اجباری کنن ولی کو گوش شنوا
نعمت الله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
مجلس طرحی تصویب کند که ارگان وشرکتهای سد ساز و طراح موظف باشند سود حاصل از پروژه را به خزانه واریز کنند همینطور حقوق ‌پاداش مدیرانش بر اساس ضوابط دولت باشد ! آن موقع خواهیم دید دفاع از سد سازی فله ای چگونه خواهد بود .
محمد علی زاهدی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
لطفا قبل از لجن پراکنی در مورد سد سازی - یک نگاهی به کشورهایی مثل کانادا - ترکیه -و هند بندازید یا یک تحقیق در مورد سد ها بکنید و ببینید همین سد ها چقدر اب پشتشون جمع شد و اگه نبودن چه بلایی سر مناطق پایین دست می افتاد و ببنید همین سدهای که شما می خواید بدون اطلاعات درست در موردشون نظر بدنید چه خدماتی دارن - شما حتی نمی دونید که یک سد چه خدماتی داره و فقط روشنفکری می زنید - نم کاملا با نظر نماینده موافقم باید سد سازی ها ادامه پیدا کنه خصوصا تو حوضه اب ریز کشکان که امسال باعث بروز سیل شد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
وقتی شعار جای تخصص را می گیرد نتیجه این می شود وقتی ما صرفا علم کافی و مطالعه کافی درباره تمامی جوانب ان نداریم نتیجه این است که سد سازی مان گاهی خسارت بار و گاهی نعمت می شود حمله کردن و کند خواندن و شیفته غرب خواندن کسانی که با دقت نظر و علم روز کار می کنند و اینکه انها نمی توانند جهادی عمل کنند این نتیجه را دارد از زیست محیط تا تخریب فیزیکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
این یک عادت بین مسئولان است که یک متر بیشتر جلو شان نمی بینند. سال آینده اگر خدای نکرده بارشها کم شود و حاشیه رودخانه ها خشک خلاف این حرف می گویند.
از این آقایان لطفا سوال فرمایید چرا در کشورهای همسایه این بارانها اینقدر خسارت نزدند. آیا آنها سدهای بیشتری داشتند؟ آیا آنها حریم رودخانه هایشان اشغال نکرده بودند؟ و آیا.......
محمد رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
اگر دوبرابر سد داریم پس چرا خوزستان لرستان گلستان وایلام را اب برد. برخی با درست کردن اصطلاح مافیای سد سازی فقط می خواهند جلو پیشرفت را بگیرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
کی باید جلوی ساخت سد لاسک در گیلان رو بگیره چند وقت پیش وزیر رو بردن برای کلنگ زنی ...این سد باعث خشکسالی مرداب انزلی خواهد شد و کشاورزی اطراف مرداب خشک میشود .....
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
عزیزان و سروران گرامی آیا تا به حال به این موضوع فکر کردین که چرا در گذشته سیل های خیلی بزرگ و خسارتهای زیادی نبوده.؟علت معلومه مردم ایران زمین در قدیم به محیط زیست و طبیعت احترام می گذاشتند،به حریم رودخانه تجاوز نمی کردند،درختان و جنگلها را تخریب نمی کردند،راه سازی و پل سازی ها همسو با طبیعت شکل میگرفت نه همسو با ثروت اندوزی به هر قیمتی،لایروبی رودها و رودخانه ها در قدیم انجام. میشده مثل(نهرها، رودهای فصلی،قناتها و...) پس اگر بخواهیم بگوییم که اگر سدها نبودند سیل خرابی بیشتری میکرد اشتباهه چون اینجوری باید صد سال دویست سال پیش سیل ایران رو محو میکرد.سد سازی بیش از اندازه یعنی :خراب کردن یک اکولوژی و چرخه زیستی در زیر دست،یعنی عدم فرو نشست آب در چندین کیلومتر مسیر رود و در نتیجه خالی شدن سفره های زیرزمینی یعنی خشک شدن چاهها و چشمه ها و قناتها،یعنی فرو نشست زمین یعنی خشک شدن زمین یعنی کشاورزی تعطیل یعنی تبخیر حجم وسیعی از آب پشت سد همون آبی که میتونست تو زمین فرو بره تا سفره ها رو پر کنه .زیاذه روی کار ما رو خرابتر میکنه،بهتره با مدیریت،هدایت آبها،لایروبی،حفظ و احیا ی حریم رود ،درختکاری و عدم تخریب جنگلها یه کار خوب ودرست انجام بدیم.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
هر متر مکعب آب که به دریا یا دریاچه می ریزد نیم دلار حداقل ارزشش هست
ما یک کشور کم آب هستیم
خیلی خوب است مسایل زیست محیطی رعایت شود
ولی مهمترین عامل تصمیم گیری ما باید حداکثر استفاده از آب باشد نه تفکرات فانتزی
اون مطلبی هم که برای انتقال آب دریاچه وان ترکیه نوشتید کار درستی است اگر بشود آب ارزان از جای دیگر آورد و دریاچه ارومیه را احیا کرد و میلیاردها دلار آب شیرین را در دریاچه نریخت
چرا نکنند ؟ وقتی آب نداریم ملاحظات زیست محیطی در درجه دوم اهمیت هستند
نظرات بیشتر