در شرایط عادی وقتی قیمت ارز بالا بره، قیمت کالاهای ایرانی در خارج از کشور کم میشه و صادرات بیشتر میشه. صادرات بیشتر باعث افزایش ارز و تعدیل قیمت اون میشه. اما دولت با سیاستهای غلط ارزیش جلوی این موضوع رو گرفته.
مثلا اینکه صادر کنندگان مجبور هستند دلار حاصل از صادرات رو در سامانه نیما به قیمت مثلا ده هزار تومن بفروشن در حالیکه مواد اولیه رو عملا با دلار 15 هزار تومنی مجبورن بخرن! این باعث میشه خیلیها سراغ صادرات نرن و خیلیها هم ارز صادرات رو وارد کشور نکنن و خیلیهای دیگه هم برن سراغ رانتخواری در این وسط!
یا خود یارانه به کالاهای اساسی باعث میشه که حتی وقتی به خاطر کاهش ارزش ریال توریسم بیشتر بشه، عملا توریستها هم دارن یارانه دریافت میکنن و این گسترش توریسم اونقدرها به سود ایران نمیشه!
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۳
چی گفتی فقط به هم بافتی اینارو همه میدونند بحث نمایندست که از خواب بیدار شده رای بگیره
از وقتی دولت دلار 4200 تومنی رو برای گوشت حذف کرده قیمت گوش بجای افزایش کاهش پیدا کرده! این نشون میده سیاستهای دولت مثل سیاست ارز چند نرخی، فقط باعث گسترش رانتخواری و فساد شده و سودش رفته توی جیب یک عده بجای مردم!
دولت باید ظرف چند ماه ارز رو تک نرخی کنه و به تدریج تا جای ممکن یارانه های غیرمستقیم رو حذف کنه و بجاش یارانه مستقیم به دهکهای کم درآمد رو بیشتر کنه.
شنیده ام ترکیه و هند هم از خرید نفت ایران سر باز زده اند. شنیده ام که افغانستان هم دیگر اجازه ورود کالای ایرانی نمی دهد.
ایا فکر نمی کنی که زمان ان رسیده که هندی ها و ترکیه ها و اروپایی ها هم کمی بی نفتی بکشند و معنی فشار را بفهمند؟
.
اگر مردم ایران ازادانه نتوانند بدون درد سر زندگی کنند و نتوانند جزیی از جامعه جهانی باشند ولی مجبور به پرداخت حقوق و حفاظت از خلیج فارس باشند برای خارجی ها ؟
پاسخ ها
ناشناس
||
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۳
کره شمالی هست گفته نفت بده موشک ببر!
رضا
||
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۳
اخوی همه این مسایل برای ان است که در کشور ما توهم به جای واقع گرایی حاکماست نه حد و قدرت خودمان را می دانیم ونه حد و قدرت دیگران را ترکیه و هند بابت این امر بسیار ناراحت هستند اما چون واقع گرا هستند خودشان را و منافع ملی شان را در مقابل بزرگترین قدرت دنیا قربانی نمی کنند