گرفتن مالیات از سکه عین بی عدالتی است، دولت کل مالیاتی که از این راه کسب میکنه 14 میلیارد بیشتر نمیشه ولی گرفتن این مالیات اعتبار دولتی که گفته بود هیچ مالیاتی از این سکه ها دریافت نمیکند را خدشه دار میکند، وقتی اعتبار یک دولت از بین برود با هیچ چیز قابل جبران نیست.
مثل حساب های ارزی که چند سال پیش دولت بدقولی کرد و از مردم دلار گرفتند و ریال پس دادند بعد از آن با وجود آنکه میلیارد ها دلار در خانه های مردم است ولی مردم دیگه اعتماد نمیکنند پولشان را در حساب های ارزی بگذارند.
نباید مالیات را برای نقل و انتقال مسکن گذاشت ، بلکه مالیات باید بصورت سالیانه و تصاعدی و بر روی مالکیت وضع شود ...
مثلا هر کارت ملی فقط تا سقف معینی میتواند از مالیات سالیانه معاف باشد ( تجمیع همه املاک چه مسکونی و اداری و تجاری )، مثلا تا ۱ میلیارد تومن در کل..
از یک تا دو میلیارد مشمول ۱ درصد مالیات سالیانه قیمت واقعی ملک یا املاک...
از ۲ تا ۳ میلیارد مشمول ۲ درصد
اژ ۳ تا ۴ میلیارد مشمول ۳ درصد و الا آخر ...
به عبارت دیگر باید برای مالکیت و مالک بودن و مالک ماندن آنقدر دردسر و مشکل درست کرد تا مردم دیگر به املاک و مستقلات به چشم سرمایه نگاه نکنند و آنزا در چرخه تولید و صادرات ببرند ...
متاسفانه مافیای ملک و مسکن ریشه در برخی مدیران و مسئولین داره و این کار هیچوقت محقق نخواهد شد..
در بسیاری از کشورهای مترقی مالیات سالیانه بر دارائی وضع شده و در برخی کشورها ، مثل چین و سنگاپور و ... مالکیت مدتذمعین دارد ، مثلا ۷۵ ساله و یا ۱۰۰ ساله و مالک اصلی همیشه دولت خواهد ماند ..
گرفتن مالیات سکه به هیچ عنوان صحیح نیست زیرا:
بارها و بارها در رسانه ها اعلام شده بود قیمت قطعی و معاف از مالیات هست
دولت و بانک فکر میکردند قیمت ها زیاد بالا نروند و اکثر مردم تقاضای انصراف خواهند داد لذا خیچ سود انصرافی در قرارداد پیش بینی نشده بود . فقط عودت اصل سرمایه تضمین شده بود.
ثبت نام کنندگان عموم مردم عادی بودند که صرفا به دلیل حفظ سرمایه یا پرداخت مهریه و ... مبادرت به این سرمایه گذاری همراه با ریسک شدند. (البته شاید برخی با داشتن رانت اطلاعاتی که قیمت ها با یک سناریوی از پیش نوشته شده قرار است بالا رود ثبت نام زیادی کردند که کمی بعید است)
اگر قیمت ها پایین می آمد الان حمایت دولت و بانک از مردم چه بود؟
اعتبار و اعنماد ملی به دولت و مصوبه هایش پایین می آید و نباید قانون عطف به ماسبق شود. قبلا یکبار دیگه هم مردم عادی با افتتاح حساب ارزی و تحویل ارز خود رکب خوردند و معادل ریالی به ایشان داده شده این عمل نیز به شدت باعث کاهش اعتماد عمومی خواهد شد و مردم در طرح های دولت مشارکت خود را کاهش خواهند داد.
مگر عایدی دولت با مالیات بر سکه چقدر است که اعتبار و آبروی خود را وسط گذاشته است؟؟
آیا با این منطق نباید از ثبت نام کنندگان حودرو و مسکن و بازار سهام و .... با قیمت قطعی که الان چند برابر شده مالیات مجددا اخذ شود؟
لذا این اخذ مالیات تبعات منفی آن به مراتب بیش از تبعات مثبت آن برای حاکمیت است. و باید بیشتر از این دقت میشد
مثل حساب های ارزی که چند سال پیش دولت بدقولی کرد و از مردم دلار گرفتند و ریال پس دادند بعد از آن با وجود آنکه میلیارد ها دلار در خانه های مردم است ولی مردم دیگه اعتماد نمیکنند پولشان را در حساب های ارزی بگذارند.