براي اينكه نان با كيفيت و قابل قبول به دست مردم برسد بايد چند آيتم مهم را در نظر گرفت:
1- نوع و كيفيت آرد ( معمولا آرد تازه و تهيه شده از گندم تازه كيفيت خوبي نخواهد داشت)
2- زمان تهيه خمير ( خميري كه 20 دقيقه يا نيم ساعت قبل از پخت تهيه شود نان با كيفيتي نخواهد داشت )
3- تجهيزات و ماشين آلات تهيه نان ( تنورها و كوره هاي سنتي كيفيت پخت نان را بيشتر مي كند )
4- مواد افزودني به خمير
5- علاقه و وجدان كاري ( كسي كه با حوصله و علاقه در كاري مشغول شود نتيجه بهتري خواهد گرفت )
در زمان قديم شاطرها ساعت 3 الي 4 صبح به مغازه خود مراجعه كرده و نسبت به تهيه خمير اقدام مي كردند و تا زمان شروع پخت نان كه معمولا حداقل 2 الي 3 ساعت طول مي كشيد خمير كاملا پف كرده و جا مي افتاد و در نتيجه كيفيت نان بيشتر شده و هم بركت و حجم خمير نيز زيادتر مي شد.
متاسفانه شاطرهاي حال حاظر اكثرا" جوان و كم سن و سال هستند و مغازه را معمولا اجاره كرده و بيشتر به افزايش درآمد فكر مي كنند تا كيفيت و رضايت نان . آنها از وزن خمير كم مي كنند ، چند عدد كنجد به نان اضافه كرده و با قيمت بيشتر به مردم تحميل مي كنند.