کارخانجات رب تولیدی را به قیمت 11 الی 11.5 عرضه مینمایند که شامل 7.5 الی 8 تومان هزینه تولید رب و 3.2 قیمت قوطی و درب قوطی میباشد لطفاً به عنوان یک سایت خبری معتبر قبلا از صنف کارخانجات رب هم تحقیق و راستی آزمایی بفرمایید . این در حالیست که اول فصل و در فروردین و اردیبهشت کارخانجات گوجه را تا 2900 تومان هم خریداری نموده اند . در ضمن اینجانب کارخانه دار نیستم اما اگر تابناک علاقه مند به راستی آزمایی بود حاضر به همکاری هستم
نکته ی اول:
قیمت دست ساز رب گوجه فرنگی کیلیوئی 30 هزار تومان. البته نه با گوجه ی ربی. با بهترین گوجه و بالاترین کیفیت. یکی از دوستان بنده این رب را در منزل درست میکند. صد ظرف دو کیلویی نیم ساعته به فروش می رسد.
همه ی ما میدانیم که رب دست ساز رنگش روشن تر از رب صنعتی است. در هنگام مصرف هم روغن بسیار کمتری نیاز دارد.
فرض کنید که شما میخواهید املت را با گوجه و تخم مرغ درست کنید. روغن بسیار کمتری نسبت به رب صنعتی لازم دارد
آن رب هایی که در فروشگاهها چه در ظروف فلزی و شیشه ای به فروش می رسد اصلا و ابدا از گوجه درست نمیشود. مواد اصلی آن کدو تنبل است. دو قاشق از آن چهار قاشق روغن لازم دارد. و ابدا مزه ی گوجه فرنگی نمی دهد.
این موضوع واقعیتی از زبان کارشناس تغذیه سازمان غذا و دارو است که با دستگاه، معیار سلامت آن سنجیده میشود. البته نه فقط رب، یلکه آب لیمو در فروشگاهها هم از لیموترش نیست بلکه اسید است با کمی اسانس و وضعی مشابه دارد.
نکته ی دوم:
امسال شاهد بودیم که رب در ظروف شیشه ای عرضه میشود. البته نه به علت شفافیت، بلکه ظرف حلبی بسیار گرانتر تمام می شود. در خصوص روغن جامد هم شاهد بودیم که مدتی تولید نمیشد. کارخانه های روغن جامد داشتند ولی ظرف حلبی نداشتند. حلب آن از خارج از کشور می آید. این نکته عجیب نیست. تشتک نوشابه هم از خارج از کشور می آید.
البته هزینه های مربوط به بسته بندی که افزایش داشته است رو هم باید در نظر گرفت. در ضمن قیمت رب یک کیرویی الان حدود ۱۴ الی ۱۵ هزارتومتن هست . به نظر میرسه امسال برای تولید کنندگان سال ضرر دهی باشه.چون تا اونجایی که من خبر دارم مردم به دلیل گرانی سال قبل و پایین بودن گوجه امسال ترجیح دادن خودشان رب خانگی درست کنن که ای موضوع سبب کاهش تقاضا میشه